Banner
HAK zbog olujnog vjetra zatvorio A1 kod Sv. Roka te niz cesta prema jugu
DHMZ: Oblačno, vjetrovito i kišno vrijeme, u višem gorju snijeg
Osječki KBC nabavlja PET/CT uređaj
Piletić: Vlada pomaže umirovljenicima petim paketom mjera
Okrugli stol o umjetnoj inteligenciji - Hrvatska još nema nacionalnu strategiju
Vrhovni sud: Sudska odluka nema značenje kakvo joj pripisuje udruga Franak
Feministička udruga Ženska soba u kampanji za prava žrtava kaznenih djela

  Slatina

Građevinari premostili željezničku prugu

  Dragutin Šantoši/Večernji list           17.06.2011.         4406 pogleda
Građevinari premostili željezničku prugu

Izgradnja cestovne slatinske obilaznice na državnoj cesti D2 - "Podravskoj magistrali", od Sladojevaca do Kozica, duge 10,5 kilometara i vrijedne oko 130 milijuna kuna dobro napreduje. Zahvaljujući povoljnim vremenskim prilikama građevinari su ovih dana izgradili dva nadvožnjaka kod sela Sladojevci i Kozice kojima su premostili željezničku prugu na relaciji Koprivnica - Osijek. Cestovna obilaznica kod Slatine bit će sastavni dio buduće brze ceste: Ormož-Koprivnica - Virovitica - Slatina - Našice - Osijek - Vukovar - Ilok. 

Komentari

Za korisnike FacebookaZa korisnike foruma

    Registriraj se

Ako prilikom prijavljivanja dolazi do greške, kliknite OVDJE.

siniša prpić
21.6.2011. 18:01
".....navike i politiku jednoumlja.....", svaka čast, "Senior". Nadam se da Vaše mišljenje uvažavaju, oni koji bi to trebali i "kod vas". Pozz
anakonda
21.6.2011. 14:30
na zapau odnosno gospodarski razvijenim zemljama vrijedi "zlatno" pravilo: svakih 30 godina gradi se nova infrastruktura ili postojeća se modernizira. sve ima svoj "rok trajanja" pa tako i prometna infrstruktura. tehnologija danas "juri" naprijed i prometna infrastruktura ju mora pratiti.
senior
21.6.2011. 12:38
Pero!
Ostalo ih je malo više ali ni približno broju onih koji su otišli ZNA SE. No nije problem što su oni tamo otišli masovno već što su tamo odnijeli navike i politiku jednoumlja, što najzornije potvrđuju i komentatori na ovom portalu koji braneći politiku ZNA SE naprimjer pitaju zašto SKH nije 70-tih izgradio cestu D2.
Vidite ovo sam provjerio u Hrvatskim cestama D2 je tada bila jedna od najsuvremenijih prometnica za to vrijeme i jedina asvaltirana cesta od Koprivnice do Vukovara sa odvojcima od Đurđevca do Zagreba, Virovitice do Terezina polja, Našica do Nove Gradiške, Osijeka do Kopanice i Belog Manastira te Vukovara do Vinkovaca i Županje.
Znači jedine dvije suvremene ceste u to vrijeme na području ove županije bile su D2 i Virovitica Terezine polje. Naravno krajem 70-tih i početkom 80-tih napravljen je bum i sve što imamo danas imali smo 1990 godine.
Pruga je bila jedna od najsuvremenijih i po njoj je vozio Podravka ekspres prvi ekspresni vlak u Hrvatskoj i punih pola sata je od Slatine do Zagreba vozio brže nego sada.
Da gledano iz današnje perspektive imamo D2 i prugu kao jedne od najsuvremenijih prometnica gdje bi nam bio kraj.
anakonda
20.6.2011. 13:58
KADA SMO KOD SPORTA, EVO JOŠ JEDNOG PRILOGA NA TEMU HDZ I MAMIĆ:

TOČKA NA I
Zdravko Mamić, poput HDZ-a, spas traži u rebrandingu

U maloj baraci na igralištu na Jarunu u četvrtak je HDZ proslavio 22. rođendan. Sa samo jednom željom - da i u 2012. godini premijerka bude Jadranka Kosor

Hrvati koji su početkom devedesetih godina prošlog stoljeća OBOŽAVALI HDZ, a dva desetljeća nakon toga mnogi ga od njih PROKLINJU u ovom trenutku jedinu alternativu vide u SDP-u. Naime, proljetne mini demonstracije pokazale su da je ljudima puna kapa i HDZ-a i SDP-a, ali da smo ipak previše inertni da bismo pronašli novi put.
SDP zasad ČEKA, lagano se smješka, dok Jadranka Kosor kreće u rebranding svoje stranke. Iako imamo više od 300 tisuća nezaposlenih, iako prosječan Hrvat živi s nekoliko kredita, a HDZ mu nije donio PUNO DOBROG, premijerka kreće u ofenzivu.

