Plenković: Grbin kapitulirao, Milanović krši Ustav, Most politička sitnež
Udruga osoba s amputacijom poziva na uvođenje novog standarda proteza i kolica
Bulj: Koruptivnoj hobotnici i Plenkovićevoj vladi uskoro će doći kraj
HZJZ: Pojava hripavca u EU zemljama ne može se dovoditi u vezu s našom situacijom
Možemo: Zabranit ćemo prodaju dugova i uvesti zastaru za dugove do 3 prosječne plaće
WHO: Virus hepatitisa dnevno ubije 3500 ljudi
Zemlja ruši globalne toplinske rekorde deseti mjesec zaredom

  Politika

Gradonačelnik Kirin u službi građana: izgubljenih 5.761.650 i povećanje nameta

        08.11.2010.         4938 pogleda
Gradonačelnik Kirin u službi građana: izgubljenih 5.761.650 i povećanje nameta

Proteklo je puno vremena od pojavljivanja gradonačelnika Ivice Kirina u javnosti, ali čim je progovorio poručio je građanima grada Virovitice: »Plaćanje parkiranja mobitelom je luksuz«. A nije rekao kako do poskupljenja cijena parkiranja u Gradu dolazi prvenstveno zbog toga što je grad Virovitica osnovao tvrtku «Poslovni centar Virovitica» d.o.o. i razlozi poskupljenja se nalaze upravo u tome. Budući da je riječ o profitnoj djelatnosti, navedena tvrtka je obveznik PDV-a, i samim time je bilo jasno da cijena mora biti veća od one koja je bila kada je grad naplaćivao parkiranje. Ali postavlja se pitanje koji su razlozi osnivanja te tvrtke koja se osim tih poslova bavi i promidžbom, medijima, organiziranjem priredbi, koncerata i slično. Jasno je da grad kao Virovitica ne može bez takve tvrtke. Jer tko bi u gradskoj upravi radio sve te poslove? Isto tako je jasno da je navedena tvrtka osnovana samo iz jednog razloga, a to je da bi se mogli zaposliti Hdz-ovi kadrovi.

To što će svi građani grada Virovitice plaćati skuplje parkiranje i djelatnike navedene tvrtke, to nije važno. Gradonačelnik ionako grad Viroviticu smatra privatnom svojinom Hdz-a. Jer pripadnici drugih političkih stranaka u ovom gradu ne mogu dobiti posao. Nisu dovoljno podobni. Ne samo da će građani Virovitice, koji imaju najmanju prosječnu plaću u Republici Hrvatskoj, najveću stopu nezaposlenosti- ukratko najsiromašniji su, plaćati skuplje parkiranje, vidimo da će Grad ostati bez 5.761.650,00 kuna koliko je tvrtka PVT d.o.o., trebala platiti neizgrađeno građevinsko zemljište u poduzetničkoj zoni III, a radi izgradnje trgovačkog centra.

Koji su pravi razlozi za odustajanje od navedene investicije? Jer niti jedan ozbiljan poduzetnik ne bi ulazio u tako veliku investiciju a da prije toga nije dobro ispitao da li je navedena investicija isplativa. Čini se prave razloge treba tražiti drugdje. Vjerojatno ih gradonačelnik zna. Bilo je zaista čudno da u navedenu investiciju ulazi poduzeće za koje u Virovitici do tada nitko nije čuo, a nalazi se u ulici Matije Gupca 254, dok pročelnik Ureda poručuje «već u studenome dolazi novi investitor».  Toliko o ozbiljnosti i odgovornosti gradske vlasti.

Naslušali smo se dovoljno o tome tko je sve u Virovitici trebao investirati. Od tvornice betonskih pragova, dijelova za Škodu, izgradnje rekreacijskog centra Vegeška, izgradnja obilaznica, brze ceste Vrbovec- Bjelovar- Virovitica  i mnogo toga. Ali ono što ćemo sigurno imati, jer će korist ostvariti «politička elita«, to je da će Virovitica biti glavni centar za sakupljanje i odlaganje tzv. EE- otpada.

To je posao koji je odlično plaćen, postoje izvrsni kontakti s gos. Mladineom iz Fonda, koji se uvijek pojavljuje na prigodnim događajima u gradu, a kako i ne bi jer očito je riječ o poslu od kojeg korist imaju obje strane. Naravno osobnu. Zato gradonačelniče, kad ste već prekinuli zavjet šutnje bolje da ste objasnili svoju ulogu u korupcijskoj aferi «Fimi medija», nego da dijelite lekciju građanima, kako bi trebali plaćati parkirnu kartu, za čije poskupljenje ste odgovorni zbog osnivanja novog poduzeća, odnosno da kažete prave razloge zašto svi investitori bježe iz Virovitice.

Gradska organizacija SDP Virovitica
Predsjednica i saborska zastupnica
Nada Čavlović-Smiljanec

Komentari

Za korisnike FacebookaZa korisnike foruma

    Registriraj se

Ako prilikom prijavljivanja dolazi do greške, kliknite OVDJE.

