Plenković: Grbin kapitulirao, Milanović krši Ustav, Most politička sitnež
Udruga osoba s amputacijom poziva na uvođenje novog standarda proteza i kolica
Bulj: Koruptivnoj hobotnici i Plenkovićevoj vladi uskoro će doći kraj
HZJZ: Pojava hripavca u EU zemljama ne može se dovoditi u vezu s našom situacijom
Možemo: Zabranit ćemo prodaju dugova i uvesti zastaru za dugove do 3 prosječne plaće
WHO: Virus hepatitisa dnevno ubije 3500 ljudi
Zemlja ruši globalne toplinske rekorde deseti mjesec zaredom

  Virovitica

«Građanski sat» GONG-a u Gimnaziji

  gg           31.10.2003.         2028 pogleda
«Građanski sat» GONG-a u Gimnaziji

gradjanski sat gonga u virovitickoj gimnaziji

VIROVITICA, 31. listopada - U Gimnaziji Petra Preradovića danas je održana tribina «Građanski sat» koju je organizirala nestranačka udruga građana GONG. Tribina je bila namijenjena maturantima, odnosno, osobama koji će ove godine privi puta izaći na izbore, a gost je bio je gradonačelnik Ivica Kirin. Sudjelovanje na tribini potvrdili su i Martin Lovretić, ravnatelj područnog ureda Zavoda za zapošljavanje i Pavao Čačić, pročelnik Upravnog odjela za društvene djelatnosti Virovitičko-podravske županije, ali se nisu odazvali niti su svoj nedolazak ispričali.
Gimnazijalci su gradonačelnika Kirini ispitivali o mogućnosti osnivanja više škole u Virovitici, radu Gradskog bazena, gradnji obilaznice, obnovi Palače Pejačević, preseljenju Gradske knjižnice u TVIN-ov salon, mogućnosti otvaranje prostora za besplatno surfanje Internetom, nerealno skupim autobusnim kartama za učenike putnike, financiranju sportskih udruga, stipendijama, zdravstvu i drugim problemima.
Aktivisti GONG-a tribinu su ocijenili vrlo uspješnom i naglasili kako su rijetko imali prilike čuti tako kvalitetna pitanja na Građanskim satovima organiziranim među srednjoškolcima. Današnja tribina daje nadu u budućnost Virovitice, a prilog toj tvrdnji je i zainteresiranost mladih da promatraju izbore.
Za one koji ne znaju GONG je osnovan 1997. godine radi poticanja na aktivnije sudjelovanje u političkim procesima. GONG provodi nestranačko nadgledanje izbornog procesa, educira građane o njihovim pravima i dužnostima, potiče obostranu komunikaciju građana i njihovih izbornih predstavnika, zalaže se za transparentnost rada svih javnih službi, provodi kampanje javnog zagovaranja i pomaže samoorganiziranje građana.
Više o GONGU možete čitati na http://www.gong.hr

Komentari

Za korisnike FacebookaZa korisnike foruma

    Registriraj se

Ako prilikom prijavljivanja dolazi do greške, kliknite OVDJE.Još iz kategorije Virovitica