Stranačka katarza
Glavni adut je obećanje EU da 1. srpnja 2013. godine Hrvatska postaje punopravni član, raskrinkavanje svih korupcijskih afera, definitivno rasvjetljavanje slučaja Ive Sanadera te povratak liku i djelu Franje Tuđmana.....

I tako su dva GREŠNIKA, HDZ i Mamić, SPREMNI sve učiniti da bi PONOVNO STEKLI naklonost naroda koji im je OKRENUO leđa. PRIPADAM onom dijelu ljudi koji vjeruju u poslovicu – VUK dlaku mijenja, ali ĆUD NIKADA. No, moram priznati da me ishod “OVIH UTAKMICA” i te kako zanima.
Pero
20.6.2011. 13:07
Neka senior potvrdi moje riječi jer on je jedan od te četvorice a ako grešim neka me ispravi i da točan podatak. Stanje u državi je slično.
anakonda
20.6.2011. 10:38
"primjer je bivša općina podravska slatina gdje je bilo oko 2700 članova SKH da bi 1994 ih ostalo samo nekoliko, mislim da 4. "

i na državnoj razini se to dogodilo: danas hdz ima vojsku od 220 000 članova? cijeli skh prešao u hdz.
samo su promijenili boju. ali pošto je otišao probisvjet u hdz, sada se DEŠAVAJU STVARI POPUT SABORA HDZ-A (SANADER-JACA) KAO I STVARI SADA NA GODIŠNJICI PROSLAVE HDZ-A, GDJE SE UMJESTO NOVINARA DAJU DVD.
I STALJIN BI IM ZAVIDIO. ČAK ŠPIJUNIRAJU SVOJE ČLANOVE I SNIMAJU GOVORE? TO JE GORBAČOV U SSSR-U DAVNO ZABRANIO.
I ONI BI NA DEMOKRATSKI NAČIN VODILI DRŽAVU???????NE VJERUJU NITI SVOJIM ČLANOVIMA.
siniša prpić
20.6.2011. 10:07
To su "muke ježeve" u Hrvata ("Velo misto"). Ili pak, čudna simbioza moruzgve i raka samca.
Pero
20.6.2011. 9:28
Bmvtec ajde oladi ti da bi našao argumente moraš otići 20 godina u povijest ali tamo nalaziš opet samo vrhušku sadašnjeg HDZ-a, primjer je bivša općina podravska slatina gdje je bilo oko 2700 članova SKH da bi 1994 ih ostalo samo nekoliko, mislim da 4.
vezni100
20.6.2011. 9:27
PETRINJA INICIRA OBNOVU PRUGE
Sve razvijenije područje Petrinje te njezin demografski i gospodarski rast potaknuli su gradonačelnika Željka Nenadića da inicira obnovu pruge Sisak Caprag - Petrinja koja je zatvorena 1991. godine.
Dana 6. lipnja na tu temu bio je održan sastanak predstavnika Petrinje s upravama HŽ Holdinga, HŽ Infrastrukture i HŽ Putničkog prijevoza. Gospodarski subjekti na području Petrinje poput Gavrilovića, Hrvatskih šuma i Poslovne zone Petrinja zainteresirani su za prijevoz tereta prugom, a time i za obnovu industrijskoga kolosijeka. Zlatko Rogožar istaknuo je da shvaća interes gospodarstva pa će se predstavnici HŽ Carga susresti s lokalnim gospodarstvenicima da bi se ispitale potrebe za prijevozom tereta i mogućnosti uvrštenja industrijskoga kolosijeka u program HŽ Carga kojim će se revitalizirati industrijski kolosijeci.
Za obnavljanje pruge država mora donijeti odluku i plan, rekao je Branimir Jerneić. Cijeli proces mogao bi trajati najmanje pet godina, a kilometar pruge stajao bi između četiri i pet milijunâ kunâ. Obnova industrijskog kolosijeka mogla bi početi kada se obnovi deset kilometara pruge na javnome dobru. Za sada nema planova za obnovu te pruge, čija je dodatna otežavajuća okolnost to što to područje još uvijek nije očišćeno od mina.
Lokalni političari, Tole, Kiro i ostala Hdz svito, dali čitate gospodarske vijesti. Dali vas proganja osjećaj grižnje savjesti i srama???
anakonda
20.6.2011. 8:16
bmvmtec

