Banner
DHMZ: Oblačno uz povremenu kišu
Danas besplatan ulaz u Muzejsko-memorijalni centar Dražen Petrović
Večernji list: Stočari po utovljenoj svinji gube 600, a junetu i 2500 kn
Petero članova Znanstvenog savjeta ogradilo se od istupa Gordana Lauca
Centar i GLAS: Zakon o obnovi je neprovediv, a njegove izmjene još jedna obmana
Marić (SDP): Želi se potezom pera bolnice oteti županijama
MORH poručio Milanoviću da poštuje zakone koje je donijela njegova Vlada

  Virovitica

«Građanski sat» GONG-a u Gimnaziji

  gg           31.10.2003.         1839 pogleda
«Građanski sat» GONG-a u Gimnaziji

gradjanski sat gonga u virovitickoj gimnaziji

VIROVITICA, 31. listopada - U Gimnaziji Petra Preradovića danas je održana tribina «Građanski sat» koju je organizirala nestranačka udruga građana GONG. Tribina je bila namijenjena maturantima, odnosno, osobama koji će ove godine privi puta izaći na izbore, a gost je bio je gradonačelnik Ivica Kirin. Sudjelovanje na tribini potvrdili su i Martin Lovretić, ravnatelj područnog ureda Zavoda za zapošljavanje i Pavao Čačić, pročelnik Upravnog odjela za društvene djelatnosti Virovitičko-podravske županije, ali se nisu odazvali niti su svoj nedolazak ispričali.
Gimnazijalci su gradonačelnika Kirini ispitivali o mogućnosti osnivanja više škole u Virovitici, radu Gradskog bazena, gradnji obilaznice, obnovi Palače Pejačević, preseljenju Gradske knjižnice u TVIN-ov salon, mogućnosti otvaranje prostora za besplatno surfanje Internetom, nerealno skupim autobusnim kartama za učenike putnike, financiranju sportskih udruga, stipendijama, zdravstvu i drugim problemima.
Aktivisti GONG-a tribinu su ocijenili vrlo uspješnom i naglasili kako su rijetko imali prilike čuti tako kvalitetna pitanja na Građanskim satovima organiziranim među srednjoškolcima. Današnja tribina daje nadu u budućnost Virovitice, a prilog toj tvrdnji je i zainteresiranost mladih da promatraju izbore.
Za one koji ne znaju GONG je osnovan 1997. godine radi poticanja na aktivnije sudjelovanje u političkim procesima. GONG provodi nestranačko nadgledanje izbornog procesa, educira građane o njihovim pravima i dužnostima, potiče obostranu komunikaciju građana i njihovih izbornih predstavnika, zalaže se za transparentnost rada svih javnih službi, provodi kampanje javnog zagovaranja i pomaže samoorganiziranje građana.
Više o GONGU možete čitati na http://www.gong.hr

Komentari

Za korisnike FacebookaZa korisnike foruma

    Registriraj se

Ako prilikom prijavljivanja dolazi do greške, kliknite OVDJE.Još iz kategorije Virovitica