Plenković: Grbin kapitulirao, Milanović krši Ustav, Most politička sitnež
Udruga osoba s amputacijom poziva na uvođenje novog standarda proteza i kolica
Bulj: Koruptivnoj hobotnici i Plenkovićevoj vladi uskoro će doći kraj
HZJZ: Pojava hripavca u EU zemljama ne može se dovoditi u vezu s našom situacijom
Možemo: Zabranit ćemo prodaju dugova i uvesti zastaru za dugove do 3 prosječne plaće
WHO: Virus hepatitisa dnevno ubije 3500 ljudi
Zemlja ruši globalne toplinske rekorde deseti mjesec zaredom

  Dossier Nemec

Gradonačelnik Orahovice pretukao tajnika LAG-a.Nemec: Nisam ga ni taknuo

  Glas Slavonije           19.02.2014.         8891 pogleda
Gradonačelnik Orahovice pretukao tajnika LAG-a.Nemec: Nisam ga ni taknuo

Osječanin Mario Marolin (28), tajnik Lokalne akcijske grupe LAG-Papuk, tvrdi da ga je prekjučer istukao orahovački gradonačelnik Josip Nemec. Fizički i verbalni napad navodno se dogodio u ponedjeljak oko 11.30 sati u uredu gradonačelnika. Orahovački gradonačelnik ujedno je i predsjednik LAG-a - piše Glas Slavonije.

- S voditeljem LAG-a sam otišao na sastanak u ured gradonačelnika Nemeca i ondje su bili i gradonačelnik te njegova tajnica. U razgovoru o pisanju projekata za LAG gradonačelnik je navodio kako u njima nešto nije bilo dobro napravljeno i da nismo mi radili te projekte. Rekao sam da to nije istina i da smo napravili devet projekata za Grad Orahovicu i tri općine za što postoje i dokazi - priča Marolin i dodaje kako je zamolio gradonačelnika da pozove osobu koja mu je rekla da nije pisao navedeni projekt prijavljen za adaptaciju prostorija LAG-a u Orahovici. Pozvana je zamjenica pročelnika koja je potvrdila da su Marolin i drugi radili taj projekt, ali da u njemu ima grešaka.

- Zamolio sam je da kaže koje su to bile greške, a kada se počela izmotavati zamolio sam da nam napiše što je bilo pogrešno. Na to je gradonačelnik počeo vikati na mene, vrijeđati me i govoriti mi "idiot, glupan, kreten". Potom se zaletio prema meni, uhvatio me za vrat i počeo me gušiti. Udario me u desnu stranu lica i stolica na kojoj sam sjedio se prevrnula. Pao sam, udario glavom o pod i udario se u kralježnicu. Ponovno me udario, ali sam se tada već uspio pridići i othrvati mu se - priča Marolin i dodaje da je pokušao izići iz ureda, ali ga je gradonačelnik u tome spriječio svojim tijelom i ponovno ga udario. Nastavlja kako je tajnica stala između njih, pa je uspio pobjeći iz ureda i pozvati policiju. Tvrdi kako u Domu zdravlja u Orahovici nije mogao dobiti pomoć jer nije bilo liječnika, pa je po njega došao brat i odvezao ga u bolnicu u Osijek. U napadu je, kaže, zadobio ozljedu vratne kralježnice, odnosno nagnječenje jednog pršljena.

Gradonačelnik Orahovice kaže kako napada nije bilo.

- Imali smo redovan sastanak kojem su nazočili tajnica grada, zamjenica pročelnika i voditelj LAG-a koji mogu potvrditi moje riječi. Dotičnom sam gospodinu uputio kritiku njegovog način rada zbog kojeg sam ga od početka naše suradnje nekoliko puta opominjao i kao gradonačelnik i kao predsjednik LAG-a. Pokušao sam ispraviti njegovo neodgovorno ponašanje i usmjeriti ga da ne ističe previše svoju osobnost. To sam ponovio i na ovom sastanku, on nije prihvaćao moje kritike. Tvrdio je i dalje da je u pravu, iako mu je i zamjenica pročelnika potvrdila da je neke stvari pogrešno napravio. Tada je dotični nastavio s bezobraznim ponašanjem na što sam rekao da napusti ured. Nije izišao. Kako smo sjedili jedan kraj drugoga, dijelio nas je kut stola, nakon njegovo upornog bezobraznog ponašanja, okrenuo sam se prema njemu i još mu jednom rekao da napusti ured. Budući da je do tada sjedio naslonjen rukama na stol, u tom trenutku se naglo nagnuo na naslon stolice. Dotični je naglim pokretom prouzročio da stolica padne i on s nje. Dakle, nisam ga ni dotaknuo. Nakon što se ustao ponovno je počeo s raspravom i prijetio mi da ću platiti za sve. Tada sam se i ja ustao, otvorio mu vrata i rekao da napusti ured. Izmijenili smo još nekoliko riječi i tada je napustio ured. Naljutio me, ali nisam ga ni dotaknuo i imam dovoljno svjedoka koji to mogu potvrditi. U međuvremenu dotični gospodin mi je dao i usmenu ostavku na mjesto tajnika LAG-a - kaže gradonačelnik Nemec.