rodjo orban
7.7.2019. 13:11
Szamo posteno SzDP-ejovci,,szamo posteno !!
Imate Predszednicuu ..
https://www.youtube.com/watch?v=kNB9qbHkqJ4
Zeljko Grdic
7.7.2019. 10:08
Nado, pozdrav!
anakonda
15.11.2010. 20:50
a što s ečeka od 2003 godine, zašto se hapse hdz-ovci?
tipp
15.11.2010. 20:07
Vidi poštenjačine,
prisjetim se zadnjih parlamentarnih izbora kada su bile prve izlazne ankete u kojima su se neki potencijalni "moćnici" SDP-a pomislili gotovo je došlo je naših pet minuta.No, iako je veselje trajalo tek pola sata stigli su već nazvati neke svoje lokalne činovnike i slali poruke HDZ-ovim ljudima da se uskoro vide. Nebih imao ništa protiv da su to bili neki pozicionirani ljudi,već su to bili ljudi koji su bili na najnižim mogućim razinama koja im po struci pripada. Što bi značilo da su im prijetili otkazima. Ovakav scenarij je već bio poznat 2000.-te godine kada je bilo najviše smjena u povijesti ovih prostora. No ovaj im se put nije ostvarilo. Toliko o poštenju, a imat će se što čuti kada dođe na red Linić, Vrhovnik i ostala "poštena ekipa"
svigavole
13.11.2010. 23:48
kirin - treba objasniti rad sa Euromarketom - drugim riječima upitnom firmom a osnovana je za potrebe kao i fimimedija. Dok je na vlasti građani nisu sigurni
zzzz
11.11.2010. 17:05
dobra konstatacija guru3977
da se je više pisalo, da su djelovale i postojale državne instucije (dorh, uskok, pravosuđe, mup..), kao i da su oštro osuđivali hdz-ov kriminal crkva, sindikati, oporba, radnici, seljaci, umirovljenici, studenti....
danas se nebi čudili ovome stanju!!!!
guru3977
11.11.2010. 14:35
i zadnje tri, shvatit češ bit komentara!
ne mogu ja sve lopovluke i kriminal hdz sročiti u 1 rečenicu. krivi su hdz-ovci koji non-stop prave kriminalne radnje!
guru3977
11.11.2010. 14:31
savo
nekima treba malo više da skuže neke stvari! ako ti je dugačko ti pročitaj prve tri rečenice.
savo
11.11.2010. 14:15
e pa guru stvarno si dosadan s tim tvojim glupim, dugačkim komentarima, ajde više odlijepi.
guru3977
11.11.2010. 8:41
mislim da ovaj komentar najvbolje oslikava kriminal kirina!

POLITIČKA ŠAHOVNICA
Tko je kriv za korupciju i kriminal u virovitici
Nismo svi lopovi, takvi su pojedinci, no, premda to zvuči kao floskula – svatko ima vlast kakvu zaslužuje.

Kada je prije desetak godina vrh Crkve javno upro prstom i kao uzrok neuzoritoga stanja Hrvatske naveo “grijeh struktura”, crkveni su vrh hvalili čak i oni koji od crkve zaziru, bojeći se valjda da bi se, kad bi u nju ušli, na njih srušio crkveni toranj. No nakon toga sve su crkve u Hrvatskoj ostale cijele, jedino je pala tadašnja vlast. Danas hrvatski biskupi upozoravaju dokle je to grješno hrvatsko društvo stiglo, ali sada kao prauzrok njegove poročnosti nude partizansku etiku, tj. titoističku parolu: “SNAĐI se, DRUŽE!”. Zbog toga bi mnogi koji su nekoć hvalili spomen “grijeha struktura” sada mogli ustuknuti, ponovno početi poprijeko gledati one koje su prije desetak godina javno hvalili.
KIRO SE JE SNAŠAO

Korupcija je MORALNA HRĐA hrvatskoga društva. Dok nismo dobili priliku to pokazati, nismo ni znali koliko smo kvarni. Zašto govor u množini? Istina je, nismo svi lopovi, takvi su pojedinci, no, premda to zvuči kao floskula – svatko ima vlast kakvu zaslužuje! Da smo mi bolji, i vlast bi nam bila bolja. Možda je to odveć oporo i gorko, teško za prihvatiti, no to ne znači i da je neistinito. Dok nismo imali priliku, nismo ni znali kakvi smo i kakvi možemo biti. Dok je Hrvatska bila dio Austro-Ugarske Monarhije, u njoj je korupcija bila nepoznata. Zakoni su bili strogi, a vlast tuđinska. Dovoljno da se obuzdaju niske strasti. U južnoslavenskoj kraljevini korupcija je bila gotovo prirodna pojava. Ali vlast su imali srbijanski gazde, dvorska kamarila i njihovi državni lopovi, pa hrvatski i nisu imali mogućnosti

Da nije bilo privatizacijskog grabeža i pljačke, danas bi Hrvatska bila i poštenija i veselija. CRKVA je tada s PRAVOM govorila o “grijehu struktura”. No ostala je nerazjašnjena sama bit pohlepe i grabeža, sama “STRUKTURA GRIJEHA”. Nije li, naime, ČUDNO i NELOGIĆNO da država u kojoj se MNOGI DRŽE VJERNICIMA VJERNICIMA (I KIRO JE VELIKI VJERNIK), koja slovi kao “NAJKATOLIČKIJA ZEMLJA U EUROPI”, bude tako TEMELJITO POKRADENA?! Je li još netko tako POKRAO i RASKUĆIO vlastitu državu kao mi? Tu uz “GRIJEH STRUKTURA” odmah dolazi i “Tuđmanova NEBULOUNA IDEJA”, mit o “200 BOGATIH OBITELJI”, koja je imala pogubne posljedice, premda ona izvorno zapravo i nije njegova, premda je elaborirana još dok je Tuđman bio stjeran u “unutrašnju emigraciju”, dok još i nije bilo Hrvatske. Ipak, NIJE NAM ZA SVE KRIVA PROŠLOST.!!!!!!
mišo111
11.11.2010. 8:28
E moj Kozmo, jedino u Hrvatskoj u i nekom afričkim zemljama imamo znak jednakosti Stranka=država.
guru3977
11.11.2010. 7:47
kozmo
u americi ginu zbog toga što nitko ne krade, a ako se i uhvati, onda dobije 250 godina zatvora kao madof!!!!
a hrvati da budu ponosni na ovakve ili da ginu za ovakve?????
MLADEN BARIŠIĆ PRIZNAO USKOK-U
`Sanaderu sam u kuću donio 30 milijuna kuna`

DA LI TI TO LIČI NA POLITIČKU STRANKU?????? PA TO JE LAKRDIJA OD POLITČKE STRANKE ID OD DRŽAVE!!!!!!!
KAKO ĆE UVESTI RED U DRŽAVI KADA IMAJU KRIMINAL U SAMOJ STRANCI? NIKADA SE TO NEBI SAZNALO DA NIJE NESTALO LOVE, PA SU SE POČELI KLATI MEĐUSOBNO!!!!!

