Izumrla jadranska vrsta morskog psa pronađena u Crnom moru
Glavni odbor potvrdio Milanovića za SDP-ova kandidata za predsjednika Republike
Božinović: Država i kompanije moraju činiti sve u zaštiti od kibernetičkih napada
Plenković: Idući tjedan Vlada i predsjednik o imenovanju Markića ravnateljem SOA-e
Voštana replika kipa A. Lincolna rastalila se zbog ogromnih vrućina u Washingtonu
Michael Jackson je umro s 500 milijuna dolara duga
Umjetna inteligencija uči jezik tumora radi bolje dijagnoze

  Virovitica

Grad Virovitica sufinancira radionicu za pripremu državne mature

  Virovitica.hr           13.01.2010.         1856 pogleda
Grad Virovitica sufinancira radionicu za pripremu državne mature

VIROVITICA - Na 27. sjednici Kolegija gradonačelnika razmotren je zahtjev Udruge Omega 7 o provođenju Radionice za pripremu državne mature 2010. godine. Udruga prirodoslovaca krenula je u organizaciju radionica za pripremu državne mature za sve srednjoškolce i to iz obveznih predmeta kao što su matematika, te hrvatski, engleski i njemački jezik, ali i izbornih predmeta i to fizike, kemije, informatike, politike i gospodarstva i psihologije. Radionice iz obveznih predmeta biti će organizirane na osnovnoj i višoj razini u svim školama prema programu koji su predložili predmetni nastavnici, a koji je u skladu s predloženim katalozima državne mature dok će radionice iz izbornih predmeta biti organizirane u Gimnaziji Petra Preradovića u Virovitici. Izravni korisnici projekta biti će učenici četverogodišnjih škola u gradu Virovitici, a u realizaciji projekta sudjelovati će 14 profesora.

Početak projekta predviđen je po završetku zimskih praznika i to petkom popodne subotom i proljetnim praznicima, dok je završetak projekta predviđen za mjesec lipanj.

- Grad će u ovom projektu sudjelovati sa 30.000 kuna kako bi se budućim studentima omogućila što jeftinija priprema i ona će iznositi simboličnih 100 kuna po predmetu dok se u Hrvatskoj kreće i do 3000 kuna po predmetu što u ovo doba krize sigurno predstavlja jednu od anti recesijskih mjera rekao je na sjednici gradonačelnik Grada Virovitice Ivica Kirin.

Komentari

Za korisnike FacebookaZa korisnike foruma

    Registriraj se

Ako prilikom prijavljivanja dolazi do greške, kliknite OVDJE.

cuccurin
15.1.2010. 8:46
na žalost, problem u prosvjeti je puno veći nego li je to ovo oko mature. ali je vjerojatno proizvod i toga...
ivan2
14.1.2010. 21:38
Smatram ovo nekorisnim , Profesori i nastavnici su plaćeni za posao koji oni najbolje znaju.Žalosno je da nam djeca završe osnovnui školu a da sa osnovnim stvarima kao tablicom množenja iz matematike imaju problema . Očito da moraju svi završiti bez osnovnog znanja pa mioslim da im i ovo neće pomoći .Mi imamo iz matematike profesore koje pozna po uspješnosti cijela Hrvatska a takvih marljivih ljudi treba biti više .Učenici koji ne žele znati po prirodnim zakonitostima više, moraju ostati na dnu jer se bez svakodnevnog učenja ostaju na dnu obrazovanja i to je to.
Marc
14.1.2010. 18:27
Aha.. dođem umoran s posla i sin me čeka da mu pokažem fiziku jer je učiteljica imala loš dan, malu plaću, ne zna objasniti.Zašto plaćati istim učiteljima instrukcije za znanje koje (ne)pružaju u školi već vide kao dobro dodatnu zaradu. Prošlo vrijeme kad su učitelj i pop bili glavni u selu..
zenga2008
14.1.2010. 16:43
Hvale vrijedan potez..zašto roditelji misle da su za slabiji uspjeh djece u školi uvijek i isključivo krivi učitelji? A rad s djecom doma? A radne navike djece? I to im učitelji trebaju dati???
kika
13.1.2010. 12:14
Kako će platiti roditelji i tih sto kuna po predmetu ako su nezaposleni, a ako su voditelji radionica isti profesori koji su ga predavali u školi onda nešto nije dobro odrađeno?


Još iz kategorije Virovitica