Banner
HAK: Prometna nesreća na A7 kod čvora Rijeka Zapad
DHMZ: Promjenljivo oblačno ponegdje s kišom, temperature i do 17 celziejvaca
Svjetski dan borbe protiv AIDS-a: U Hrvatskoj niska učestalost infekcije
Počinju prijave za prvi rok državne mature
Počinju prijave za prvi rok državne mature
Oko 1.500 liječnika u opasnosti da ih bolnica ili dom zdravlja ovrše
HNB: Banke u Hrvatskoj u devet mjeseci s dobiti od 1,1 milijardu eura

  Kultura

Gradska knjižnica i čitaonica među 8 najreprezentativnijih knjižnica u Hrvatskoj

  Virovitica.hr           23.04.2009.         2666 pogleda
Gradska knjižnica i čitaonica među 8 najreprezentativnijih knjižnica u Hrvatskoj

VIROVITICA - Knjižnice se ubrzano mijenjaju u čitavoj Europi. Danas ljudi ne posjećuju knjižnicu samo da bi posudili knjige. Također, mnogi idu tamo čitati novine i časopise, koristiti internet, rade svoj posao i pišu domaću zadaću, gledaju izložbe ili prisustvuju kulturnim događajima. U Danskoj npr. skoro svaki drugi posjetitelj javnih knjižnica koristi knjižnicu za nešto drugo nego što je posudba knjiga.

NAPLE (National Authorities on Public ibraries in Europe) forum pokrenuo je bazu podataka koja će predstaviti nove, inspirativne knjižnične zgrade u cijeloj Europi i pozvao je svoje članice da se priključe projektu izgradnje portala sa izborom najreprezentativnijih europskih knjižnica.

Ministarstvo kulture Republike Hrvatske nominirati će knjižnične zgrade Narodne knjižnice `Petar Preradović` Bjelovar, Gradske knjižnice i čitaonice Pula, Gradske knjižnice `Juraj Šižgorić` Šibenik, Gradske knjižnice Zadar, Nacionalne i sveučilišne knjižnice u Zagrebu i Gradske knjižnice i čitaonice Virovitica od kojih će 5 biti uvršteno i vidljivo na ovom portalu.

Kako nam je rekla ravnateljica Gradske knjižnice i čitaonice Virovitica Višnja Romaj ovo je veliko priznanje za našu knjižnicu koja je u godinu dana povećala broj svojih korisnika sa 1700 na 3068 i ulazi u red knjižnica sa najvećim brojem korisnika u Republici Hrvatskoj. Sve to kao i brojne druge sadržaje koje nudi naša knjižnica očito su prepoznali i u Ministarstvu kulture Republike Hrvatske kada su nas uvrstili među 8 najreprezentativnijih knjižnica u Republici Hrvatskoj posebno je istakla ravnateljica Romaj.

Komentari

Za korisnike FacebookaZa korisnike foruma

    Registriraj se

Ako prilikom prijavljivanja dolazi do greške, kliknite OVDJE.Još iz kategorije Kultura