da smo u americi HDZ BI IMAO ISTI POLITČKI STATUS KAO I QAILKAIDA!!!!!!
općinaSlatina
10.11.2010. 23:54
kozmo da si u RH a kažeš da nisi nebi lupao gluposti o rekla kazala = lik PRIZNAO, sad još da mu damo plaketu za demokraciju, za napredak RH, za posipanje "dobrim" djelima i vjerovatno preuzetim provizijama
KOZMO
10.11.2010. 22:56
ameri ginu za svoju domovinu,za njih je domovina svetinja ma kakva god bila , a nas progoni prokletstvo jal mržnja dokle tako ,čemu ovo sve vodi ,jedino je rat ujedinio hrvate,a tu se nebiraju sredstva da pogazite dostojanstvo čovjeka večinom vođeni rekla - kazala
plavabanda
10.11.2010. 22:27
jao, vidi što su se raskokodakali hadezeovi uhljebljenici... što se bojite ljudi, pa ostat ćete na svojim poslićima još godinu dana, poslićima do kojih ste došli učlanjenjem u svoju nekorumpiranu demokratsku organizaciju. a nakon toga, tko zna. u svakom slučaju, nećete još dugo biti na vlasti pa pokradite još ovo malo što je ostalo...
anakonda
10.11.2010. 21:20
"U istrazi koja je uslijedila otkriveni su brojni tajni računi stranke u inozemstvu, koji su se očito koristili za primanje donacija"

OVAJ POSTUPAK SE OČEKUJE I U HRVATSKOJ!
anakonda
10.11.2010. 20:59
Kozmo bi morao zanati kako se živi u americi i tamo nitko nije iznad zakona, dokaz je i ovaj:

U SAD-u tužbe protiv Pape zbog pedofilije
RIM - Vatikan šuti, ne potvrđuje niti niječe tvrdnje iz više američkih izvora (Boston Globe, AP) da su odvjetnici Katoličke crkve u američkoj saveznoj državi Kentuckyju pripremili obranu s trima razlozima zašto se ne bi smjelo suditi papi (kao instituciji) niti Vatikanu (kao državi) u sudskom predmetu trojice stanovnika te države koji su 2004. tužili Crkvu navodeći da su ih njezini svećenici spolno zlostavljali dok su bili djeca ....

Biskup: Nisam prijavio svećenika pedofila jer nisam znao proceduru
RIM - Na ročištu pred kaznenim vijećem Rimskog sudišta prvi put u Italiji je katolički biskup svjedočio u procesu protiv svećenika iz svoga dijecezanskog klera, optuženoga za pedofiliju . Preciznije: pred sud je došao kao svjedok, a otišao okrivljen kao pomagač zločinca. Optužen je don Ruggero Conti da je, kao župnik u župi Rođenja Presvete Marije, napastovao sedmoricu svojih veoma mladih župljana.....

a ovako prolaze političari na zapadu u slučaju gospodarski kriminala poput kirina:

Otkriće skandala otvorilo vrata Angeli Merkel

Skandal CDU-a otkriven je 1999. godine, kad se pokazalo da je Demokršćanska unija u doba kancelara Helmuta Kohla primala ilegalne donacije. Uhićen je bivši blagajnik stranke Walther Leisler Kiep pod optužbom da je utajio porez u vezi s velikom donacijom lobista industrije oružja Karl-Heinza Schreibera.

Zbog primanja Schreiberova mita pet godina od pravosuđa je bježao i bivši državni tajnik u ministarstvu obrane Ludwig-Holger Pfahls. On je na svom procesu objasnio za što su milijuni uplaćeni: za prodaju tenkova tipa Fuchs Saudijskoj Arabiji 1991. godine, za ubrzavanje prodaje tenkova Fuchs SAD-u 1990. godine, te za prodaju Bundeswehrovih podmornica Izraelu. Kohl je na početku afere nijekao da zna za donacije, ali je pod pritiskom javnosti i pravosuđa bio prisiljen priznati da je i sam primio milijune njemačkih maraka. U istrazi koja je uslijedila otkriveni su brojni tajni računi stranke u inozemstvu, koji su se očito koristili za primanje donacija. Stranka je ipak spašena od financijske propasti, a u vodstvu je izvršena temeljita generacijska smjena, koja je na kraju otvorila i put političkom usponu Angele Merkel!!!!!!!!
Sonic
10.11.2010. 13:18
Ma bravo KOZMO, šalješ pozdrave iz SAD-a i misliš da znaš nešto o situaciji u Hrvatskoj? Ajde se pokrij ušima i šuti umjesto da hvališ gradonačelnika kriminalca koji je pokrao milijune kuna i za to traži oprost
KOZMO
10.11.2010. 12:54
javio se mišo iz slatine pa ja mislim da on miruje u mirovini a vidi ti njega jako aktivan
mišo111
10.11.2010. 9:02
Čitam ove komentare pa i ako sam mislio ne javljati se, ali ipak moram ali samo načelno:
1. Što može učiniti netko iz oporbe, pa u ime onih koji su zanjih glasali javnim istupima kontrolirati vlast kako troši naše novce, napominjem novce svih nas bez obzira za koga smo glasali.
SDP-e je u saboru za 3 proračuna tražio da sabor spriječi Kalmetu da sve naše novce za kapitalne investicije odvuče u Dalmaciju podnio amandmane kojima je tražio da se cesta D2 Ormož-Ilok vrati u prioritete a koju je Kalmeta protuustavno izbacio, amandmani nisu prošli, protiv njih su glasali Šeka i Jopa.
Da zaključim novce može ulagati samo onaj tko je na vlasti, ni dobri amandmani ne pomažu.
2. Prostakluk i osobna vrijeđanja na ovim portlima porpimaju zabrinjavajuću dimenziju.
Interesantno svi koji prostače, plaše narod komunizmom se izjašnjavaju u korist HDZ, nekad Roks i bbb sada Savo i Barun. Kažu da su kršćani, a da pročita njihive komentare mržnje i Isus bi se okrenuo u grobu da nije uskrsnuo.
3. Zapošljavanje za vrijeme SDP samo podobnih, notorna laž, evo dva primjera u Slatini:
-Roštašu produljen mandat ravnatelja škole za vrijeme SDP u gradu Županiji i državi.
- za jedu od pročelnica izabrana članica HDZ-ovog poglavarstva u jednoj susjednoj općini.
Sada niti čistačica ne može biti bez iskaznice, čak gradonačelnik ne vodi goste u privatni restoran dok gazda nije otpustio kuhara koji nije bio član HDZ-a
savo
10.11.2010. 8:24
A da ste i vi imalo moralni ne bi se uopće javljali svojim "vrloumnim" komentarima po forumima. A pogledaj ljepotice Nade što se uozbiljila na slici, samo joj još fali onaj krasotan drug Igor Dragovan, koji izgleda kao da ga je preplašilo stotinu vragova.
virojoza
10.11.2010. 7:50
Da je gradonačelnik Virovitice i malo moralna i odgovorna osoba, kao što sam tvrdi, već bi davno dao ostavku zbog svih svojih gluposti koje je učinio na štetu Grada i svih građana Virovitice...
dragoner
10.11.2010. 7:49
zzz kiro je jedino što će maznuti to češ biti ti pošto ulazimo u europu to se zove dozvoljeno istopospolno ponašanje pa svjedno jesi peder ili lezba. Ha ha ha pa onda ćeš citirati crkveni nauk iz prvog reda!
zzzz
10.11.2010. 6:50
UOSTALOM SADA JE I SAMA JE CRKVA OSUDILA GOSPODARSKI KRIMINAL!!!!!!!!!
zzzz
10.11.2010. 6:47
ma što god vi pričali ZA pravosuđe, ja samo znam da ako se pridražavate 10 ZAPOVIJEDI BOŽIJIH I OVOGA:

