Banner
Milošević: Milanović iznevjerio povjerenje birača
Banožić: Ne impresionira me glumatanje fakina sa zagrebačkih ulica
Plenković pozvao OLAF i DORH da stanu pred mikrofone ako imaju nešto
Plenković pozvao Raspudića na covid-odjel i nazvao ga besramnim licemjerom
Raspudić: Pozivam premijera na sučeljavanje, a ne paradiranje kroz bolnice
Quo vadis, Aida? proglašen najboljim europskim filmom
Studentima od 1. siječnja minimalna satnica 29,30 kuna

  Prosvjeta

Gordana i dvije Lare treće na orijentacijskom natjecanju

  Petar Žarković/ Glasslavonije.hr           20.05.2017.         1455 pogleda
Gordana i dvije Lare treće na orijentacijskom natjecanju

Na 20. državnoj smotri GLOBE škola Hrvatske učenice Srednje škole Marka Marulića Slatina Gordana Borotić, Lara Fotez i Lara Grahovac na orijentacijskom natjecanju ostvarile su treće mjesto. Domaćin ovogodišnje Državne smotre GLOBE škola bila je OŠ Zadarski otoci u Zadru. Na toj smotri slatinska Srednja škola Marka Marulića sudjelovala je četvrti put, a učenice su predstavile projekt “Na vrućem asfaltu i tlu” i sudjelovale na orijentacijskom natjecanju. U turističkom naselju Borik učenice su drugim sudionicima smotre predstavile rad škole u GLOBE Programu i svoj istraživački projekt.

U sekciji atmosferska mjerenja projekt je obuhvaćao utjecaj Sunčeva zračenja i naoblake na zagrijanost površine asfalta i tla. Učenici su mjerili površinsku temperaturu asfalta i tla u školskom dvorištu i na slatinskom Vidikovcu, uzimajući u obzir i razliku u nadmorskoj visini. Rezultati mjerenja obuhvaćali su zimsko razdoblje 2016. i 2017. godine.

U okviru orijentacijskog natjecanja učenici su, uz potrebno znanje iz GLOBE Programa, na pojedinim točkama mjerili atmosferska, hidrološka i fenološka obilježja karakteristična za dalmatinsko podneblje. Vodeći računa o brzini i znanju natjecatelja, državno povjerenstvo sastavilo je ljestvicu službenog poretka učenika osnovnih i srednjih škola. Slatinske učenice i njihov mentor Matija Gosler, voditelj GLOBE Programa škole, ostvarili su treće mjesto u ukupnom poretku orijentacijskog natjecanja.

Slatinske GLOBE učenice sklopile su nova poznanstva, a voditelji se dogovorili o daljnjim zajedničkim aktivnostima u provedbi istraživačkih radova i međunarodne suradnje s GLOBE školama izvan Hrvatske.

Komentari

Za korisnike FacebookaZa korisnike foruma

    Registriraj se

Ako prilikom prijavljivanja dolazi do greške, kliknite OVDJE.Još iz kategorije Prosvjeta