Plenković: Grbin kapitulirao, Milanović krši Ustav, Most politička sitnež
Udruga osoba s amputacijom poziva na uvođenje novog standarda proteza i kolica
Bulj: Koruptivnoj hobotnici i Plenkovićevoj vladi uskoro će doći kraj
HZJZ: Pojava hripavca u EU zemljama ne može se dovoditi u vezu s našom situacijom
Možemo: Zabranit ćemo prodaju dugova i uvesti zastaru za dugove do 3 prosječne plaće
WHO: Virus hepatitisa dnevno ubije 3500 ljudi
Zemlja ruši globalne toplinske rekorde deseti mjesec zaredom

  Izbori 2011

Friščić : HSS će prijeći, ne prag, već 100.000 pragova

  Dragutin Šantoši/Večernji list/Maja Šantoši/PIXSEL           03.11.2011.         2416 pogleda
Friščić : HSS će prijeći, ne prag, već 100.000 pragova

Zdenci - Biračima nudimo ostvarene rezultate i odgovornost za političku riječ i djela, a ne pusta obećanja kakva daju 'crveni' i 'crni', pa i svi drugi kojima su parlamentarni izbori samo prilika za vlast, a ne i odgovornost prema državi i narodu, istaknuto je na večerašnjem predizbornom skupu na kojemu je, pred više od 200 okupljenih HSS-ovaca, predstavljena i Izborna lista HSS-a za 4. Izbornu jedinicu.

Mato Barukčić iz Zdenaca, nositelj liste

Nositelj izborne liste HSS-a u 4. Izbornoj jedinici bit će Mato Barukčić iz Zdenaca, a na listi se nalaze:  Pavo Šarčević iz Osijeka, Zdravko Dijaković iz Pitomače, dr. Dražen Arnold iz Čepina, Ivan Sić iz Virovitice, Stjepan Živković iz Magadenovca, Ana Marija Petin iz Orahovice, dr. Marko Josipović iz Osijeka, mr. Damir Jakšić iz Slatine, Ivana Dovačević iz Osijeka, Dinko Beleg iz Suhopolja, dr. Stjepan Martinov iz Draža, Nenad Sudar iz Valpova i Jasenka Đukić iz Virovitice.

O predizbornom programu okupljenima su govorili Mato Barukčić i Pavo Šarčević, predsjednici Županijskih organizacija HSS-a koji su kritizirali rad HDSSB-a prozivajući ovu stranku da ne brine o seljacima već se 'inati' Zagrebu i tako šteti poljoprivrednicima i cijeloj Slavoniji.

 Po anketama neke su stranke već pobijedile po nekoliko puta

-Ako čitate 'Večernjak' ili 'Jutarnjak', gledate jednu, drugu ili treću televiziju, samo idu ankete. Neke stranke su već nekoliko puta pobijedile. Za nas govore da bi u nama stvorili malodušnost, da mi ne prelazimo prag? Mi ćemo u ovoj predizbornoj kampanji preći oko 100.000 pragova, jer svaki od nas mora obići najmanje dvije kuće svojih prijatelja i znanaca s kojima razgovara o sadašnjosti i promišlja budućnost. Tako HSS prelazi prag, tako nas je Radić učio da se prelazi prag, od sela do sela i od gazde do gazde. Sve ostalo može se naručiti, platiti, može se nekoga i obmanuti, ali se ne može dugoročno na tome živjeti, naglasio je Josip Friščić, predsjednik HSS-a u Zdencima.

Predsjednik Friščić: - Svjetlo u Slavoniji ugasili su HDSSB i Branimir Glavaš

Prvi čovjek HSS-a posebno se obrušio na HDSSB prozivajući tu stranku što druge proziva - 'Tko je ugasio svjetlo u Slavoniji'? -Pa, zar ste vi Slavonci zaboravili tko je bio Branimir Glavaš 90-te godine? