Banner
Na Bujštini obilježena 77. godišnjica bitke kod Kućibrega
Hrvatski inovatori osvojili zlatne, srebrne i brončane medalje u Njemačkoj
DP: Covid potvrde za ulazak u Sabor zadiru u ljudske i političke slobode
Arhiv HRT-a do 1990: Kulturno dobro vrijedno milijarde kuna izlazi iz bunkera
Umrla Jelena Brajša, dugogodišnja ravnateljica Caritasa
Božo Petrov pozitivan na koronavirus
Večernji list: Probijen zadnji tunel na pristupnim cestama Pelješkom mostu

  Kazalište Virovitica

Glumci Kazališta Virovitica sudjelovat će na ovogodišnjim 5. Gumbekovim danima

        19.03.2012.         1219 pogleda
Glumci Kazališta Virovitica sudjelovat će na ovogodišnjim 5. Gumbekovim danima

Riječ je o festivalu koji koji oživljava kabaretsku tradiciju i dobio je ime po glumcu Mladenu Crnobrnji - Gumbeku. Na ovogodišnjim 5. Gumbekovim danima bit će izvedeno ukupno deset predstava koje u cjelini ili djelomično pripadaju kabaretskom kazalištu.

Festival će u nedjelju 18. ožujka otvoriti kabaret "Samo za te dragi kaj", "koncert kajkavskih popevki" u izvedbi i režiji domaćina Zlatka Viteza i Banda Histrion, te polusatni film o Gumbeku Tonka Jovića.

Glumci Kazališta Virovitica, nastupit će u utorak 20. ožujka sa predstavom Draška Zidara „Kabaret kod veselih muškaraca".

Od predstava domaćih kazališta najavljeni su još "Spektakluk" Satiričkog kazališta Kerempuh u izvedbi Renea Bitorajca i Tarika Filipovića, "Povišica" HNK u Splitu u režiji Gorana Golovka, "Singerica" u interpretaciji Jagode Kralj Novak koja je ujedno i redateljica, te "Šarengrad" zagrebačkog Teatra &TD redateljice Renate Carole Gatice. Zagrebačko kazalište lutaka Zagreb i Scena Gorica gostuju s komedijom za dva lica "Život u kazalištu" američkog dramatičara Davida Mameta u izvedbi "kućne radionice" oca i sina Pere i Filipa Juričića. Također, ove je godine u program uvrštena i jedna predstava za mlađu publiku - "Vještica Hillary ide u operu" zagrebačkog HNK u režiji Ivana Lea Leme, a kao posebna je poslastica najavljen nastup "kabareta s estrade" Žige & Žiga-Žaga Benda - "Međimurski kabare".

Od stranih gostiju, gostuje samo Pozorište Slavija iz Beograda. Riječ je o kazalištu koje se bavi isključivo kabaretskom formom a u Zagrebu gostuje s predstavom "Mijenjamo žene", srpskom inačicom istoimenog broadwayskog mjuzikla popularnog u 70-tim godinama prošloga stoljeća u režiji Rade Vukotića.

Festival u nedjelju 27. ožujka završava dodjelom nagrada uz "Večer posvećenu Mikiju Glovackom".

Komentari

Za korisnike FacebookaZa korisnike foruma

    Registriraj se

Ako prilikom prijavljivanja dolazi do greške, kliknite OVDJE.Još iz kategorije Kazalište Virovitica