DESET STVARI O KOJIMA TE BOG
NEĆE NIŠTA PITATI
NA ONAJ DAN:

KIRI I OSTALIM HDZ-OVCIMA JE REZERVIRANO MJESTO U PAKLU!

PITAJTE BILO KOJEG VELEČESNOG DA LI MOŽE KIRO DOBITI OPROST GRIJEHA ZA ONIH 20 MIL. KUNA KOJE JE MAZNUO I DA LI JE UČINIO DOBRO DIJELO???????????
MORAM NAPOMENUTI DA JE SAM PRIZNAO DA JE MAZNUO!!!!!!!!
KOZMO
9.11.2010. 23:48
veliki sdp-ovac dobio po prstima više nije javna tajna ,nema više javnih pritisaka na pravosuđe ,čim dirnu crvenog nastaje hajka zavijau ko kojoti na mjesec ,a jedan plavi ajme ajmo rušiti vladu ,brzo socijalne nemire izazvati,nebirati sredstva za vrijeđanje,ali napade prenesao na nižu razinu udarajte po svemu, to su vaši projekti,gospodarski oporavak,hoćemo vlast milom ili silom,e drugovi ko vas nije prozreo još bi vam i povjerovao ,dobro je što narod to dobro vidi ,sve što radite duplo će vam se vratiti kaže izreka- neplaća bog svake subote ,ali kad naplati naplati zauvijek-
mi desni za razliku od vas vjerujemo u boga, pozdrav iz SAD-a ,a i ameri vjeruju u boga
politika
9.11.2010. 23:29
što je sdpeova saborska zastupnica učinila za naš grad i vpž ,oborila sve rekorde u brzom trčanju niz stepenice i to u mraku,zapošljavala po rodbinskoj liniji u poreznu upravu itd....,oborila rekord u pljuvanju po desnici po dobrom i lošem,uvesti će vjerovatno i parkirnu kartu za stajanje vlaka u vtc i započela jako prljavu kampanju ,pokupite svoje smeće a onda sudite u drugom,ako nemožete pokupiti smeće pozovite daimler tvrtku neka to riješi šmrkom možda bude brzo pokupljeno to je samo dio zasluga saborske zastupnice koja sve zna i može gdje su vam djela,a crvendaći dežuraju na portalu i peru li ga peru ,doći će i naših 5 minuta iz desnice ne samo iz hdza
Sonic
9.11.2010. 21:03
Ponavljam, Nadin rad ili nerad ne mijenja činjenicu da je GRADONAČELNIK VIROVITICE IVICA KIRIN SUDJELOVAO U KRIMINALNIM RADNJAMA I DAO 17 MILIJUNA KUNA FIMI MEDIJI ŠTO GA TAKOĐER ČINI I KRIMINALCEM. To dakle ne mijenja niti činjenicu da će Virovitica ostati bez 5.700.000 kn za građevinsko zemljište, što će vraćati građani Virovitice.
anakonda
9.11.2010. 20:44
ja ne razumijem hdz, izjašnjavaju se kao katolici a rade najveće zlo ovoj zemlji.
Ali ja vas uvjeram da će doći vrijeme da "odete na onaj svijet" a vjerujte tamo neće biti niti crkve i velečasnika, hdz-a, sabora - vlade i glasanja, uskoka, dorha, mup-a, šeksa i turudića, bajića... da možete potkupiti!
tamo ćete biti jedan na jedan u četiri oka sa BOGOM:

DESET STVARI O KOJIMA TE BOG
NEĆE NIŠTA PITATI
NA ONAJ DAN:

1. BOG te neće pitati kakav si auto vozio.
Pitati će te koliko si osoba, koje nisu imale prijevoz, odvezao na njihovo odredište.

2. BOG te neće pitati za
kvadraturu tvog doma.
Pitati će te koliko si osoba ugostio u svome domu.

3. BOG te neće pitati kakvu si odjeću imao u svom ormaru.
Pitati će te kolikima si pomogao
da se odjenu.

4. BOG te neće pitati kolika ti je bila najveća plaća.
Pitati će te da li si se kompromitirao
kako bi ju dobio i zadržao.

5. BOG te neće pitati koja je bila tvoja najveća pozicija u tvrtci.
Pitati će te da li si svoj posao obavljao najbolje što si mogao.

