Banner
Reformist Čačić: Sramotno dovoditi u vezu zločinačku NDH s Domovinskim ratom
SABA: Raos izjednačio ustašku NDH s današnjom suverenom i demokratskom Hrvatskom
Oboljeli od rijetke bolesti srca i dalje čekaju dostupnost lijeka u Hrvatskoj
Plenković: Svi dijelimo vrijednosti jednakosti i poštivanja manjina
Milošević: Raosova izjava o NDH je sramotna
Milošević: Raosova izjava o NDH je sramotna
Jutarnji list: Postroženi uvjeti za gotovinske kredite

  Slatina

Gradski proračun rebalansom umanjen za 9,5%

  Radio Slatina           13.07.2009.         1240 pogleda
Gradski proračun rebalansom umanjen za 9,5%

SLATINA - Gradsko vijeće Grada Slatine na 3. sjednici održanoj pod predsjedanjem Robertina Repića, predsjednika Vijeća, usvojilo je na prijedlog gradonačelnika Ivana Roštaša Odluku o izmjenama i dopunama proračuna Grada Slatine za 2009. godinu. Ovim se rebalansom gradski proračun umanjuje za 9,5% u odnosu na izvorni proračun usvojen krajem prošle godine. To znači da će umjesto prvotno planiranih 68,5 iznositi 62 milijuna kuna.

Proračun je umanjen za 6,5 milijuna kuna jer nisu odobrena sredstva pomoći i potpora po prijavljenim natječajima ili nisu odobrena u ranije planiranim iznosima. U novom su proračunu izostavljeni projekti i-Grad za koji je planirano 50.000 kuna i Domovi na području posebnog državnog interesa za što je planirano 300.000 kuna. Za kapitalni projekt modernizacije nogostupa i biciklističke staze u ulicama Lipa i Voćinska, umjesto planiranih milijun kuna utrošit će se 512 tisuća. Ove se godine neće graditi most na vodotoku Čađavica u Gornjem Miholjcu vrijedan 1,5 milijuna kuna, već će se samo izraditi projekt. Za javnu rasvjetu u Potočanima umjesto planiranih 1,2 milijuna kuna utrošit će se 852 tisuće. U ovoj će godini u potpunosti izostati Projekt uređenja skijališta Tominac vrijedan pola milijuna kuna, a u uređenje športsko rekreacijskog centra uz Akumulaciju Javorica umjesto milijun kuna rebalansom proračuna utrošit će se sto tisuća kuna. Ukida se i proračunska stavka Pokretanje marketinških aktivnosti u iznosu od 25 tisuća kuna.

Za rekonstrukciju i adaptaciju zgrade Starog kotara u 2009. godini, umjesto planirana dva milijuna, uložit će se milijun kuna. Budući da je Virovitičko-podravska županija investitor izgradnje Područne škole u Kozicama ta je proračunska stavka smanjena s 1,3 milijuna kuna na 900 tisuća. U izgradnju Poduzetničke zone Turbina 2 umjesto planiranih 7,1 uložit će se ove godine četiri milijuna manje, odnosno 3,1 milijun kuna.

Reorganizacija slatinske Gradske uprave

Gradsko vijeće Grada Slatine prihvatilo je prijedlog gradonačelnika Ivana Roštaša o reorganizaciji Gradske uprave. Novim ustrojstvom upravnih odjela i službi osnivaju se: Ured gradonačelnika, Upravni odjel za gospodarenje prostorom, Upravni odjel za financije i računovodstvo i Služba za gospodarstvo i razvoj. Donošenjem ove odluke nije predviđeno povećanje dosadašnjeg broja zaposlenika već je moguće i postupno smanjenje dosadašnjeg broja zaposlenika provedbom procjene poslova svih radnih mjesta, te preustrojem i prenošenjem određenih poslova na tvrtke i institucije u gradskome vlasništvu što će se regulirati pravilnikom i drugim aktima gradonačelnika.

Komentari

Za korisnike FacebookaZa korisnike foruma

    Registriraj se

Ako prilikom prijavljivanja dolazi do greške, kliknite OVDJE.Još iz kategorije Slatina