prvi predsjednik Tuđman je bio titov general i predsjednik FK partizan. osim istoga u hdz je prešlo tih nekoliko stotina ekstremnih komunista poput manolića, mesića, bebića, šeksa, glavaš.....

nije se hdz borio za za SLOBODU naše države već za OVO:

SABOR REPUBLIKE HRVATSKE

Na temelju članka 89. Ustava Republike Hrvatske, a u svezi s člancima 6. i 7. Ustavnog zakona za provedbu Ustava Republike Hrvatske, donosim

UKAZ

o proglašenju Zakona o pretvorbi društvenih poduzeća

Proglašavam Zakon o pretvorbi društvenih poduzeća kojeg je Sabor Republike Hrvatske donio na sjednicama Vijeća udruženog rada 18. travnja 1991, Vijeća općina 18. travnja 1991. i Društveno-političkog vijeća 18. travnja 1991. godine.

ZAKON
o pretvorbi društvenih poduzeća
I. OPĆE ODREDBE

Članak 1.
Ovim zakonom uređuje se pretvorba poduzeća s društvenim kapitalom (u daljnjem tekstu: poduzeće) u poduzeće kojemu je određen vlasnik. .........

II. PRETVORBA PODUZEĆA

Članak 4.

Pretvorbom poduzeće postaje dionićko društvo ili društvo s ogranićenom odgovornošću koje ima u cjelini poznatog vlasnika. ........

IV. LIKVIDACIJA I STEČAJ

Članak 39.

U slučaju likvidacije ili stečaja poduzeća ostatak likvidacijske ili stečajne mase prenosi se Hrvatskom fondu za razvoj razmjerno udjelu društvenog kapitala u trajnom kapitalu poduzeća.

Predsjednik Sabora

dr. Žarko Domljan, v. r.

Predsjednik Vijeća udruženog rada

Ivan Matija, v. r.

Predsjednik Vijeća općina

Luka Bebić, v. r.

Predsjednik Društveno-političkog vijeća

Ivan Vekić, v.r.


- NAVEDITE koje je zemlje u svijetu provodila privatizaciju i istovremeno se branila od agresora? JOŠ U RATU SE JE KRENULO SA POŠTENIM NAMJERAMA HDZ-A.

rezultat: NAROD RH JE DOBIO RAT PROTIV AGRESORA, ALI JE IZGUBIO PROTIV HDZ-A JER JE OPLJAČKAN????

općinaSlatina
20.6.2011. 0:33
Kako jedna mala predizborna predstava izazove lavinu komentara... i pomalo c/p anakonde,

i stvori HDZ državu
(a Hdz tek nekoliko stotina članova (200),
po slici svojoj i za džep svoj, ponosno tvrde još uvjek neki a već ih se i njihovi počinju javno odricati,
al srećom postoje i drugi koji su je stvarali a ti nisu baš sretni da im se krade iz džepova, još uvjek u strahu al bune se pomalo, strah ih koči. Bez straha = Bez Hdz

HDZ 8
HRVATSKA 0

i ne gradi HDZ nego Hrvatska i to na kredit,
Vi se samo slikate
Obrtnik
19.6.2011. 22:33
bmvmtec,tebi je dobro? mislim,zdrav si u glavi?
bmvmtec
19.6.2011. 22:23
Imati Domovinu NEPROCJENJIVO
mnogi su dali živote za nju i kada je trebalo branili od neprijatelja. SKH (SDP) koji su se zalagali za Jugoslaviju
tko je SKH?
zar to nije istina?
i takvi bi ponovno vladali...
anakonda
19.6.2011. 19:02
pazite, to je ono što SE ZNA, a što je sa onime što se drži u inozemstvu?????