6. BOG te neće pitati koliko si
prijatelja imao.
Pitati će te kolikima si ti bio prijatelj.

7. BOG te neće pitati u kakvom si
susjedstvu živio.
Pitati će te kako si se odnosio prema svojim susjedima.

8. BOG te neće pitati o boji tvoje kože.
Pitati će te za sadržaj tvog bića.

9. BOG te neće pitati zašto ti je trebalo dugo da pronađeš Spasenje.
On će te očinski odvesti u tvoj dom u Raju,
a ne u ralje Pakla???????

10. OD TEBE ZAVISI!!!!!

tad ćete uvidjeti da SVE što ste ukrali, BEZVRIJEDNO JE!!!!!!!!!
anakonda
9.11.2010. 19:40
prvi uvjet za političara je da je moralna osoba, obrazovana, da nije počinio kazneno djelo, da nije pokrenutu protiv njega kazneni postupak....
tako je u uređenim zemljema, a i mi ćemo se morati pridržavati tih normi kada uđemo u eu.......

zato je akcenat što netko nije učinio:

Domagoj Margetić/Necenzurirano.com
Povezano:
Afera Hypo: Istraga pranja novca preko Hypo banke uznemirila zadarsku mafiju

a moramo napomenuti da i vpž posluje sa istom bankom. Članak je dobar i pogodio je u sridu kao i komenatri.

sličan tekst je objavio hspd, hsp... i nije uopće komentiran. znači promašeno!!!!

Hypo i zadar
Afera Hypo: Istraga pranja novca preko Hypo banke uznemirila zadarsku mafiju


Odlazi li načelnik zadarske kriminalističke policije u mirovinu zbog zajedničkih pritisaka zadarske mafije, političkog vrha HDZ-a i Ministarstva unutarnjih poslova i bankarskih krugova oko Hypo Alpe Adria Banke zbog toga što je pokretanjem tzv. Slučaja leasing ugrozio zadarske mafijaške veze HDZ-ove vlasti, kriminalnog podzemlja, bankarskih krugova, pravosuđa i policije? Jesu li najnovije prijetnje smrću bivšem načelniku zadarske kriminalističke policije povezane s istragama koje je pokušao voditi protiv Božidara Kalmete i Zdravka Livakovića? Zašto je Karamarko zaustavio kaznenu prijavu protiv suca Borisa Babića zbog sumnji na korupciju? Sve su to otvorena pitanja na koja bi javno trebali odgovoriti i Karamarko i Bajić, te jasno i nedvosmisleno odgovoriti na pitanje: tko u HDZ-ovom političkom vrhu štiti zadarsku mafiju?
......
konjica
9.11.2010. 19:39
od kada je drug ivo predsjednik investitori bježe iz čitave Hrvatske,a volio bih čuti tvoj model promidžbe i popune poduzetničkih zona.
konjica
9.11.2010. 19:29
Imaš li nado izvedbeni projekt za svoje baljezgarije ili si u duhu soc.demokracije čitaj komunizmusa prezentirala idejni projekt za ladicu.kao i tvoji prethodnici a i sljedbenici će.
Pojasni masama kako ti upravljaš gradskim SDP-om i kako komesari organiziraju tenisaće opzicije.
stop_muljaži
9.11.2010. 19:20
Tješi me samo činjenica da ovakva iskompleksirana gospođa koja svakodnevno napada bez argumenata, bezobrazno i nepristojno, nervozno i grčevito ipak nikada neće iskusiti vlast u ovoj županiji, u Virovitici, Slatini, Orahovici.
Nado znate li vi uopće gdje su Crnac, Sopje, Mikleuš, Zdenci bili ste nekada tamo??? Mislim vi zatupate i te građane.
Za N.Bukovicu pretpostavljam da znate jer od tamo vas peče vaš kolega koji vas je već jednom pojeo za doručak.
Pošto smo, evo, imali prilike vidjeti u komentarima što Nada NIJE učinila za vpž, volio bi, ali stvaaarnooo da se napiše što je to napravila za županiju.
Ljudi, pa mi ovdje pričamo o saborskoj zatupnici koja napada ljude koji se svakodnevno bore za boljitak ove županije, a sama apsolutno NIŠTA NIJE napravila pod izlikom da SDP nije na vlasti. Pa zbog čega dotična, za Boga miloga, sjedi u saboru i prima masnu plaću ako NIŠTA NE RADI!?!
E, vidite, TO je žalosno. Sada se našla "junakinja u crvenom", ona će riješiti sve probleme vpž.
Hah, ajd se vi SDP-ovci najprije sami dogovorite i prestanite klat međusobno pa mućnite malo svojim crvenim glavicama prije nek se još jednom dobrano izblamirate na području ove naše prekrasne županije jer sve više počinjete podsjećati na papagaje!
malijosko18
9.11.2010. 19:13
Svoje komentare ostavite kod kuce, Kiro je napravio za grad i za županiju više nego što će bilo koji SDP-ovac.
Sonic
9.11.2010. 18:26
Pa baš sad gledam taj komentar o blaćenju desnice i centra, wtf? Koja desnica i koji centar? Ove komunjare u Hdz-u to nikako nisu.

Zar se više nitko ne smije javiti i javno progovoriti o lažima, muljažama, krađama i troškovima u našoj županiji i gradu? Gdje je tu sloboda govora, jedna od prvih stavki demokracije koje su vam puna usta Hdz-ovci?

