Primorac: U 2023. zaplijenjeno 70 tona duhana i 1100 kilograma droge
Uskoro bi moglo početi punjenje dijela Trakošćanskog jezera
Počeli radovi na gradnji vukovarske obilaznice
Šesnaest hrvatskih LGBTIQ+ organizacija ogradilo se od objave Zagreb Pridea
Bjelovarsko kazalište dobiva profesionalnu predstavu Čaruga
U veljači izdano 3,8 posto manje građevinskih dozvola nego lani
Dječja bolnica u Klaićevoj dobila novi MR uređaj, vrijedan gotovo dva milijuna eura

  Kultura

Godišnja skupština KUD Crkvari, za predsjednika ponovno izabran Stanko Jović

  db           14.04.2009.         1990 pogleda
Godišnja skupština KUD Crkvari, za predsjednika ponovno izabran Stanko Jović

Sinoć je na redovnoj izbornoj skupštini KUD-a "Crkvari" ponovno za predsjednika jednoglasno izabran Stanko Jović, za dopredsjednika Ivica Podboj, dok je tajnik Ivan Grgurić, što je i najbolja potvrda da je Društvo izvrsno radilo u protekle četiri godine. Društvo je u 12 godina samostalnog djelovanja nanizalo brojne nastupe od Pakoštana, Pirovca, preko Nove Gorice, Daruvara, Slavonskog Broda, Županje, Osijeka, Valpova, Čepina i Virovitice, kao i mnoge nastupe u Mađarskoj, Slovačkoj, Češkoj, Njemačkoj, Bosni i Hercegovini, te u Vojvodini. Česti su gost  zabavnih emisija HTV-a, te miljenici grada Orahovice, gdje već 14-tu godinu za redom uspješno organiziraju uz visoko pokroviteljstvo Predsjednika Republike  "Crkvaračko prelo", kao i uz stručnu pomoć voditelja i koreografa Zvonimira Vukovića i Duška Topića.

KUD Crkvari ove godine planira obnoviti dječji folklor, istražit preostalu pučku baštinu Orahovice i okolice, obnoviti nošnje i tambure te uz pomoć Zajednice kulturno umjetničkih udruga Virovitičko-podravske županije i Hrvatskog sabora kulture osposobljavat mlade koreografe.

Gradonačelnik Orahovice Josip Nemec  izuzetno je zadovoljan kako KUD promiče Orahovicu.  Prioritet tog grada ostaje razvoj turizma, pa će grad i dalje izdašno pomagati ovo Društvo koje je sjajan primjer suradnje grada, turističke zajednice i kulturnih amatera.

Komentari

Za korisnike FacebookaZa korisnike foruma

    Registriraj se

Ako prilikom prijavljivanja dolazi do greške, kliknite OVDJE.

suljo
22.4.2009. 17:46
IZUZETNO NAM JE DRAGO ŠTO JE GOSPODIN JOVIĆ PONOVNO IZABRAN ZA PREDSJEDNIKA KUD - a CRKVARI. OSIM ŠTO KUD PROMOVIRA GRAD ORAHOVICU OMOGUĆAVA MLADIMA DA UPOZNAJU TRADICIJONALNE PLESOVE I OBIČAJE KOJI SU VEĆ SKORO PALI U ZABORAV.


Još iz kategorije Kultura