Banner
Liječničke udruge najavile štrajk - očekuju sastanak s premijerom
Erlić: Zbog učinaka kohezijske politike naš BDP veći za pet posto
Ministar Erlić: Iz EU fondova osigurano nikad većih 680 milijuna eura za 22 grada
Za HND-ove nagrade stiglo 97 kandidatura
Sabor ovaj tjedan o zakonu o osobnoj asistenciji, idući tjedan stanka za Uskrs
Zagreb: Kamen spoticanja u spomen na Borisa Hanžekovića
Klub Mosta predlaže univerzalni dječji doplatak

  Virovitica

Grad Virovitica objavio natječaje za izvođenje radova na obnovi Dvorca Pejačević i revitalizaciji Gradskog parka

  vn           03.01.2017.         1027 pogleda
Grad Virovitica objavio natječaje za izvođenje radova na obnovi Dvorca Pejačević i revitalizaciji Gradskog parka

Nakon što je obavljena kontrola dokumentacije za nadmetanje u Središnjoj agenciji za financiranje i ugovaranje, Grad Virovitica objavio je natječaje za izvođenje radova na obnovi Dvorca Pejačević i revitalizaciji Gradskog parka u Virovitici. Riječ je o projektu vrijednom 81,4 milijuna kuna, sufinanciranom iz Fonda za regionalni razvoj Europske unije sa 66,6 milijuna kuna. Nositelj projekta je Grad Virovitica, a partneri su Turistička zajednica grada Virovitice, Turistička zajednica Virovitičko-podravske županije, Drvni klaster Virovitičko-podravske županije i Javna ustanova za upravljanje zaštićenim dijelovima prirode i ekološkom mrežom Virovitičko-podravske županije.

Dvorac Pejačević, građen od 1800. do 1804. godine prema nacrtima bečkog arhitekta N. Rotha, jedan je od najljepših dvoraca u Hrvatskoj. Raskošno kasnobarokno-klasicističko zdanje okruženo starim i zaštićenim parkom s rijetkom vrstama biljnog svijeta, jedinstveno je jer je građeno longitudinalno i dominira gradom, a svojim položajem uvjetovao je urbanistički razvoj Virovitice.

„Dvorac je vremenom zajedno s parkom kontinuirano propadao, nikada nije bilo dovoljno novaca za njihovu obnovu i revitalizaciju. Projekt smo počeli pripremati još 2003. godine, a osim dvorca i parka čeka nas i niz drugih aktivnosti na gradskim ulicama jer sve moramo prilagoditi tom projektu. Završetkom obnove dobit ćemo jedan od najvećih zelenih trgova u Hrvatskoj. Projekt obnove i unapređenje upravljanja kulturnom baštinom doprinosi razvoju kontinentalnog turizma i stvaranju boljih socio-ekonomskih uvjeta na lokalnoj i regionalnoj razini“. kaže gradonačelnik Virovitice Ivica Kirin.

Početak radova predviđen je u proljeće ove godine, a trajat će 18 mjeseci.

Komentari

Za korisnike FacebookaZa korisnike foruma

    Registriraj se

Ako prilikom prijavljivanja dolazi do greške, kliknite OVDJE.Još iz kategorije Virovitica