Pa i da je ne znam kako nesposobna to ne mjenja činjenicu da je Kiro umiješan u zločinačke radnje te da je zahvaljujući firmi koju je osnovao opet udareno po džepu Virovitičana.
anakonda
9.11.2010. 17:10
a tko je naapada desnicu u hrvata, pa onj tko je učio posao u hdz-u!
Ivo Sanader je pravi grobar hrvatske političke desnice
Sanader je izbacio iz stranke pašalićevce i druge koji su na desnom krilu HDZ-a imali težinu, uništio snagu HSP-a, a na kraju navalio i na HDSSB.
anakonda
9.11.2010. 17:05
09.11.2010. u 16:01h kvakva je napisao/la:
I ovoga puta biskupi prešli granice ljudskoga uma. Korupcija nema konkretno ime i prezime, oni o tomu samo načelno, "treba otmjeno nastupati u javnosti" usred ovoga hadezenjarskog političko-korupcijskog smrada... Dakle, nije bitan taj smrad, birno je u smradu nositi otmjeno odijelo i kravatu. A izvrijeđali biskupi redom sve Hrvatice i Hrvate! Kako? Konstatacijom - sva ta korupcija je nasljedna, prenosi se s koljena na koljeno, usisava s majčinim mlijekom... E, ako je to slučaj s vama, gospodo biskupi, samnom nije, a nije ni s ogromnim dijelom Hrvatica i Hrvata. Zamislite kakvu bi graju ti biskupi napravili, da su kvalifikacije "svi su Hrvati prirodno korupmirani" došle od Srba iz Hrvatske ili Srba iz Srbije... Hvala vam, hvala gospodo "hrvatski" biskupi na vašim objedama.
anakonda
9.11.2010. 17:00
mastermind
ma znaju oni to, samo znaš da su to kokošari hdz-a koji su upravo dobili od hdz-a privilegiju u obliku dobivanja posla, zemlje u najam, posao u žuapniji i gradu, posao u javnim radovima, posao bez natječaja.....
i oni moraju sada braniti hdz!
jer ode hdz, odu i privilegije! treba se staviti u njihov položaj, nije niti njima lako!

ali što je žalosno. oni još vjeruju u hdz, pa ne žele priznati da su ovi tekstovi objavljeni u medijIMA i da je sve ISTINA. NITI JEDAN NAVOD IZ ČLANKA I KOEMNTARA VEZANIH ZA HDZ NIJE DEMNTIRAN!!!!!!

ALI JE JOŠ ŽALOSNIJE ŠTO NE SHVAČAJU DA JE I CRKVA DIGLA RUKE OD HDZ-A:

HRVATSKI BISKUPI, ZABRINUTI ZA STANJE U DRŽAVI, UPUTILI PISMO JAVNOSTI
Biskupi: Za sve su krivi mediji i komunističko naslijeđe
Blago našim biskupima. Njima su za sve loše što trenutačno proživljavamo u ovoj zemlji glavni krivci - mediji.

JEDAN KOMENTAR:
9.11.2010. u 14:53h vh1 je napisao/la:
Opet nam biskupi daju lekcije….????
Kao da smo mi maloumni….????
Opalivši po korupciji, biskupi opalili po vlasti, oporbi i medijima ……
Crkva želi oprati ruke od svega, a 20 godina su blagoslovom propuštali pljačku stoljeća.
Ovi kriminalci su im svake nedjelje na Svetoj misi ispred nosa u prvim redovima.
Biskupi su sve stavili u isti koš…SVI SU ISTI.
E….., pa nisu svi isti. Nisu sve stranke ni svi političari isti…….
Isto kao što ni svi svećenici nisu PEDOFILI.
Progovorite o vašoj odgovornosti…
Crkva 20 godina javno sa oltara podržava HDZ na svim izborima.

VIDITE DA BRANITE NEOBRANJIVO!!!!!
mastermind
9.11.2010. 15:17
Pa sve stoji što je napisala! Grad od 22.000 stanovnika mora imati tvrtku koja će se brinuti o koliko? Možda 200 parkirnih mjesta? Presmiješno! A zašto odlaze investitori? Jel možda zbog toga što im se navodno govori "ili ćete zaposlit naše ili nećete radit"? Svemu dođe kraj, pa će tako i bahatima...
općinaSlatina
9.11.2010. 15:00
što je Nada - napravila ništa rekli bi neki, a neki bi se možda i zapitali a što i može napraviti, ovdje pokušava biti glasna a mjesto joj je da prvo tamo bude glasna u saboru, pa da reagira na svako smijuljenje i na svaki pogrešan istup kolege joj J.(rekli bi neki svaki put kad progovori, što naglas a što intelektualnim upadicama i inim dobacivanjima), tamo da je se čuje pa bi možda imala bar neki legitimitet da se i ovdje javlja..
loša vlast se ruši prvo tamo a onda lokalni šerifi padaju kao kule od karata
savo
9.11.2010. 14:50
Pa ti guru3977 stvarno nemaš drugog posla nego "šarafat" po netu i tražiti citate i komentirati članke, a sve u svrhu promicanja sdp-a i blaćenja Hrvatske desnice i centra. Moram priznati da vam je dobra taktika - platiti nekoga da konstantno "udara" po HDZ-u i koalicijskim partnerima, ali što vam sve to vrijedi kad vi sami ne vrijedite ništa.
guru3977
9.11.2010. 14:33
a nisu niti tužakali poduzetnici kao kiru i jopu i nazivali je bandom lopovskom!!!!!
a ako ćemo općenito, može:

Sanader je sve bliže Remetincu. A kad će se Bajić pozabaviti Kosoricom i ostatkom HDZ-a?

"S IVOM SANADEROM već dugo nisam u dobrim odnosima. Zbog čega? Zbog osobnih i moralnih razloga", rekao je za Index Ratko Maček, Sanaderov bivši prijatelj i HDZ-ov spin-doktor čije ime svako toliko ispliva u istrazi afere oko Fimi-medije. Istraga koja bi trebala dokazati da se preko te PR agencije iz državnih firmi izvlačio novac kojim se financirao HDZ, ali i punili privatni računi, polako se približava kraju, a informacije i dalje nastavljaju curiti u medije.

Maček: Sanader više nije moj prijatelj iz moralnih razloga
"Ja već pune tri godine nisam u Vladi, a razloge sam vam naveo u nekoliko jasnih rečenica", kaže nam Maček iako se teško može reći da je u razgovoru bio jasan ili otvoren. No, kazavši da više nije Sanaderov prijatelj "iz moralnih razloga" bez zadrške je poručio kako bivši premijer nije moralan, što bi se moglo protumačiti i kao poruka da je Maček znao za Sanaderove navodne ilegalne poslove koji proteklih mjeseci pune medijske stupce.

