Banner
Liječničke udruge najavile štrajk - očekuju sastanak s premijerom
Erlić: Zbog učinaka kohezijske politike naš BDP veći za pet posto
Ministar Erlić: Iz EU fondova osigurano nikad većih 680 milijuna eura za 22 grada
Za HND-ove nagrade stiglo 97 kandidatura
Sabor ovaj tjedan o zakonu o osobnoj asistenciji, idući tjedan stanka za Uskrs
Zagreb: Kamen spoticanja u spomen na Borisa Hanžekovića
Klub Mosta predlaže univerzalni dječji doplatak

  HSS

Gradski čelnici znali, a prešutjeli prodaju Autobusnog kolodvora

        01.08.2003.         6241 pogleda
Gradski čelnici znali, a prešutjeli prodaju Autobusnog kolodvora
VIROVITICA, 1. kolovoza – U nizu poluistina i neprihvatljivih podataka koje su iznijete u Izvješću o radu Gradskog poglavarstva u prvih stotinu dana aktualne vlasti u oči pada podatak da gradsko čelništvo nije ništa znalo o prodaji virovitičkog autobusnog kolodvora. Hrvatska seljačka stranka raspolaže pouzdanim informacijama da je zamjenik gradonačelnika Zvonimir Šimić jamac svojom imovinom u transakciji kupovine autobusnog kolodvora u korist novog vlasnika Željka Devčića – rekao je na konferenciji za novinare Branko Svoboda, tajnik Gradske organizacije HSS-a Virovitica. On je skrenuo pozornost na izjavu gradonačelnika Ivice Kirina kako će se pregovarati s novim vlasnikom kolodvora o mogućnosti da ga Grad kupi. HSS smatra da je riječ o moralnoj odgovornosti čelnih ljudi grada koji su znali da se kolodvor prodaje, o tome su šutjeli, a sada bi ga otkupili.
Virovitički autobusni kolodvor prodan je nakon stečaja «Čazmatransa» na usmenoj javnoj dražbi privatnom poduzetniku Željku Devčiću iz Virovitice, vlasniku caffe bara «Plavi Jadran» koji se nalazi u neposrednoj blizini autobusnog kolodvora. Zajedno s kolodvorom Devčić je za 1.440.919,00 kuna od Privredne banke Zagreb kupio i parkiralište u Rusanovoj ulici.
Zamjenik gradonačelnika Virovitice Zvonimir Šimić rekao nam je kako nije tajna da je svojom imovinom prijatelju Devčiću jamčio pri kupnji autobusnog kolodvora. «Istina je da nisam znao za prodaju. Prijatelj me zamolio da mu pomognem tek nakon što je Općinski sud već odlučio da kolodvor proda njemu. Nakon kupnje došlo je do problema na uknjižbu zbog čega mu je bio potreban jamac», izjavio nam je Šimić.
Što vi mislite o ovome slučaju? KLIKNITE OVDJE i uključite se na Forum o ovoj temi

Komentari

Za korisnike FacebookaZa korisnike foruma

    Registriraj se

Ako prilikom prijavljivanja dolazi do greške, kliknite OVDJE.Još iz kategorije HSS