Banner
U Hrvatskoj 10 slučajeva majmunskih boginja, očekuje se dolazak cjepiva
Hrvatska po stanovniku godišnje baca oko 71 kilogram hrane
Djeci iz Ukrajine darovani bicikli, romobili, role i oprema
Na Makarskom primorju više od 55.000 gostiju
U Međimurju otvoren vidikovac na Mađerkinom bregu s pogledom na četiri države
Njemački predsjednik: Putin vodi rat protiv europskog jedinstva
Neslužbeno: gorivo će pojeftiniti

  Frka

FRKA danas: Kad svi odlaze, zašto da i mi ostanemo

  Frka           23.09.2017.         1351 pogleda
FRKA danas: Kad svi odlaze, zašto da i mi ostanemo

Ovogodišnji Festival radosne kulture započinje vrlo aktualnom i intrigantnom temom: odlaskom sve više mladih i školovanih ljudi iz Hrvatske, koji na Zapadu s lakoćom pronalaze posao. Posljedice takvoga odlaska sve su vidljivije i sve teže, i krajnji je čas da se nešto poduzme kako bi se taj trend zaustavio.

U poplavi politikantstva i neiskrenih jadikovki, jedan od rijekih trijeznih i konstruktivnih glasova u toj halabuci naš je večerašnji gost Milan Račić, ekonomist, pravnik, konzultant i kolumnist Večernjeg lista i portala index.hr.

Njegova je životna priča doista neobična: rođen je u Banjaluci 1966. godine, a 1975. godine njegova obitelj odlazi u Kanadu. Tamo se školuje na sveučilištima u Torontu, Dalhousieu, Sherbrookeu, Manitobi i McGillu, završivši pravo i ekonomiju. S trideset godina postaje članom odvjetničkih komora u državama New York i Massachusetts. Impresivan je i popis kanadskih i američkih kompanija u kojima je bio pravnim savjetnikom ili na visokim funkcijama direktora, potpredsjednika, predsjednika ili osnivača: Bombardier Aerospace Inc., Dornier Luftfahrt, Fairchild Aerospace Corporation, Fairchild Dornier Corporation.

Prije petnaestak godina vraća se u Hrvatsku, baveći se i dalje svojim poslom kao konzultant. Prije deset godina započinje objavljivati članke u mnogim hrvatskim medijima. Odnedavno je i sve češći gost na televiziji, gdje se etablirao kao neovisni ekonomski i pravni analitičar, čije su ideje uvijek svježe i iznenađujuće, a komentari duhoviti i vrlo slikoviti. Ono što mu daje osobitu težinu je njegova pozicija neovisnoga stručnjaka i poslovnog čovjeka, uz veliko iskustvo rada u razvijenim i dobro uređenim ekonomskim sustavima.

U svojem će predavanju naš gost pokušati odgovoriti na pitanje postavljeno u samom naslovu – postoje li razlozi zbog kojih bi trebalo ostati u Hrvatskoj, te ima li Hrvatska ikakvu perspektivu razvoja i napretka u bliskoj budućnosti. Takova će tema, vjerujemo, izazvati živu raspravu između gledatelja i predavača i sigurno će biti prilike čuti konkretne odgovore na mnoga pitanja na koja se mnogi ustežu ili boje odgovoriti.

Predavanje počinje nakon otvorenja festivala u 19.30 sati. Ulaz je slobodan.

Komentari

Za korisnike FacebookaZa korisnike foruma

    Registriraj se

Ako prilikom prijavljivanja dolazi do greške, kliknite OVDJE.Još iz kategorije Frka