Pitanje Uskoku: Nakon što završite sa Sanaderom, hoćete li istraživati i Kosoricu?
Ali kada će takozvana pravna država raščistiti s ostatkom HDZ-a? U izdanju Večernjeg lista od ponedjeljka mogla se pročitati informacija da su HDZ-ovci, u duhu dobre suradnje s DORH-om, Mladenu Bajiću predali 2 milijuna kuna i 300.000 eura koje im je Barišić ostavio u miraz nakon što je smijenjen sa svih stranačkih funkcija. To su, međutim, učinili tek nakon što su navedena sredstva nekoliko mjeseci provela u stranačkom sefu! Gdje ih je smjestio tada novoimenovani tajnik HDZ-a Branko Bačić.

. "Nema nedodirljivih". Stoga, od Uskoka očekujemo da se nakon Ive Sanadera pozabavi i njegovom nekadašnjom zapisničarkom i svima ostalima koji, za razliku od dosad uhićivanih, i dalje sjede u Vladi ili Saboru. S obzirom na to da će ih Sanader, bez sumnje, prozvati kad dođe njegov red za ispitivanje u Gajevoj.
guru3977
9.11.2010. 14:29
opa, prubudili se!
- od 2000-2003 nada nije sudjelovala u vlasti prema tome ne može niti biti odgovorna!
- a što nije učinila: nije sudjelovala u aferi fimi media u pranju 26 mil. kuna, nije kupila tri stana i vile kao i skupocijene aute,
- nije poništavala ugovore u zoni II i IIII,
- nije poništavala ugovore za palaču pejačević i nije plačala penale
- nije sudjlovala u tučama po vpž,
- nije pijančovala,
- nije rasterala poduzetnike,
- nije reketarila poduzetnike
......
savo, a koliko ja dobijem? pa nisam je hdz-ovac, može nešto da se radi i besplatno, ja se ne držim one:
"pola šarcu - pola sebi dajem".
barun
9.11.2010. 14:24
Zanima me samo postoji li netko tko je za vrijeme mraka crvene koalicije dobio posao, a da nije imao iskaznicu partije.
savo
9.11.2010. 14:17
Zanima me koliko je guru3977 dobio pinke što svakodnevno visi na portalu i veliča Nadu i njezine crvene brigade.
rumenige
9.11.2010. 14:13
Ne samo da nije ništa napravila u smislu pomoći gradovima, općinama i županiji nego je samo teret proračunu (jer dobiva plaću iz proračuna), a voli se slikat na otvaranju završenih projekata za koje nije ni ..... mrdnula, odnosno u većini slučajeva je kritizirala te iste projekte, a i sad svima nama soli pamet.
barun
9.11.2010. 14:07
Svi oni, a tako i drugarica Nada koja legalnim putem ne može doći na vlast jer je doba jednostranačja davno završilo uzima sebi za pravo objavljivati laži i neistine o ljudima koji se bore za našu županiju. Neka kaže koliko je za vrijeme crvenih od 2000. do 2003. naša županija bila zapostavljana. Sve ovo što drugarica kaže najbolje bi se mogo opisati kao posljedica potresa mozga koji drugarica često doživi, a ona zna gdje i kako često.............
savo
9.11.2010. 13:58
Ajde Nado idi spavat, molio bi da mi netko kaže što je Nada napravila za VPŽ kao saborska zastupnica, i ne samo za VPŽ nego i za općine i gradove u županiji.
guru3977
9.11.2010. 13:23
kada tome dodamo još i ovo, dobije se slika o virovitici. nemojmo zaboraviti da su poduzetnici jako sposbni i u današnje vrijeme hrabri ljudi , kada se bave poduzetništvom.
da nije tako, onda bi svatko danas bio poduzetnik i zbog toga informacije u toj branši kolaju od uha do uha!
dobar glas je najbolja reklama za neku općinu, grad ili županiju!
a koje se vjesti vrte oko virovitice:

Kirin i Đakić tuže poduzetnika koji ih je nazvao bandom lopovskom

zamislite, kako se smrzne poduzetnik kada čuje ovakve informacije????
guru3977
9.11.2010. 11:12
ako zadar ima mafiju, ima i virovitica:

Pravosudna zaštita HDZ-ove mafije: Sinovčić na slobodi usprkos dokazima
Je li Reno Sinovčić, zadarski mafijaški boss, vlasnik lokalnog mafijaškog medijskog carstva, kojim se uglavnom služi kao instrumentom medijskog reketa u zaštiti interesa svoje kriminalne organizacije, zapravo, „prevelik zalogaj“ za korumpirano lokalno sudstvo u Zadru?!

Sinovčić je politički opasan optuženik koji bi za sobom mogao povući svoje visoke pokrovitelje poput Božidara Kalmete...


Zadarska mafija - Hypograd
Plan za Maraska park usvojen je 29. svibnja, no tek na sjednici održanoj 23. srpnja vijećnica Omerka Šarić sasvim SASVIM SLUČAJNO otkriva da su granice obuhvata usvojenog DPU-a za Maraska park proširene (prema sjeveru i istoku) u odnosu na granice ucrtane u PPUG-u, i to za oko 6000 četvornih metara terena u vlasništvu Tenosa i oko 2000 metara u vlasništvu Grada Zadra!
guru3977
9.11.2010. 11:08
izgleda hdz-ovci više nemju pitanja?
evo još dokaza moje tvrdnje, da li se itko više sječa palače pejačević:

Ugovor o adaptaciji Palače Pejačević pred raskidom
VIROVITICA - Ni pola godine nakon službenog početka obnove Palače Pejačević upriličenog uoči izbora nosu počeli radovi na obnovi Palače Pejačević iako je dvadesetak radnika zagrebačke tvrtke Emporion plus d.o.o. u ožujku ove godine «uvedeno» u posao. DOŠLI, VIDJELI, IZMJERILI, PRIPREMILI i - OTIŠLI.