necenzurirano.com

Afera Hypo: Istraga protiv Zdenka Zrilića vodi do Božidara Kalmete

Ekskluzivno objavljujemo dokument austrijske istrage koji dokazuje kako bi se Kalmetin tajkun Zdenko Zrilić uskoro mogao naći pod optužnicom austrijskog tužiteljstva u slučaju Afere Hypo. Istraga protiv Zrilića, kojeg su austrijski istražitelji saslušali prije otprilike dva mjeseca, mogla bi razotkriti tajnu mrežu povjerenika, koji su za HDZ-ove moćnike vodili tajne račune, te fiktivne tvrtke i fondacije u inozemstvu preko kojih je opran novac opljačkan iz Hrvatske.
Povjerljivi dokument austrijske istrage u slučaju Afere Hypo, koji se odnosi na istragu o čak 52 privatne fondacije i offshore tvrtke u Lichtensteinu povezane s pranjem novca preko tajnih računa u Hypo Alpe Adria Banci, otkriva i kako je pod istragom austrijskog tužiteljstva jedan od HDZ-ovih zadarskih tajkuna i štićenik Kosoricinog ministra mora, prometa i infrastrukture Božidara Kalmete; Zdenko Zrilić.....

Za HDZ, odnosno za HDZ-ov politički VRH istraga protiv Zrilića mogla bi biti OPASNA i zbog toga što bi procesuiranje Zrilića, moglo DOVESTI do razotkrivanja MREŽE POVJERENIKA koji su od 1990.-ih godina do danas, po tajnim ovlaštenjima političkog VRHA HDZ-a, u IME i za RAČUN KRIMINALNE grupe u toj STRANCI, upravljali TAJNIM računima i financijskim operacijama PRANJA novca preko TAJNIH računa, koji su OTVARANI u Austriji i Lichtensteinu, CIPRU, MONACU......

DA SE VRATI SVA TA LOVA U PRORAČUN RH, HRVATI BI IMALI STANDARD POPUT KUVAJTA, ŠVEDSKE, JAPANA, NJEMAČKE.....
anakonda
19.6.2011. 18:15
Gdje je tu bio Sdp, a da on je bio vratar i branio takve lopte ?
anakonda
19.6.2011. 17:54
ALI NITI TO NIJE SVE, EVO KAKO SU HDZ-OVCI ZABIJALI GOLOVE:

NACIONAL
TOP LISTA MILIJUNAŠA 2007.

