Banner
Reformist Čačić: Sramotno dovoditi u vezu zločinačku NDH s Domovinskim ratom
SABA: Raos izjednačio ustašku NDH s današnjom suverenom i demokratskom Hrvatskom
Oboljeli od rijetke bolesti srca i dalje čekaju dostupnost lijeka u Hrvatskoj
Plenković: Svi dijelimo vrijednosti jednakosti i poštivanja manjina
Milošević: Raosova izjava o NDH je sramotna
Milošević: Raosova izjava o NDH je sramotna
Jutarnji list: Postroženi uvjeti za gotovinske kredite

  HGK-Županijska komora Virovitica

Građevinari i bankari suglasni oko modela finanaciranja u novom investicionom ciklusu

        30.10.2010.         2179 pogleda
Građevinari i bankari suglasni oko modela finanaciranja u novom investicionom ciklusu

U HGK - Županijskoj komori Virovitica održana je, pod predsjedanjem Rajka Stilinovića, direktora Crominga iz Pitomače, sjednica Strukovne grupe graditeljstva i projektiranja. Sjednici su prisustvovali i predstavnici banaka s područja Virovitičko-podravske županije. Raspravljalo se o aktualnom stanju u županijskom graditeljstvu i projektiranju, s posebnim osvrtom na mogućnosti financijskog praćenja investicija u graditeljstvu. Predložene su izmjene Zakona o javnoj nabavi na način da se preferira kvaliteta izvedenih radova, a cijene u ponudama da trebaju respektirati i cijenu rada sukladno odredbama Kolektivnog ugovora u graditeljstvu. Smatra se da će se na taj način, uz novopredloženi model financiranja izgradnje javnih objekata, u kojem će sudjelovati investitori, izvođači i banke, intenzivnije graditi i zaposliti domicilna građevna operativa, što će istu i očuvati.

Komentari

Za korisnike FacebookaZa korisnike foruma

    Registriraj se

Ako prilikom prijavljivanja dolazi do greške, kliknite OVDJE.

Lynx
3.11.2010. 10:13
"Ali zakon se mora poštovati, tako bi trebali razmišljati i vi u SDP-u"
Ovo je stvarno jaka stvar, ova rečenica čini strašan paradoks kada se zna tko ju piše...
ivan2
1.11.2010. 18:41
Prvo"roks"moram izjaviti da ne pripadam niti jednoj političkoj opciji pa sve Ok potpisujem osim te zadnje rečenice a ona je suludo izrečena.Nemojte vi stalno pljuvati jedni po drugima jer to narodu koji vas je birao ne koristi , kao i svi promašaju učinjeni za vrijema 20 godina lijepe naše. Konačno budimo ljudi , vjernici ili nevjernici ,sve što je učinjeno u ovih godina čini našu državu privredno zaostalom . Nemojt ni jedni ni drugi namještati natječaje uzimati provizije i ostalo pa možda bude sve jeftinije.Smanjite vi namete na tvrtke i plaće pa će možda biti stanova i po triso eura koliko im je građevinska vrijednost!!!
mišo111
31.10.2010. 19:06
Neka Roks bilo koja naša tvrtka ode recimo u Čakovec ili u Gospić gdje ste vi dvije decenije na vlasti, pa neka dobije posao. Malo sutra!
ROKS
31.10.2010. 13:16
mišo, sve je to ok ali zakone ove države moramo poštovati, pa tako i zakon o javnoj nabavi. Nažalost, građevinari iz drugih županija su konkurentniji ili manje pohlepni od naših. Svi koji se javljaju na natječaje su oni koji su solventni, nemaju duga prema državi i plaćaju svoje obveze, inače se ne bi mogli javljati. Ono što je definitivno pozitivno u svemu tome je da je, barem ono što gradi županija, ovo najjaeftinija gradnja u Hrvatskoj. Zahvaljujući prije svega županu, objekti se grade za 500tinjak € po m2, uz poštovanje svih parametara kvalitete i uz stručan i dobar nadzor. Neki naši se uklope u to, neki ne... Ali zakon se mora poštovati, tako bi trebali razmišljati i vi u SDP-u
mišo111
31.10.2010. 9:29
Tu se nešto zaista mora poduzeti, a ne da nam bolnicu gradi tvrtka iz Križevaca ili sanaciju vodovoda u Voćinu tvrtka iz Čakovca.
Domaću operativu treba osnažiti, pa i na način da se onemoguće i domaće tvrtke koje damping cijenama dobivaju poslove i nakon posla ili dva pokupe novce usmjere ih nekamo drugdje zaduže tvrtku i nastave raditi preko druge. tvrtke.


Još iz kategorije HGK-Županijska komora Virovitica