Policija utvršuje okolnosti

Kako doznajemo od Josipa Štajdohara, glasnogovornika PU virovitičko-podravske, orahovački su policajci, nakon dojave Osječanina da je došlo do fizičkog sukoba, otišli na teren, no nisu utvrdili elemente prekršaja iz Zakona o narušavanju javnog reda i mira. "U povodu dojave 28-godišnjaka i dalje se utvrđuju okolnosti vezane uz ovaj događaj", rekao nam je glasnogovornik.

 

 

Komentari

Za korisnike FacebookaZa korisnike foruma

    Registriraj se

Ako prilikom prijavljivanja dolazi do greške, kliknite OVDJE.

Dizel
25.2.2014. 17:01
Aj ne seri bezveze. Kladim se da svaki broj Zabavnika uramiš.
francek
23.2.2014. 11:57
Nisam valjda pod "sklanjaj bitange i ništarije" povrijedio poštene ljude i naravno da niti pomislio nisam da se i "Dok" može (uostalom to on i ne čini ) može ponašati mimo niti iznad zakona !!!
josip
22.2.2014. 12:30
Rade na tome Dizel, Vidiš da za posao i napredak moraš bit "ustranci" I onda mladi, pametni, školovani, vrijedni koji ne žele "ustranku" moraju ići dalje. Na kraju će i biti tako kako ti kažeš!
Dizel
22.2.2014. 9:25
Naravno, potjeraj sve iz Orahovice koji misle drukčije i ostavi samo svoje klošare.
siniša prpić
21.2.2014. 20:48
@josip, u pravu ste, baš zbog toga što ste rekli.
Imena je mrsko spominjati. To vrijedi za sve.
josip
21.2.2014. 19:31
Francek! Ako je išao u Vukovar to mu nedaje pravo da smije sada raditi što hoće. Nije on jedini koji je branio Hrvatsku.
francek
21.2.2014. 12:27
Štovani Dok !
Po neki zgubidan sada raspravlja o tvom životu i svakom koraku ! Ma , gdje su svi ti "mislioci" bili kad si donosio odluku o odlasku u Vukovar, odakle je ondašnji povratak bio gotovo bez izgleda ? Vrijedan si i marljiv, sklanjaj bitange i ništarije koje ti se približe , i naravno vozi dalje na čast i ponos tvoje i naše Orahovice !!!!
konjica
20.2.2014. 22:00
Dragi svi, nakon polarizacije okrenimo se ozbiljnim temama i dopustimo institucijama neka rade svoj posao, ali prije toga nekoliko detalja.
-da je njega netko pretukao ne bi on imao tako ciničan pogled i ne bi mu bilo do slikanja.
-Slatina...mario je prošao na natječaju
-o članku ???? svaka istina ima dvije strane
-Josipe nisi izmislio članak,ali si se prilijepio
-MI svoj posao prenosimo sa koljena na koljeno radimo stoljećima i raditi ćemo ga još toliko koliko smo ga radili do sada, a plaćaju nas svi jer uvijek imamo dobru i svježu robu . ali i odjel pismohane
Pitanje svima:
želi te li podatke o razlozima otkaza iz sustava upravljanja gradom Osijekom u kojem je pretučeni primao plaču...eeee to ima svoju cijenu i tako vam to ide u životu, netko kosi netko vodu nosi
mikeš07
20.2.2014. 19:10
Šta nema nitko u Orahovici da ovom junaku pomogne da bar za slikanje bude vjerodostojniji?
tyson
20.2.2014. 16:08
Taj s naočalama nešto muti! Nikad nebi naš Dok nekog udario. To jednostavno nije istina. A i ove priče što pričaju za auto da je skup. i da je milijun kuna kad je toliko napravio za grad i ima pravo da se vozi u luksuznom autu.
josip
20.2.2014. 14:06
Draga konjanice, pa netko je dao posao tom, kako vi kažete "sumnjivom tipu". Uostalom, nisam ja izmislio članak! Samo vi radite svoj posao, ZNA SE tko vas plaća.
općinaSlatina
20.2.2014. 12:41
Poštovani!

Nakon zadnjih informacija otvaraju se neka nova pitanja.
Recimo zašto nije tajnik netko iz Orahovice? Nekako sumnjam da baš nitko lokalni nije moga biti tajnik.
A ove nove info o bivšem tajniku otvaraju vrata pomalo čak i nekim teorijama rekli bi i zavjere da se uzme osoba s takvim nazovimo ga osebujnim životopisom i pomalo pretpostavljeni sklonostima prema nezakonitim radnjama.
Da li nekome odgovara imati takvu osobu kraj sebe? Zašto?