50 najbogatijih Hrvata

Nacional sedmu godinu zaredom donosi listu najimućnijih ljudi u Hrvatskoj: analiza je pokazala da je bogatstvo 50 vodećih kapitalista u proteklih godinu dana poraslo za milijardu eura, zahvaljujući dobrim burzovnim trendovima i rastu poslovanja
Ivica TodorićBogatstvo Ivice Todorića, vlasnika najveće privatne tvrtke u Hrvatskoj, koncerna Agrokor, ove je godine procijenjeno na 620 milijuna eura, što ga ponovno svrstava na vrh liste najbogatijih Hrvata, koju Nacional sastavlja sedmu godinu zaredom, po uzoru na američki časopis Forbes. S imovinom vrijednom 410 milijuna eura, na drugom je mjestu predsjednik uprave i najveći pojedinačni dioničar rovinjske Adris grupe Ante Vlahović. Enver Moralić, najveći zemljoposjednik u Hrvatskoj i petrokemijski magnat podrijetlom iz Kotor Varoši u BiH, treći je najbogatiji Hrvat s bogatstvom procijenjenim na 400 milijuna eura.
Najveći skok u odnosu na prošlu godinu napravio je Luka Rajić, koji je prodao svoje mlijekarsko carstvo za 280 milijuna eura, dok je najveći gubitnik general Vladimir Zagorec, čije se bogatsvo topi nakon što se našao na udaru pravosuđa. Osim Luke Rajića, kompaniju je prodao i vlasnički trojac u Diners Clubu. Tomaž Lovše je Slovenac pa se njime na ovom mjestu nećemo baviti, Žarko Kraljević je otprije na listi najbogatijih, a od ove je godine u društvu milijunaša i odvjetnik Marijan Hanžeković, koji je za svoj udio dobio 55 milijuna eura.
Vrijednost imovine 50 najbogatijih Hrvata porasla je u godinu dana za oko 30 posto, premašivši ukupni iznos od 4,5 milijarde eura. Opet se pokazalo da kretanje vrijednosti imovine tajkuna ne korespondira s razvojem hrvatskog gospodarstva, koje je lani jedva prešlo stopu rasta od 4 posto. No imovina vodećih kapitalista nije nužno povezana s njihovim tvrtkama, iako dobar dio njih, poput Todorića ili Emila Tedeschija, veći dio svog bogatstva ima u komapnijama čiji su vlasnici. Povećanje svog bogatstva hrvatski milijunaši uglavnom temelje na dobrim burzovnim trendovima, naročito u Hrvatskoj i okolnim zemljama s tržištem u razvoju. Primjerice, dionica Adris grupe porasla je za 65 posto, dok su ulagači u Inu u samo četiri mjeseca udvostručili svoju investiciju. Osim toga, analiza je pokazala da su u Hrvatskoj još uvijek vrlo isplativa ulaganja u nekretnine.
Gledano po sektorima, na listi je najviše trgovaca, čak 14. Slijede građevinski poduzetnici, a industrijalci, iako najbogatiji, tek su na trećem mjestu, što je dobar pokazatelj strukture hrvatskog gospodarstva.
Ivica Todorić620 milijuna euraZa točniju procjenu vrijednosti imovine vlasnika koncerna Agrokor može poslužiti jedan prošlogodišnji Todorićev poslovni potez. Najmoćniji hrvatski gospodarstvenik u lipnju 2006. prodao je 8,33 posto udjela u Agrokoru Europskoj banci za obnovu i razvitak (EBRD) po cijeni od 110 milijuna eura kako bi restrukturirao bilancu kompanije nakon niza domaćih i stranih akviziciija, čime je prvi put pustio nekog u vlasničku strukturu svog poslovnog carstva. To bi moglo značiti da vrijednost Agrokra premašuje milijardu eura. Međutim, iako je novac ušao u Agrokor, sporazum je potpisan po posebnim uvjetima, što najvjerojatnije znači da EBRD ima zajamčen izlaz i stoga smanjen rizik ulaganja, pa cijena po kojoj je kupio udio u Agrokoru ne može biti temelj za izračun vrijednosti Todorićeva carstva. Sudeći po financisjkim izvještajima Zagrebačkoj burzi, četiri Todorićeve tvrtke - Konzum, Ledo, Jamnica i Zvijezda - lani su imale prihod veći od 12 milijardi kuna. Kad se dodaju Belje i PIK Vrbovec, prihodi se penju iznad 14 milijardi kuna, što je godišnji porast od 10 posto. Todorić i najbogatiji Srbin Miroslav Mišković planiraju da će njihov budući zajednički regionalni trgovački div imati sjedište u nekoj istočnoeuropskoj zemlji. Jedan od prvih zajedničkih projekata trebala bi biti velika tvornica kave u Srbiji. Ali ti planovi zasad ne utječu na procjenu Todorićeva bogatstva jer su dogovori još u tijeku i s neizvjesnim ishodom.

Ante Vlahović 410 milijuna eura
............
anakonda
19.6.2011. 16:01
usput, i ova dvojica spadaju među onih nekoliko stotina prvih hdz-ovaca koji su zabijali golove.
anakonda
19.6.2011. 15:58
bmvmtec
ČITAJ OVAJ KOMENTAR KAKO JE HDZ USPIO ZABITI GOLOVE?????
anakonda
19.6.2011. 15:54
seniore, u pravu si, samo da je lova uložena u zadarsku županiju bilo bi dobro. pola te love je kalmeta "oprao".

samo jaca je ušparala 10 mil. kuna na vodi a ova dva bisera su teška 76 MIL. EURA:

Zagorec rasprodaje bečko carstvo vrijedno 46 mil. €
net.hr - 20. siječnja 2011.

Sedam milijuna, petnaest milijuna, tri milijuna, četiri milijuna, pa opet preko petnaest milijuna. Sve su to iznosi kredita u eurima kojima je Hypo banka zasipala austrijske tvrtke Vladimira Zagorca, a on tim novcem kupovao palače po Beču.


PORTRETI OD PLAĆICE DO POSLOVNOG
CARSTVA TEŠKOG 23 MILIJUNA EURA
Petrač: skladištar, vinar,
dinarski diler, trgovac i - novinar
Petračev put prema bogatstvu započeo je prevoženjem jugoslavenskih dinara u BiH, gdje ih je mijenjao za konvertibilne valute. Početkom devedesetih godina prošloga stoljeća pisao je u Vjesniku tekstove o poduzetništvu.....

