Banner
Reformist Čačić: Sramotno dovoditi u vezu zločinačku NDH s Domovinskim ratom
SABA: Raos izjednačio ustašku NDH s današnjom suverenom i demokratskom Hrvatskom
Oboljeli od rijetke bolesti srca i dalje čekaju dostupnost lijeka u Hrvatskoj
Plenković: Svi dijelimo vrijednosti jednakosti i poštivanja manjina
Milošević: Raosova izjava o NDH je sramotna
Milošević: Raosova izjava o NDH je sramotna
Jutarnji list: Postroženi uvjeti za gotovinske kredite

  Promet

Godinu dana drastičnih kazni: najviše platio vozač bez vozačke - 16.200 kuna. Pa ti vozi prije stjecanja prava!

  mup           04.08.2020.         1061 pogleda
Godinu dana drastičnih kazni: najviše platio vozač bez vozačke - 16.200 kuna. Pa ti vozi prije stjecanja prava!

Prije nekoliko dana, 1. kolovoza 2020., navršila se godina dana od stupanja na snagu Izmjena i dopuna Zakona o sigurnosti prometa na cestama kojima su propisana stroža postupanja i povećane kazne za najteže prekršaje u prometu. Od početka primjene novih odredbi policijski službenici Policijske uprave virovitičko – podravske su utvrdili i sankcionirali gotovo 15 700 prekršaja.

Za 279 procesuiranih prekršaja je bila propisana najteža kazna od najmanje 10.000 kuna ili kazna zatvora do 60 dana, među kojima je najveći broj, 137 procesuiranih prekršaja upravljanja vozilom pod utjecajem alkohola utvrđene koncentracije veće od 1,50 g/kg ili odbijanja alkotestiranja, potom 83 prekršaja upravljanja vozilom prije stjecanja prava na upravljanje, te 42 prekršaja upravljanja vozilom za vrijeme zabrane.

Zbog počinjenja najtežih prekršaja je 97 vozača uhićeno.

Najvećom novčanom kaznom za počinjenje pojedinačnog prekršaja od 16.200 kn je sankcioniran vozač koji je zatečen kako upravlja vozilom prije stjecanja prava na upravljanje, dok je najvećom kaznom zatvora od 40 dana sankcioniran vozač koji je upravljao vozilom pod utjecajem alkohola u koncentraciji većoj od 1,50 g/kg.

Za počinjenje najtežih prekršaja uz novčanu kaznu, kaznu zatvora i zaštitnu mjeru zabrane upravljanja motornim vozilom izriču i negativni prekršajni bodovi (a vozačima koji u dvije godine prikupe 12 negativnih prekršajnih bodova, odnosno 9 negativnih prekršajnih bodova ukoliko su mladi vozači) rješenjem se ukida i oduzima vozačka dozvola. Takvu sudbinu je na području Virovitičko-podravske županije zadesila 56 vozača koji će  vozački ispit moći polagati tek nakon proteka dvije godine od ukidanja.

Komentari

Za korisnike FacebookaZa korisnike foruma

    Registriraj se

Ako prilikom prijavljivanja dolazi do greške, kliknite OVDJE.Još iz kategorije Promet