Banner
Liječničke udruge najavile štrajk - očekuju sastanak s premijerom
Erlić: Zbog učinaka kohezijske politike naš BDP veći za pet posto
Ministar Erlić: Iz EU fondova osigurano nikad većih 680 milijuna eura za 22 grada
Za HND-ove nagrade stiglo 97 kandidatura
Sabor ovaj tjedan o zakonu o osobnoj asistenciji, idući tjedan stanka za Uskrs
Zagreb: Kamen spoticanja u spomen na Borisa Hanžekovića
Klub Mosta predlaže univerzalni dječji doplatak

  Izbori 2020

Glasovac: HDZ-ova politika uništila i iselila Slavoniju

  Hina           21.06.2020.         883 pogleda
Glasovac: HDZ-ova politika uništila i iselila Slavoniju

Nositeljica liste Restart koalicije u 4. izbornoj jedinici Sabina Glasovac izjavila je u nedjelju da je HDZ-ova politika u proteklih 30 godina "uništila, opustošila i iselila Slavoniju" pa je koalicija "jedini jamac za zaustavljanje devastacije Slavonije".

Na predstavljanju liste za 4. izbornu jedinicu Glasovac je poručila da Restart koalicija neće dozvoliti da novci namijenjeni za bolji život Slavonaca završe u džepovima HDZ-ovih tajkuna, koji iz sredstava namijenjenih za pomoć Slavoniji obnavljaju svoje hotele na moru.

Nećemo dozvoliti da u Slavoniji vlada strah od toga da ako nemate HDZ-ovu člansku iskaznicu ne možete dobiti posao, a svoju budućnost i sreću morate tražiti negdje drugdje, rekla je Glasovac.

Smatra kako je ključno iskorijeniti korupciju, one koji zastrašuju, koji prijete i stvaraju atmosferu straha te osigurati Hrvatskoj novi početak, u kojem će svako dijete imati pravo na kvalitetno i jednako dostupno obrazovanje.

Hrvatskoj treba novi početak u kojem će svakome biti dostupno zdravstvo, bez predugih ista čekanja, gdje će u sustavu socijalne skrbi pomoć dobiti najpotrebitiji.

"Treba nam novi početak u gospodarstvu, poduzetništvu i poljoprivredi, gdje će potpore završavati na pravim mjestima, a ne kod onih koji su bliski HDZ-ovoj korupcijskoj mreži", kaže Glasovac i poručuje da će Restart koalicija zaustaviti sustavno osiromašivanje Slavonije.

Drugi na koalicijskoj listi predsjednik osječko-baranjskog SDP-a Domagoj Hajduković ocijenio je kako stranke okupljene u koaliciji povezuju vrijednosti koje se mogu sažeti u jednoj rečenici - Hrvatska bez diskriminacije.

"Potpuno je nevažno jeste li Hrvat, Mađar, Čeh, Slovak, Srbin. Potpuno je nevažno jeste li katolik, pravoslavac, musliman ili židov, potpuno je nevažno jeste li straight, gay ili bi, jedino je važno da ste čovjek, a ova koalicija postoji i bori se za čovjeka i građanina Hrvatske", rekao je Hajduković.

Građani moraju imati jednaka prava, biti jednaki pred zakonima, imati jednaki pristup svim uslugama koje država nudi, zato je 5. srpnja izbor vrlo jednostavan, jer lista Restart koalicije jamči Hrvatsku bez diskriminacije, kaže Hajduković.

Komentari

Za korisnike FacebookaZa korisnike foruma

    Registriraj se

Ako prilikom prijavljivanja dolazi do greške, kliknite OVDJE.Još iz kategorije Izbori 2020