Izumrla jadranska vrsta morskog psa pronađena u Crnom moru
Glavni odbor potvrdio Milanovića za SDP-ova kandidata za predsjednika Republike
Božinović: Država i kompanije moraju činiti sve u zaštiti od kibernetičkih napada
Plenković: Idući tjedan Vlada i predsjednik o imenovanju Markića ravnateljem SOA-e
Voštana replika kipa A. Lincolna rastalila se zbog ogromnih vrućina u Washingtonu
Michael Jackson je umro s 500 milijuna dolara duga
Umjetna inteligencija uči jezik tumora radi bolje dijagnoze

  Politika

Gospodine Ćaleta, kada nemate drugih argumenta spominjete SKH, SKJ, SFRJ... Žalim Vas, uhvatili ste se u mrežu mržnje

  Mate Vukušić           08.02.2023.         3849 pogleda
Gospodine Ćaleta,  kada nemate drugih argumenta spominjete SKH, SKJ, SFRJ... Žalim Vas, uhvatili ste se u mrežu mržnje

Dao sam si truda pročitati ovaj Vaš pamflet, gospodine Ćaleta mag. ing. el. (da, gospodine, bez obzira što se meni u tekstu obraćate u maniri provincijalca). Pročitao, bez obzira što je stil i tema o kojoj ste pisali na tragu Tuđmanovih „Bespuća povijesne zbiljnosti“, naravno, opet o problemu mještana naselja Dolci tek nekoliko crtica, valjda da stvorite privid da Vam je stalo.

Ne pada mi na pamet upuštati se ponovo u raspravu po pitanju retencije i akumulacije Marjanac jer je svakome tko je pročitao prva dva članka o toj temi već sve jasno i očito.

<<< Mještani Dolaca ne daju zemlju: Branit ćemo je i životom ako treba

<<< Ne želimo sami predlagati vještake jer to bi značilo da pristajemo prodati zemlju, a to nećemo i gotovo

Ipak, ovom prilikom samo nekoliko korekcija ili replika, kako Vam paše.

Dakle, po n-ti put ću ponoviti – niti jednom riječju u članku naslova Tuđe nećemo svoje ne damo. Županijski atak na privatnu imovinu bez presedana nisam spomenuo klub HSU i ostali niti sam spomenuo bilo kojeg vijećnika Vašeg kluba pa niti Vas osobno (samim tim što Vas nisam spominjao nisam Vas mogao niti omalovažavati a nisam ni namjeravao). Imati ćete priliku nekom drugom zgodom to pojasniti, mada je nebitno.

Što se tiče Vaše naobrazbe, nigdje nisam spomenuo odnosno minorizirao Vašu školsku ili bilo koju spremu jer ne mogu ja, s „večernjom školom“ elektrotehničara i još jednom poljoprivrednog tehničara-fitofarmaceuta s dvadeset godina staža kao tehnolog proizvodnje, ukupno oko 35 u realnom sektoru, propitkivati jednog mag. ing. el.-a! Niti ne želim propitkivati ali, mogu iznijeti svoj sud da bi jadnu nauku imali oni kojima bi Vi predavali povijest ako ju citirate onako kako Vam u dnevno-političke potrebe odgovara. Ono spominjanje Ustava RH neću komentirati jer ga poznajem barem kao i Vi.

Naravno, ne pripisujem Vam niti suradnju s HDZ-om, mada je to Vaše osobno pravo, ali ne prihvaćam niti da mi prigovarate u stilu „..ne priznajete da su neki članovi HDZ-a  kako vi kažete „obmanuti“ od strane gospodina  I. Sanadera nego sve članove i cijelu političku opciju optužujete za kriminal i korupciju…“

Eto, niti to nigdje u mojim člancima niste pročitali ali ako već iskazujete zabrinutost oko statusa HDZ-a podsjetiti ću Vas na presudu Vrhovnog suda Republike Hrvatske toj stranci, pravomoćnu, od 13.11.2020. Evo link pa se educirajte: HDZ osuđen za korupciju. Plenković dao nevjerojatnu izjavu nakon presude! - Objektivno , i još jedan da utvrdite gradivo: HDZ prva politička stranka osuđena za korupciju | TEME | Al Jazeera

I na kraju ono Vaše prvo pitanje: koga rušim? Na žalost, nikoga jer je odnos snaga (a Vi ste to opširno opisali) takav da niti s Vama, kao oporbenim klubom, nemamo dovoljno ruku u Županijskoj skupštini za „ozbiljniju prijetnju“ vladajućoj ekipi. Što se tiče Plenkovića rado bi ga „rušili“ ali i to trenutno nije realno, uz sav kriminal koji on osobno svakodnevno opravdava smijenivši u ovih šest godina dvadeset svojih ministara, manje više zbog koruptivnih ili sumnje u koruptivne radnje. Ono što možemo, i činimo, je biti korektiv vladajućima koliko je to moguće.

A ono što vi činite, moram reći, u maniri desnih stranaka pa tako i HDZ-a, kada nemate nikakav argument spominjete i trpate u kontekst sa SKH, SKJ, SFRJ. Sa sve tri kratice nemam problema, naprotiv, a Vas žalim da ste se uhvatili u mrežu mržnje. Ne priliči to jednom mag. ing. el.

Na kraju, Vama osobno želim svako dobro uz napomenu da kod nekih drugih tema napravite bolju pripremu i usredotočite se na srž problematike kako istu ne bi nepotrebno razvodnili i učili nevažnom.

 

 

 

Komentari

Za korisnike FacebookaZa korisnike foruma

    Registriraj se

Ako prilikom prijavljivanja dolazi do greške, kliknite OVDJE.Još iz kategorije Politika