Banner
Amsterdam planira zabraniti pušenje trave u centru grada
Obilne oborine na području više županija
Grbin: ZOR se sveo na ideološki stav gdje treba provoditi nedjelju ujutro
Plenković: Hrvatsku svi gledaju kao nogometnog giganta
Grbin: Plenkovićeva godina isporuke je pomalo kićenje tuđim perjem
U Hrvatskoj 250.000 ovisnika o alkoholu; među prvih pet u EU po konzumaciji
Hrvatska: 373 nova slučaja koronavirusa

  Politika

Gradska organizacija HSU Virovitica ima novo vodstvo

  vn           02.12.2021.         3613 pogleda
Gradska organizacija HSU Virovitica ima novo vodstvo

Na Izbornoj skupštini gradske organizacije Hrvatske stranke umirovljenika Virovitica izabrano je novo vodstvo. Za predsjednicu gradske organizacije izabrana je Jasna Čupen, a za potpredsjednice Marija Gverić i Radojka Samarđić. Na Skupštini su izabrana sva radna tijela sukladno poslovniku za provedbu Izborne skupštine i Statutu HSUa. Sjednicu je otvorio Boris Ćaleta-Car, vijećnik županijske Skupštine. U svom kratkom izlaganju dao je presjek postignutih rezultata na svibanjskim lokalnim izborima. “Jako sam sretan jer su birači prepoznali HSU kao poželjnu političku opciju i dali su nam svoje glasove i povjerenje tako da sada imamo čak četiri vijećnika, dva u općinskim vijećima, jednoga u gradskom i jednog u županijskom vijeću“, rekao je Ćaleta.

Nadalje, govrio je o naporima koji se poduzimaju na formiranju županijske organizacije, te je pozvao cjelokupno članstvo da nastave svi zajedno raditi i tako doprinjeti svatko u djelokrugu svojih mogućnosti, a on će kroz rad u županijskoj skupštini raditi za dobrobit svih građana na području Virovitičko-podravske županije, sa težištem na mladim obiteljima i umirovljenicima.

Povjerenica za Virovitičko-podravsku županiju, gradska vijećnica Elvira Grabić, u svom izlaganju dala je presjek i pregled dosadašnjeg rada i postignutih rezultata GO HSU Virovitica, te je izložila svoju viziju u kojem pravcu bi trebalo razvijati stranku i kojim smjerom treba ići gradska organizacija HSUa. Podsjetila je sve nazočne riječima: “Imamo veliku obvezu i odgovornost prema našim biračima koji su nam ukazali povjerenje i dali svoj glas na izborima, ali i prema onim biračima koji nisu glasali za nas. Nastavit ćemo svojim radom doprinositi da naši sugrađani, dragi Virovitičani, što bezbolnije prođu kroz ova teška pandemijska i gospodarski krizna vremena. Moj cilj je sačuvati i obraniti standard umirovljenika i svih građana kroz borbu u gradskom vijeću grada Virovitice.“

U duhu prije rečenog, na 5. sjednici Gradskog vijeća Grada Virovitice, vijećnica Elvira Grabić u aktualnom satu postavila je pitanje gradonačelniku Kirinu i podsjetila ga na nužnost da grad Virovitica svojim umirovljenicima isplati i ove godine Božičnicu, što je gradonačelnik pohvalio kao dobru inicijativu i obećao isplatu.

Nova predsjednica GO HSU Virovitice Jasna Čupen zahvalila je članovima na ukazanom povjerenju što je jednoglasno izabrana, rekla je da joj je to potvrda da je prepoznat njezin dosadašnji rad u stranci, te je naglasila da će svojim radom nastaviti na uzlaznom trendu HSUa. Posebno je istaknula ciljeve organizacije i rekla sljedeće:" Gradska organizacija HSU aktivno će raditi na zaštiti standarda umirovljenik, zalagati će se na primjeni svih suvremenih shvaćanja političkih sloboda i ljudskih prava, posebice zaštite prava interesa i položaja umirovljenika vodeći pri tome računa o interesima svih građana grada Virovitice.

Predsjedništvo GO HSU Virovitice aktivno će pratiti rad zakonodavnog tijela Republike Hrvatske i svojim prijedlozima a preko naših saborskih zastupnika utjecati na rad istog, imajući na umu da primjena donesenih zakona ima značajan utjecaj na život umirovljenika. Gradska organizacija HSU Virovitica aktivno će surađivati sa drugim političkim strankama na prostoru VPŽ u cilju stvaranja pozitivnog i suvremenog životnog ozračja i socijalnog i gospodarskog prosperiteta svih žitelja Virovitice. Nastaviti će raditi na očuvanju dostignute razine socijalne i materijalne sigurnosti građana Virovitice, za nadzor i poboljšanje smještajnih kapaciteta u Domovima umirovljenika, odnosno izgradnju novih, te poboljšanje socijalnih usluga i servisa za starije osobe.“

Čestitamo novom vodstvu u želji da uključe što veći broj novih članova te da HSU bude prisutan i prepoznatljiv politički čimbenik u virovitičkoj lokalnoj sredini.

 

Komentari

Za korisnike FacebookaZa korisnike foruma

    Registriraj se

Ako prilikom prijavljivanja dolazi do greške, kliknite OVDJE.Još iz kategorije Politika