Plenković: Grbin kapitulirao, Milanović krši Ustav, Most politička sitnež
Udruga osoba s amputacijom poziva na uvođenje novog standarda proteza i kolica
Bulj: Koruptivnoj hobotnici i Plenkovićevoj vladi uskoro će doći kraj
HZJZ: Pojava hripavca u EU zemljama ne može se dovoditi u vezu s našom situacijom
Možemo: Zabranit ćemo prodaju dugova i uvesti zastaru za dugove do 3 prosječne plaće
WHO: Virus hepatitisa dnevno ubije 3500 ljudi
Zemlja ruši globalne toplinske rekorde deseti mjesec zaredom

  Viroexpo

Govor predsjednice Kolinde Grabar Kitarović na otvaranju Viroexpa

        27.02.2015.         2444 pogleda
Govor predsjednice Kolinde Grabar Kitarović na otvaranju Viroexpa

Na svečanosti otvaranja 20. Međunarodnog gospodarskog, obrtničkog i poljoprivrednog Viroexpo 2015. , u petak 27.veljače na sajamskoj pozornici predsjednica Kolinda Grabar Kitarović među ostalim rekla:

Organizatorima ovog sajma treba odati priznanje svima na uloženom trudu, znanju i predanosti. Na doprinosu razvoja gospodarstva i uspješnoj promidžbi hrvatske tradicije i kulture. Uspjeli ste potaknuti poduzetnike, obrtnike i poljoprivrede da se upoznaju, povežu, udruže i prošire gospodarsku suradnju, a to je ono o čemu sam govorila s svom inauguracijskom govoru: odgovorno i odlučno iskoristiti naše potencijale, a naš najveći potencijal su ljudi. Ističem to jer ponekad zaboravljamo da prirodna bogatstva, plodna zemlja i šume kojima obiluje i ova županija nisu sami sebi svrha, A da ne ostanu mrtvi kapitali, da budu osniva razvoja poljoprivrede, industrije i turizma, osnove razvoja poduzetništava i obrtništva, drugim riječima zamašnjak razvoja i toliko potrebnih radnih mjesta neophodno je otvoriti prostor kreaciji, inovacijama, poduzetništvu i znanju. To je osnovno uvjet kako bi smo ostvarili gospodarski rast i bolji standard naših građana.

Drugi je uvjet uspostaviti kvalitetnu komunikaciju među našim poslovnim partnerima i jačati gospodarsku suradnju. Želimo to učiniti s državama koje su uz Hrvatsku bile kada nam je bilo najpotrebnije, koje su Hrvatskoj pružale bezuvjetnu i nama neprocjenjivu potporu za ostvarenje najvažnijeg strateškog vanjsko -političkog cilja - ulasku u Europsku uniju.

Republika Hrvatska je zainteresirana za jačanje gospodarskih odnosa i u okviru Višegradske skupine gdje osobiti naglasak stavljamo na prometno povezivanje i razvoj malog i srednjeg poduzetništva. Prometno povezivanje između Jadrana i Baltika omogućilo bi snažniju gospodarsku i prometnu integraciju srednjoeuropskog prostora. Mogućnosti su velike. Na nama je da se otvorimo novim investicijama, aktivno pronalazimo nova tržišta i pomažemo našim poduzetnicima u svladavanju svih zapreka.

Moramo učiniti sve kako bi smo poduzetnicima omogućili bolje uvjete poslovanja, potaknuli privatnu inicijativu i nove poslovne projekte. Tek tada ćemo kao odgovorni političari s moći s pokrićem u činjenicama reći bolje je i može biti još bolje.

Komentari

Za korisnike FacebookaZa korisnike foruma

    Registriraj se

Ako prilikom prijavljivanja dolazi do greške, kliknite OVDJE.Još iz kategorije Viroexpo