ZA TU LOVU SE NAPRVAI BRZA CESTA ILOK VIROVITICA VARAŽDIN; AUTOCESTA SVETA HELENA - BJELOVAR VIROVITICA; REMONT PRUGE vARAŽDIN -DALJ; PAR TISUĆA SE HEKTARA ZEMLJE S EPRIPREMI ZA NAVODNJAVANJE.........

REZULTAT: ZAPOSLILA BI SE RADNA SNAGA U SLAVONIJI U OBJEKTIMA UZ BRZU CESTU I AUTOCESTU, PORASLA BI VRIJEDNOST KUĆAMA 100 % A VRIJEDNOST ZEMLJE PORASLA BI BAREM 3 PUTA!!
bmvmtec
19.6.2011. 15:49
kada se sporskim rijecnikom izražavamo 1990 godine
stranka Savez komunist Hrvatske- (SKH- SDP), koja je kasnije postala Socijaldemokratska partija Hrvatske (SDP), imala 298 000 članova, a Hdz tek nekoliko stotina članova
kako je jedna tako mala organizacija uspjela zabiti samo tri gola protivnickom igracu
1. Gol- Stvaranje Samostalne i suvremene RH
2. Gol- obraniti RH.
3. Gol- uvest RH u EU
Gdje je tu bio Sdp, a da on je bio vratar i branio takve lopte
senior
19.6.2011. 14:28
Ja ću samo činjenice, naravno samo uz napomenu da je ovo ne dobar već vrlo dobar projekt za grad.
1 Lokacijska dozvola izdana 2004 godine biti će gotovo 2012 znači 10 km obične ceste 8 godina:
2. Lokacijska dozvola za autocestu Karlovac-Dugopolje izdana 2001 godine uporabna 2006 sa svim objektima izuzev tunela Sveti Rok i mosta Maslenica koji su se počeli graditi nešto ranije, znači skoro 400 km autoceste manje od 5 godina.
Evo samo ove 2 činjenice pa komentirajte vi koji ovu cestu držite velebnim uspjehom, a ja ću to prevesti na sport:
Kod rezultata recimi 5:0 vi zabijete gol (recimo strijelac Šeks) pa slavlje do neba čak strijelca 4 puta odlikujete 3 ga puta proglasite počasnim građaninom, a nakon toga vam rival nakanta još 4 komada i pobijedi sa recimo 9:1.
To vam je moji HDZ-ovci otprilike omjer ulaganja u Zadarsku i našu županiju u infrastrukturu.
anakonda
19.6.2011. 12:42
bmvmtec
NIJE KRIV HDZ ZA kišu ALI JE KRIV ZA ZBOG KRIMINALA. danas seljasci ZBOG TOGA nemaju sustav za navodnjavanje, A Mi nemamo izgrađene brze ceste, pruge se zatvaraju.....

a tko je klriv za ovo?

tko je gori Rajić ( ili Zagorac (RASPOLAŽE OKO 30 MIL. EURA)
Za Rajića postoji osnovana sumnja da je maznuo lovu (JOŠ SE NEZNA KOLIKO).
Imajući u vidu naš truli i krumpirani političko-policijsko-pravosudni sistem, činjenica da nitko ne dira uopće ne znači da je nevin.
I da su oni koji vide, ili logično zaključuju, u krivu.

Uostalom Zagorec je 15 godina lijepo živio uz svoj lopovluk kao pošteni građanin, dapače sposoban, zaslužan i odlikovan hrvatski muž.
Da je urednije isplačivao svoje ortake (čitaj hdz) u lopovluku, njegove svinjarije (i to samo manji dio) nebi nikad izašle na vidjelo.
Kao što ne izlaze Rajićeve.
Jer on očito SVOJE (ČITAJ HDZ) uredno servisira.
Svaka osoba koja ne može dokazati "porijeklo" imovine je kriminalac. To što njega nije nitko ništa pitao sve ove godine to je samo dokaz da Luka nije jedini kriminalac već su kriminalci i oni koji ga nisu pitali, razumiješ li ti to???
itd....