Pozdrav!
konjica
20.2.2014. 12:24
Dragi Josipe nismo ona niti one već on/oni. MI ,točnije četiri ,nije nas bilo neko vrijeme jer smo proučavali pravopis i čekali tebe he he he.....To je zavjera koalicija stranaka na vlasti na državnoj razini jer:...oštećeni meni izgleda pre zgodno za nekoga tko je pretučen,gdje su ožiljci "nije stol od spužve"...naočale čitave{ili ima više komada }..provjerom ustanovljeno kako je već jednom isprovocirao ovakav incident na bivšem poslu.malo bolovanja u iznosu od 100 % cca 7000,oo kn vss. Pročitaj životopis pretučenog pa razmisli što takav kalibar radi u oRAHOVICI, prodaje maglu, počinio je kazneno djelo prijevare na teritoriju sa kojeg dolazi.... i ne da mi se više pisati... stranačka stega postoji za tipove kao ti koji se javljaju po zadatku i za razliku od mene nećeš nikada napisati nešto suvislo nego ćeš i dalje pisati na osnovu polu informacija od kojih stvaraš nove
gvardijan
20.2.2014. 10:13
Ako je i polovica od navedenih tvrdnji istinita, onda je ovo za svaku osudu. Fizičko razračunavanje sa svojim podređenim i nanošenje tjelesnih ozljeda je ispod svake razine ljudskog ponašanja, a kada uzmemo u obzir da je moguće da se takve stvari događaju u uredu gradonačelnika, dođe mi da se odselim iz države. Priopćenje policije je šamar svim poštenim policajcima u ovoj državi, a ovo objašnjenje gradonačelnika kako je pao sam sa stolice jer se naglo ustao, pa zatim udario glavom od ćošak stola, ne treba niti komentirati.
josip
20.2.2014. 8:29
Vidim uzela si čitanku pa ispravljaš greške. Meni je puno bitniji sadržaj od pravopisa. A od svega toga mi je najbitnije da nisam ničije potrčkalo. Ti dužna paziti na greške dok pišeš komentare jer ti je to posao. Za razliku od tebe smijem reći što zaista mislim i pisati kako god želim. Razumijem i vaš strah, ipak ste "ustranci" pa se morate držati stege..hehe!
konjica
19.2.2014. 22:18
negacija se dragi Josipe također piše odvojeno, znači NE TREBAJU,
a iza orahovica odnosno Orahovica nedostaje zarez,
ako i ostane samo "o" ostati će veliko O, jer se početno slovo imena bilo čijeg i bilo gdje u rečenici piše velikim početnim slovom....
josip
19.2.2014. 20:15
konjica
Josipe imena se pišu velikim početnim slovom, znači Orahovica, a ne orahovica

Netrebaju me dokova potrčkala učiti pravopis. Uostalom Orahovica je bila nekad, sad je orahovica a ako ovakvi nastave ostaće samo o.
Evolucija
19.2.2014. 20:15
Zbog tog lika koji jee gradonacelnik(!!!) i zbog njegovih ploca sa posvetom samom sebi Orahovicu u novinama i na TVu prikazuju kao egzoticni cirkus negdje na kraju svijeta... I zato Na iducim izborima SVI glasajte za njega jer je i onako sve otislo u tri PM
kišni
19.2.2014. 19:36
hahahah baš sam se nasmijao do suza, nije on njega ni taknuo neg je ovaj bio na čošku stola pa opao, hahahah, a svejedoci svi njegovi podređeni, ne smiju zucnuti a ne da kažu istinu, a policajci nisu ustanovili elemente narušavanja javnog reda i mira, ured gradonačelnika ima obilježlje javnog mjesta, sa dovoljno svjedoka, pošaljite ih na poligraf.
zigi7darko
19.2.2014. 19:23
Ne poznajem gradonaćelnika, niti nešto znam o ovome slučaju. No, gledao sam jednom dokumentarnu emisiju o Orahovici i dotićni se je gradonaćelnik tu ponašao kao da je u najmanju ruku "oslobodio Orahovicu", bijaše to prestrašno za gledati!
Lp!
crni
19.2.2014. 17:37
Dobro je i prošao. Dok , nemoj da te takvi zajebavaju!
konjica
19.2.2014. 17:19
Josipe imena se pišu velikim početnim slovom, znači Orahovica, a ne orahovica
josip
19.2.2014. 13:36
Dobro je i prošao. PA tko se to smio suprotstaviti slavnom Doku? Pa nesmije se niti policija suprotstavljati dotičnom, vidi da nisu mogli naći ni elemente. Možda da pozovu Chuck Norrisa u pomoć da sredi stvari u orahovici. Izgleda da druge nema. Krimoši iz privatizacije šetaju slobodno i ugledni su građani, neki rade i dalje na "dobrobit" zajednice dok policija lovi neoprezne bicikliste.Još iz kategorije Dossier Nemec