DA LI ITKO ZNA PODUZETNIKA KOJI NEĆE RADITI?
i što slijedi:
Grad raskinuo ugovor o koncesiji korištenja Palače Pejačević
Tom odlukom Grad Virovitica je raskinuo ugovor o koncesiji s ZAGREBAČKOM tvrtkom GRAMATINVEST d.o.o. sklopljen 24. kolovoza 2007. godine., nakon čega je koncesionar sklopio ugovor o izvođenju radova sa tvrtkom EMPRION PLUS d.o.o. iz Zagreba koja je na gradilištu radila do polovine svibnja kad su obustavili radove zbog neplaćanja.

Radovi koji su do 9. listopada 2008. godine izvedeni na zgradi palače Pejačević, prema ocjeni nadzornog inženjera i stalnog konzultanta procijenjeni su na 2.410.819,09 kuna. Od tog iznosa, Grad Virovitica umanjio je 347.157,93 kune kao razliku između ugovorene i po stalnom sudskom vještaku procijenjene vrijednosti ulaganja os 14,48%; 103.183,05 kuna ugovorene kazne od 5% zbog kašnjenja u izvođenju radova i 900.000,00 kuna dosad plaćenih na ime zakupnine, te odlučio koncesionaru za izvedene radove na objektu Palače Pejačević platiti IZNOS od 1.060.478,10 kuna nakon potpisivanja SPORAZUMNOG raskida ugovora....
vjera
9.11.2010. 10:57
DA, HDZ ZNA!!!!
guru3977
9.11.2010. 8:25
hdz zna
i ovo je dokaz da je ovo samo početak kraja ove županije:

Orahovica gubi status grada, Mikeluš i Crnac više neće biti općine


guru3977
9.11.2010. 7:58
ajmo redom:
kako je nada došla do stana: ima 30 godina STAŽA i jedan stan. TOLIŠIĆ IMA 28 GODINA ŽIVOTA I 3 STANA!!!????
ZA KIRINOVU VILI I JOPU I NJIHOVE VOZNE PARKOVE DRUGI PUT.
TU IM NIJE RAVNA!

NADA NEMA TRI VIJUGE ALI NEMA NITI 60-TAK KAZNENIH PRIJAVA KAO JOPA NITI NIJE PIJANA SVAKI DAN, NIJE KRALA LOVU (26 MIL KUNA) KAO KIRO........
I TU JE STVARNO INFERIORNA NA HDZ-OVCE!

POSKUPILO PARKIRANJE ZBOG TOGA ŠTO SE GRAD RIJEŠIO PARKINGA. ZAŠTO. PA ONDA MOŽE NETKO IZ ISTE FIRME TORBAMA NOSITI LOVU U BLAGAJNU HDZ-A, JEDNOSTAVNO I VEĆ VIĐENO! PITANJE JE SAMO TKO?

ZBOG HDZ SU IZMIŠLJENI POJMOVI: TORBARI, HARAČLIJE..... TKO ZNA ŠTO JE SLIJEDEĆE?

ZAŠTO JE POBJEGAO INVESTITOR tvrtka PVT d.o.o I ODUSTAO OD GRADNJE U ZONI TRI?
DA JE PRVI INVESTITOR KOJI JE POBJEGAO BILO ČUDNO ALI ON JE 40 investitor koji je otišao iz grada virovitice!!!!!!!

ma nije problem ove županije, BUDIMO RELANI niti PROMETNA IZOLIRANOST, RECESIJA, KRIZA. ...NAJVEĆI PROBLEM OVE ŽUPANIJE JE HDZ!

a zašto biježe INVESTITORI? kada čuju tko vlada gradom nije čudo.
jopa šamara SVOJE HDZ-OVCE, baca niz stepenice OPET svoje hdz-ovce, kirin kao ministar MUP-A torbari za hdz, DEŠAVAJU SE KOLEKTIVNE TUČE HDZ-OVACA SA PRIVATNIM PODUZETNICIMA (RADI PUNE TORBE), A O KARAKTERU HDZ-OVACA DA ne spominjem.....

onaj tko zaradi 5 mil. kuna je sigurno pametan čovjek, ali nije opet toliko lud da dođe ulagati u grad i županiju gdje se reketare poduzetnici?????
bečarina002
9.11.2010. 7:25
slažem se s ovime u svezi zapošljavanja po stranačkoj pripadnosti....gori su od onih iz prošlog sistema
ivan2
8.11.2010. 22:36
Nema dvojbe da je posljednjih dvadeset godina a možda i više sustavno uništavana naša imovina. Uništavane su tvrke ,osiromašili građani , uništili poljoprivredu ,stvarali korupcije ,obespravili svoje građane i stvarali mit o uspjehu.Radili su ovih godina isključivo u svoju korist a na štetu svojih građana.Zapošljavani su ljudi koji su pripadali vlasti i takav sustav nije održiv i raspada se. Normalno je varati , krasti ,otimati i pljačkati a sve pod okriljem sulude politike koja je proizvelja na trisuće nezaposlenih , obespravljenih i opljačkanih vlastitih građana .Sa takvom vlasti , takvom politikom , korumpiranim institucijama se ne može graditi budućnost . Ali nisam ni opoziciju čuo o mjerama koje će provesti radi kadrova koji su zaposleni po podobnosti . Nisam saznanje da je i jedan uposlenik uprave u ovih 20 godina primjen po stručnom kriteriju , pa ovakva služi samo za ono što služi , a to je samo lopovluk i ostalo!!!
janez
8.11.2010. 22:26
Slučajno sam te gledao na Saboru i žao mi je što sa naše županije stvarno nema nitko sa bar tri vijuge.
tarik
8.11.2010. 22:23
Idi se sunčaj , vidi kakva si brrr! i nemoj kopirati Šimu jer je to Šima već sve rekao.
Ne sviđa mi se način kako pišeš . Dosta je napadalački bez argumenata kako i šta napraviti bolje. Mislim da bar ti Nado ne možeš optuživati nikoga ako se zna na koji si način došla do stana koji si odmah prodala.
To je bilo nešto slično kako je i Kosor oprihodovala svoj stan i zato se pogledaj u ogledalo prije sunčanja.
Još iz kategorije Politika