ZNA SE TKO JE KRIV??????
vwvtc
19.6.2011. 10:58
kalmeta svu lovu u cest. infrastrukturu uložio u istru i dalmaciju a mi se veselimo zbog 2 komada betona koje diže svaka malo jača autodizalica, e moji hrvatići zar ne vidite da smo mi slijepo crijevo što se tiče prometa! a što je sa brzom ili već kakavom cestom od Vrbovca prema VT jel se opet čekaju izbori pa da se počisti 50 m žbunja kako bi se postavila bina za njuške? inače drago mi je što imamo puno autocesta samo što prosječni građani nemaju novaca da idu na more tj. da se voze njima.gospodo vrijeme je i za naš kraj da se nešto napravi a ne samo da se obečava pred izbore!
bmvmtec
19.6.2011. 9:56
vjerojatno je i HDZ kriv što danas pada kiša.....
anakonda
19.6.2011. 9:39
"bmvmtec
Još ce ispasti da obilaznica nije dobar projekt za naš grad. "

nikako, samo se želi reći da je ovo u usporedbi s vremenom prije 90-te premalo za ovaj kraj.
ajmo to razmotriti ovako:
1. obilaznica + za hdz
2. ukidanje pruge - za hdz
3. uništenje gaja - hdz
4. uništenje ec coma - hdz
5. propast limexa - hdz
6. neizgradanje brze ceste ok- vž - za hdz
7. propast cjelokupnog goapodarstva - hdz
8. propast poljoprivrede - hdz
..........
previše je minusa a samo jedan plus??????????
bmvmtec
19.6.2011. 9:13
ova obilaznica istina nije brza cesta jer slažem se nezadovoljava karakteristike "brze ceste" ali je važna za grad Slatinu i sve one koji prolaze kroz nje jer sjetimo se kakve sve gužve kroz naš grad proživljavamo.
istina je da su i neki koji komentiraju ovaj clanak bili u vlati 70-tih godina prošloga stoljeća pa nisu osigurali izgradnju iste nego ostavili to našim generacijama da radimo obilaznice, brze ceste itd.
Dok su oni popisivali sve one koji su išli u crkvu a sada komentiraju nešto što ova vlast predvođena gradonacelnikom radi.

Još ce ispasti da obilaznica nije dobar projekt za naš grad.
siniša prpić
18.6.2011. 23:58
Ovih dana se vraća "majstor od banana"......
anakonda
18.6.2011. 21:35
za ovaj kraj je to velika vijest. to dokazuje da smo stvarno u banani.
Obrtnik
18.6.2011. 20:21
a jebote,kakva vijest,ko da su premostili kanjon od 6 km.
djingis
18.6.2011. 19:58
meni je jedino drago što neće biti tranzita kroz grad Slatinu, jer ovo što je sada ,nemoguče je i štrašno.
A žalosno je što se silna lova oprala!!!
anakonda
18.6.2011. 15:20
KAKO SU SE DRUGI BORILI ZA SVOJU PRUGU:
ZASTAVE NA POLA KOPLJA
Pogrebni ispraćaj zadnjeg vlaka iz Daruvara

Odlukom ministra prometa Božidara Kalmete privremeno će se obustaviti promet na pruzi Sirač–Daruvar–Pčelić do `kapitalne sanacije`, bez ikakve naznake kada bi do nje moglo uistinu i doći. Na kolodvoru u Daruvaru večeras se sprema mirni prosvjed uz pogrebni ispraćaj posljednjeg vlaka koji će proći kroz taj grad koji broji 15.000 stanovnika
Na željezničkom kolodvoru u Daruvaru sve je spremno za ispraćaj posljednjeg vlaka: zastave su na pola koplja, zaposlenici su počeli tražiti nove kolodvore, a građani Daruvara su ogorčeni jer ostaju bez vlaka koji ih je desetljećima povezivao s glavnim gradom.

`Dovest ćemo limenu glazbu. Imat ćemo elemente pogreba, ali i veselja. Pozvat ćemo sve Daruvarčane i lokalne političare`, rekao je Dalibor Petrović, dopredsjednik SSH-a, kada je saznao da se ukida željeznički promet, i to samo za jednu stanicu od grada - u mjestu Sirač.

Jučer je u razgovoru za Radio Daruvar gradonačelnik Dalibor Rohlik pozvao sve građane da izađu na mirni prosvjed te je najavio da će razgovarati sa svim čelnim ljudima u državi kako bi se što prije popravila pruga koja je nužna za turistički i gospodarski razvoj `najljepšeg malog grada u Hrvatskoj` - kako ga je prozvala Hrvatska turistička zajednica, i to nekoliko puta.

