Banner
Reformist Čačić: Sramotno dovoditi u vezu zločinačku NDH s Domovinskim ratom
SABA: Raos izjednačio ustašku NDH s današnjom suverenom i demokratskom Hrvatskom
Oboljeli od rijetke bolesti srca i dalje čekaju dostupnost lijeka u Hrvatskoj
Plenković: Svi dijelimo vrijednosti jednakosti i poštivanja manjina
Milošević: Raosova izjava o NDH je sramotna
Milošević: Raosova izjava o NDH je sramotna
Jutarnji list: Postroženi uvjeti za gotovinske kredite

  Gospodarstvo

Gospodarstvenici Virovitičko–podravske županije u jubilarnom broju Privrednog vjesnika

  vn           19.10.2017.         975 pogleda
Gospodarstvenici Virovitičko–podravske županije u jubilarnom broju Privrednog vjesnika

Privredni vjesnik proslavio je u svibnju ove godine, 64. rođendan, a 16. listopada je čitateljima isporučen 4.000 broj ovog poslovno-financijskog tjednika s najdužom tradicijom u regiji. Hrvatska gospodarska komora, koja je pokrenula tjednik 1953. godine i nadalje izuzetno podržava i podupire izlaženje Privrednog vjesnika, jer je to jedinstven gospodarski multimedijalni sustav koji, primarno gospodarstvenike, ali i ostale čitatelje, izvještava o poslu, aktualnim informacijama, analizama, savjetima, stavovima, mišljenjima.

Tjednik Privredni vjesnik izdaje se u tiskanom izdanju u 5.000 primjeraka, posebna izdanja i do 15.000 primjeraka, a ima i više od 40.000 online čitatelja tjedno.

Posredstvom HGK – Županijske komore Virovitica, u jubilarnom, broju Privrednog vjesnika, objavljene su izjave 16 gospodarstvenika s područja Virovitičko-podravske županije:

 • direktora Tvin-a Virovitica i predsjednika HGK – Županijske komore Virovitica, Ivana Slamića
 • direktora Agroservis-proizvodnje Virovitica Antuna Kovača
 • direktora Brane Virovitica Slavka Rajnovića
 • direktora Dam-a Lozan Marijana Marekovića
 • direktora Herbasa Starogradački marof Vladimira Hrvojića
 • direktora Jošavca Slatina Srećka Bosaka
 • direktorice MDM-a Virovitica Dubravke Šenjug
 • rukovoditelja Tvornice octa Mustač-commerce Virovitica Mate Vukušića
 • direktora Pan-parketa Čačinci Danijela Smiljanića
 • direktora Phoenixa Orahovica Dalibora Fofonjke
 • voditeljice komercijale Podruma Vineda Vukosavljevica Andreje Kaša Kovač
 • predsjednika Uprave Spider grupe Pitomača Denisa Nemčevića
 • voditeljice hotela Kurija Janković i prokuristice Terra slavonice Virovitica, Sanje Sudar
 • direktora Ureda ovlaštenog ing. strojarstva Virovitica Miroslava Kolesarića
 • voditeljice Višnjice, Ksenije Plantak
 • direktora Zanatpromet-trgovine Virovitica Maria Bobanca

 Izjava Ivana Slamića, direktora Tvin-a Virovitica i predsjednika HGK – Županijske komore Virovitica: „Upućujem uredniku Darku Bukoviću i redakciji Privrednog vjesnika iskrene čestitke u prigodi izlaska 4.000-tog broja Privrednog vjesnika, te želim u budućnosti kontinuitet izdavanja u stabilnim uvjetima i dobrom okružju, koristeći osim klasičnih i sve suvremene platforme.

 Prezentacija makro i mikro tema iz poslovne zajednice, niz životnih priča neposrednih aktera, njihovih iskustava, stanje i pozicija, te razvoj pojedinih subjekata i djelatnosti, rado su čitane i prihvaćene teme, ne samo od gospodarstvenika, već i od drugih dionika gospodarskog života i društva u cjelini.

Prilozi o gospodarstvenicima, osobito o pojedinoj problematici, te njihovi prijedlozi kroz jasno definiranje uvjeta djelovanja, temeljena i na iskustvima razvijenih društava, trebali bi motivirati i kreatore mjera ekonomske politike, za donošenje propisa i njihovo provođenje, kojim bi se povećala konkurentnost naših gospodarstvenika, osobito na ino-tržištima.

 Prilozi o 400 najuspješnijih tvrtki, koji se svake godine objavljuju, daju presjek stanja i promjene kroz razne djelatnosti.

Na TV Privredni.hr, osim renomiranih i najuglednijih tvrtki, mogućnost su imali, medijski se predstaviti široj i poslovnoj javnosti, nedostatno poznati poduzetnici i osobito, proizvođači, te njihove poslovne aktivnosti, njihov razvojni put, od početaka do zapažene pozicije u poslovnoj zajednici – zbog čega su, kao pozitivni primjeri i pozvani u emisiju.

Upravo, primjeri tih najuspješnijih poduzetnika, doprinose afirmaciji i brendiranju njihovih tvrtki i poslovnih aktivnosti.

Time se šalje poruka, osobito mlađima, koji žele postati poduzetnici, da se upornošću i intenzivnim radom mogu ostvariti fascinantni rezultati i u okružju, koje nije ravnopravno u svim segmentima, onima u zemljama EU i ostalim razvijenim zemljama, gdje je gospodarstvo respektirano, kao važni segment sveukupnog života.

 Posebno zahvaljujem uredniku, što je Privredni vjesnik bilježio i objavljivao priče i o uspješnim poduzetnicima iz Virovitičko-podravske županije, te osobito, što je među prvima, iznio stavove članova poslovne zajednice Virovitičko-podravske županije, okupljenih u Gospodarskom vijeću, strukovnim grupama i grupacijama HGK – Županijske komore Virovitica, o potrebi rješenja „krucijalnog“ problema Virovitičko-podravske županije – izgradnji suvremene cestovne prometnice (Vrbovec II – Gradec – Bjelovar – Virovitica – Barcs – Szigetvar – Pecs), što bi povećalo sigurnost prometa i konkurentnost gospodarstva, smanjujući vrijeme putovanja.

 U godinama, koje predstoje u ovom stoljeću, želim da, kao glasilo gospodarstva, nastavite i nadalje osigurate prostor za iznošenje stavova relevantnih gospodarstvenika i ostalih kompetentnih za kreiranje gospodarskih uvjeta u Hrvatskoj, kako bismo kao članica EU, optimalno ostvarili rezultate, čiji će efekt biti bolja pozicija i prosperitet cijele Hrvatske, te veći standard svakog njenog građanina.“

 

Komentari

Za korisnike FacebookaZa korisnike foruma

    Registriraj se

Ako prilikom prijavljivanja dolazi do greške, kliknite OVDJE.Još iz kategorije Gospodarstvo