Banner
Reformist Čačić: Sramotno dovoditi u vezu zločinačku NDH s Domovinskim ratom
SABA: Raos izjednačio ustašku NDH s današnjom suverenom i demokratskom Hrvatskom
Oboljeli od rijetke bolesti srca i dalje čekaju dostupnost lijeka u Hrvatskoj
Plenković: Svi dijelimo vrijednosti jednakosti i poštivanja manjina
Milošević: Raosova izjava o NDH je sramotna
Milošević: Raosova izjava o NDH je sramotna
Jutarnji list: Postroženi uvjeti za gotovinske kredite

  Kultura

Gradska knjižnica nastavlja s radionicama za djecu

  Slatina.hr           18.07.2009.         1704 pogleda
Gradska knjižnica nastavlja s radionicama za djecu

SLATINA - Od početka srpnja Gradska knjižnica već tradicionalno održava radionice. Ovoga puta to čini u suradnji s volonterima iz slatinske udruge mladih Krik: Helenom Đurčević, Arijanom Šimunović, Karolinom Tušek i Mislavom Šljivcem, učenicima III. razreda gimnazije SS Marka Marulića.

Radionice su različite, a održavat će se do kraja kolovoza. Namijenjene su osnovnoškolcima i besplatne su. Prošloga je tjedna održana likovno-literarna radionica priređena za učenike trećeg razreda osnovne škole. Tema joj je bila «Kako provodim ljetne praznike?». Učenici su crtali i pisali pismene uratke o tome kako provode vrijeme tijekom ljetnih praznika, a izabrat će se najuspješniji među njima. Učenici viših razreda osnovnih škola mogu igrati društvene igre, šah, monopoly i slično, koje se također provode uz prisustvo volontera.

Radionica koja je bila predviđena za ovaj tjedan također je likovno-literarna i bila je namijenjena svim učenicima osnovnih škola. Tema je preuzeta iz časopisa UNIKAT, a radi se o likovnoj tehnici kaširanja (likovna tehnika uz pomoć papira, kartona, ljepila i novinskog papira kojom se izrađuju različiti oblici). - Tom smo tehnikom već izradili dvorac kojemu se svi dive, a koji smo smjestili u predvorje knjižnice. Sada za to isto predvorje izrađujemo drvo koje ćemo ovisno o godišnjem dobu ukrašavati lišćem, plodovima i slično, rekla je ravnateljica Gradske knjižnice i čitaonice Ana Knežević.

Komentari

Za korisnike FacebookaZa korisnike foruma

    Registriraj se

Ako prilikom prijavljivanja dolazi do greške, kliknite OVDJE.Još iz kategorije Kultura