Od Sirača do Daruvara ima 11 kilometara pruge, a dalje do Pčelića još 44 kilometra. Čitava dionica u toliko je lošem stanju da vlaku treba čak dva sata da savlada svih 55 kilometara. Za sanaciju bi trebalo izdvojiti oko 250 MILIJUNA kuna, koje Hrvatske željeznice trenutačno nemaju. U priopćenju HŽ-a stoji da `ove godine HŽ-Infrastruktura d.o.o. u planu održavanja nema tih sredstava, ali očekuje se da će ona biti u Planu održavanja za narednu godinu`.----

ZAMISLITE, JACA NEMA 250 MIL KUNA ZA SANACIJU PRUGE A GODIŠNJE NA KORUPCIJI SE GUBI U HRVATSKOJ 12 MLRD. KUNA???????????
senior
18.6.2011. 14:53
Vezni100
Potpuno se slažem.
Ja ne polemiziram sa bmvmtec već sa novinarom jer je nažalost u ovoj županiji upravo kod nekih novinara jedina istina Jopa i ime će promijeniti ako ih Jopa drkčije nazove.
Istina to se ne odnosi i na autora ovog članka, ali i on nekad podlegne ovom trendu kao što je u ovom članku.
To je problem, a ne dežurni komentatori bez ikakvih argumenata.
vezni100
18.6.2011. 13:58
Ova obilaznica oko Slatine, svakako je za pohvalu, no ona se sigurno ne uklapa u planove brze ceste koja se planira. A već otprije je poznato, da Jopa kada daje izjave za javnost, obično priča što nema veze sa stvarnošću. A ovaj " bmvmtec, bolje da se sakrije u mišiju rupu. Anakonda i Senior, pa dajte ljudi nemojte se spuštati na nivo ovog HDZ-ovca, iz vaših komentara vidim da vladate znanjem iz predmetne materije, a on kao da je došao na vikend iz Vrapča. Pa mislim...
anakonda
18.6.2011. 13:05
čemu komplicirati stvar, malo zaguglajte ovaj naslov:

1- Podravska magistrala - Obečavajuće podravske ceste

i tada će te uvidjeti da se trase zaobilaznica virovitice i slatine i brze ceste fizički uopće ne dodiruju.
senior
18.6.2011. 12:45
Drago! Otiđi u Hrvatske ceste i pitaj struku umjesto što prenosiš Jopine izjave i ako ti oni kažu da ova obilaznica zadovoljava i jednu od bar 5 važnih karakteristika za brzu cestu mislim na prostorne i tehničke (širina kolnika, Križanje u nivou, prostorni plan županije, najveća i najmanja brzina i koja vozila mogu prometovati po brzoj cesti). Ako ti struka kaže da ispunjava i jednu od ovih karakteristika ja ću narednih 5 godina raditi besplatno i sva svoja primanja prepustiti tebi ili dati u humanitarne svrhe.
No da se razumijemo obilaznica treba Slatini i za pohvaliti je što se gradi, ali je laž da je to dionica brze ceste Ormož-Ilok.
sitni
18.6.2011. 8:48
U petak se vraćam vlakom iz Zagreba od Križevaca do Koprivnice bus, ok kužim remont. Iz Koprivnice kasnimo 10 minuta. Prolazimo Špišić Bukovicu pripremam se za izlazak iz vlaka kad ono vlak jedva da ide od Š.Bukovice do Virke vozimo se 25 minuta . Pa ljudi šta je ovo ????


Pero
18.6.2011. 8:40
Cestovna obilaznica kod Slatine bit će sastavni dio buduće brze ceste: Ormož-Koprivnica - Virovitica - Slatina - Našice - Osijek - Vukovar - Ilok???????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????

sites.google.com/site/podravskeceste/Home

docs.google.com/Doc?id=dff8dgfz_18gq49mzgn

docs.google.com/Doc?id=dff8dgfz_20g3xnm7f6anakonda
18.6.2011. 8:27
a zašto su premostili prugu kada se ista ukida? župan tolušić je javno na sjednici žup. skupšitne izjavio da ga nije briga za budućnost pruge varaždin - dalj.
općinaSlatina
18.6.2011. 2:38
jedva čekam otvaranje, bolje obećanja ikad ispunit nego nikad, pa tko ih ispunjavao
bmvmtec
17.6.2011. 23:55
ovo je odgovor svim skepticima koji su govorili da ništa nema od obilaznice
" I to nije sve IDEMO DALJE u ponedjeljak otvaranje radova na novom vodocrpilištu i akumulaciji Slanac"
Jer mi znamo kako dalje...


Još iz kategorije Slatina