Banner
HAK: Prometna nesreća na A7 kod čvora Rijeka Zapad
DHMZ: Promjenljivo oblačno ponegdje s kišom, temperature i do 17 celziejvaca
Svjetski dan borbe protiv AIDS-a: U Hrvatskoj niska učestalost infekcije
Počinju prijave za prvi rok državne mature
Počinju prijave za prvi rok državne mature
Oko 1.500 liječnika u opasnosti da ih bolnica ili dom zdravlja ovrše
HNB: Banke u Hrvatskoj u devet mjeseci s dobiti od 1,1 milijardu eura

  Sport

Goran Draksler istrčao stotu memorijalnu utrku

  Petar Žarković/ Glasslavonije.hr           31.12.2016.         1583 pogleda
Goran Draksler istrčao stotu memorijalnu utrku

Maratonci Virovitičko-podravske županije Glasnici istine bili su među tridesetak sudionika memorijalne trke Fokinom stazom, koju je po 16. puta organizirala pakračka HVIDR-a u spomen na pogibiju zamjenika zapovjednika 76. samostalnog bataljuna Pakrac Marijana Kulhavija Foke i Bjelovarčana Ivana Bedekovića, Ante Čurića, Franje Gašpara, Dražena Hudeca, Željka Novosela i Darka Peroša.
Start ove najdugovječnije memorijalne utrke u Hrvatskoj tradicionalno je ispred obiteljske kuće poginulog Foke u dijelu Pakraca zvanom Mala Krndija, gdje sudionike utrke dočekuju i ispraćaju članovi njegove obitelji, uz pratnju članova Moto kluba „Vitezovi tame“. Trči se do planinarskog doma Omanovac na Psunju na 655 metara nadmorske visine u duljini od 10,5 km. Taj dom za vrijeme Domovinskog rata služio je kao štab neprijateljske vojske i četnika, i tu su se odlučivale sve napadne akcije na Pakrac i okolicu.
Logističku potporu na utrci osigurala je UHBLPTSP VPŽ na čelu s predsjednikom udruge Miroslavom Milovukovićem Minkilom, sudionik utrke bio je i inicijator njezina održavanja, pakrački branitelj i poznati hrvatski ultramaratonac iz Zagreba Duško Štrbac, a zahvalnice sudionicima predao je predsjednik pakračke HVIDR-e Stipe Hodak.
U ime svih sudionika ove memorijalne utrke organizatorima je na gostoprimstvu zahvalio Pavo Tutenov. U ime Udruge maratonaca Virovitičko-podravske županije Glasnici istine Tutenov je uručio zahvalnicu Goranu Draksleru, kojemu je to bila jubilarna, stota istrčana memorijalna utrka posvećena događajima i hrvatskim braniteljima iz Domovinskog rata. Draksler je u Slatini prije nekoliko dana organizirao humanitarnu akciju „Usrećimo djecu“, u kojoj je prodajom svojih majica dobivenih na utrkama kupio božićne poklone za djecu čiji roditelji to nisu mogli učiniti. (OKVIR) Najbrojniji Glasnici istine iz Slatine
Utrku Fokinom stazom, sa šest kilometara dugom iznimno zahtjevnom brdskom dionicom, istrčalo je 30-ak sudionika iz Zagreba, Osijeka, Josipovca, Slavonskog Broda, Batrine, Kutine, Blagorodovca, Lipika, Pakraca, Daruvara i Garešnice te članovi Udruge maratonaca VPŽ Glasnici istine Slatinčani Pavo Tutenov, Nenad Pelengić, Željko Nikolić i Goran Draksler, Virovitičanin Mario Kovač, Zlatko Milošević i Robert Knapić iz Nove Bukovice, Darko Dolovski iz Dobrovića te Goran i Zvonimir Špehar iz Našica.

Komentari

Za korisnike FacebookaZa korisnike foruma

    Registriraj se

Ako prilikom prijavljivanja dolazi do greške, kliknite OVDJE.Još iz kategorije Sport