Banner
Benčić: Bitka u Stubici zagrijavanje je za prosvjed protiv Vladinog vođenja države
Puljak izboru GDO Turudića: Najniža razina demokracije
Grbin: Na prosvjedu ćemo tražiti da se odmah raspišu izbori
Večernji list: Europa ima 500 spalionica otpada, Hrvatska nijednu
U Hrvatskoj porast konzumacije kemijskih droga i ovisnosti
Nagli rast broja agencija za dovođenje stranih radnik
Benčić: Da su ljudi iz krim-podzemlja birali, odabrali bi Ivana Turudića

  Virovitica

Gabrijela Gorinšek nova predsjednica virovitičkog LS-a

  sbg           19.09.2003.         2185 pogleda
Gabrijela Gorinšek nova predsjednica virovitičkog LS-a

VIROVITICA, 19. rujna – Na današnjoj izvanrednoj izbornoj skupštini za novu predsjednicu virovitičkog Ogranka Liberalne stranke izabrana je Gabrijela Gorinšek-Halužan, dosadašnja vršiteljica te dužnosti.
Funkciju vršiteljice dužnosti predsjednika i obvezu pripreme, organiziranja i provedbe ove izvanredne izborne skupštine Gabrijela Gorinšek-Halužan preuzela je u ožujku ove godine, nakon što je Predsjedništvo LS-a, na sjednici održanoj 11. ožujka u Zagrebu, nakon rasprave o iznimno lošem izbornom rezultatu Ogranka na prijevremenim izborima za Gradsko vijeće Virovitice održanim 9. ožujka (prisjetimo se, osvojili su svega 1,56 posto glasova birača) donijelo odluku o suspenziji predsjednika Ogranka LS Virovitica i raspuštanju predsjedništva Ogranka.
“Po imenovanju, pristupila sam utvrđivanju stvarnog broja članova Ogranka. Kako su svi članovi Ogranka poštom primili Odluku predsjedništva LS, sve sam nazvala i ukratko se predstavila. Svi članovi koji imaju mail adresu, dobili su i “pismo namjere”. Dio članova, njih pet, nezadovoljnih prethodnim radom Ogranka su izrazili želju da izađu iz LS-a, smatrajući da se “rejting” Ogranka LS-a u Virovitici ogleda u rezultatima na izborima za Gradsko vijeće. Sa dvije članice nisam uspjela uopće uspostaviti kontakt jer se po podacima iz registra nije moglo doći do njih. Dio članova se odlučio na novi početak sa jasno izraženom željom za aktivnošću. Najveći dio članova je preuzeo pasivnu ulogu. Iako su Odlukom Predsjedništva LS-a dotadašnji dužnosnici Ogranka bili dužni predati svu dokumentaciju i pečat Ogranka u roku od sedam dana od dana primitka odluke, nisam došla u posjed apsolutno ničega. Kao da Ogranak nije postojao!”, naglasila je u izvješću dosadašnja vršiteljica dužnosti i nova predsjednica Ogranka, dodajući da su poduzete brojne akcije za oživljavanjem Ogranka i animiranjem novih članova LS-a, te da je za to trebalo dosta vremena i puno truda jer je zahvaljujući pojedincima popularnost stranke rapidno pala.
«Novi članovi su otvorili ogranak mladim ljudima, poduzetnicima i svima koji žele razvoj i bolji život, otvorenost i slobodu, koji teže poštivanju svake osobe - bez obzira za vjeru ili rodoslovlje. Stvoren je jedan dobar i zdrav tim, te Ogranak bilježi više uspješnih akcija: obilježeni su prigodni dani, Uskrs, te Majčin dan. Zanimljivo je da je LS jedina stranka koja se “sjetila” žena – majki, te je u centru grada na više punkova dijelila prigodne čestitke i žute gerbere. U skladu sa financijskim (ne)mogućnostima odlučili smo se za pomoć našim najmlađim sugrađanima koji se nemaju gdje igrati jer su im igrališta opustošena. Dio članova se aktivno uključio u osmišljavanje i provedbu akcije pod nazivom “Politika je i briga za najmlađe” s ciljem sukcesivnog obnavljanja dječjih igrališta», neke su od akcija koje je u izvješću spomenula Gabrijela Gorinšek-Halužan.
U Predsjedništvo virovitičkog Ogranka izabrani su Mirko Bedeković, Miroslav Fučkar, Josip Halužan, Ilonka Legen, Mirko Mikić, Zeljko Pejić, Hermina Tkalec, Irela Tomašek, Julijana Viljevac i Darko Volenik.
Na početku Izborne skupštine članove Ogranka pozdravio je i predsjednik Liberalne stranke Ivo Banac koji je izrazio optimizam u budući rad virovitičkog ogranka i kazao kako je uspjeh te, ali i svake druge stranke, moguć samo ako su «zdravi» stranački Ogranci. «Virovitički ogranak do sada nam je bio velik problem, ali siguran sam da više neće biti tako», kazao je Banac. Konstituirajuća sjednica Predsjedništva održat će se u utorak u Podgorju, a prvi zadatak novom rukovodstvu bit će organizacija kampanje za parlamentarne izbore.

Komentari

Za korisnike FacebookaZa korisnike foruma

    Registriraj se

Ako prilikom prijavljivanja dolazi do greške, kliknite OVDJE.Još iz kategorije Virovitica