Banner
Amsterdam planira zabraniti pušenje trave u centru grada
Obilne oborine na području više županija
Grbin: ZOR se sveo na ideološki stav gdje treba provoditi nedjelju ujutro
Plenković: Hrvatsku svi gledaju kao nogometnog giganta
Grbin: Plenkovićeva godina isporuke je pomalo kićenje tuđim perjem
U Hrvatskoj 250.000 ovisnika o alkoholu; među prvih pet u EU po konzumaciji
Hrvatska: 373 nova slučaja koronavirusa

  Virkas

Gledat ćemo na Virkasu: Dvoje, Teatar Exit

  vn           28.02.2019.         5792 pogleda
Gledat ćemo na Virkasu: Dvoje, Teatar Exit

Ovogodišnji Virkas plus (četvrtak, 28. veljače, 19:30 sati) donosi nam predstavu Dvoje Jim Cartwright u režiji Matka Raguža u izvedbi Teatra Exit. Igraju Bojana Gregorić Vejzović i Dražen Čuček, a saksofon svira Jakša Jordes. Predstava je 9. i 10. veljače 2018. godine.

Svakodnevno pijemo u café-barovima, ručamo u restoranima sjedeći pokraj nama nepoznatih ljudi o kojima ništa ne znamo i za koje nas nije briga kao, uostalom, ni njih za nas. I tako tisuće sudbina prolazi pokraj nas, a koje jedva da primjećujemo. Dvoje je priča o životu. Ili, bolje, priča iz života. Isječci iz života. Nekad veseli, a nekad tužni. Kao što život i jest.

Kazalište je mjesto susreta nas koji se u životu uglavnom bavimo sobom ne primjećujući previše oko sebe, mjesto gdje nas upaljeni reflektori podsjete na one koji tako često ostanu na marginama naše pažnje.

Dvoje je kazališna avantura dvoje vrsnih glumaca i njihovih 14 uloga utopljenih u žamor café– barova, zvuk džuboksa, dim cigareta, a sve uz zavodljivi zvuk saksofona.

Što su kazališni kritičari napisali o predstavi

Drame Jima Cartwrighta izvode se širom svijeta te su dobitnice brojnih nagrada i priznanja. Djela su mu prevedena na više od trideset pet jezika. Autor je televizijskih i filmskih scenarija. Prvi mu je roman, pod naslovom Supermarket Supermodel, objavljen 2008. godine. Sveučilište u Boltonu dodijelilo mu je počasni doktorat, a njegovo ime nosi jedna od zgrada škole Harper Green koju je pohađao u mladosti.

Cartwrightove drame objavljene su u izdanjima britanske izdavačke kuće Methuen te su od 1986. godine stalno dostupne u tisku. Mnoga njegova djela uvrštena su u kurikule srednjih škola, koledža i sveučilišta u Velikoj Britaniji.

Predstavi Dvoje dodijeljena je nagrada Vanja Drach za najbolju predstavu u cjelini na 25. Festivalu Glumca u Vinkovcima 2018, a Draženu Čučeku za najboljeg glumca na Festivalu Zaplet 10 u Banja Luci, iste godine.

Više o prdstavi

 

Komentari

Za korisnike FacebookaZa korisnike foruma

    Registriraj se

Ako prilikom prijavljivanja dolazi do greške, kliknite OVDJE.Još iz kategorije Virkas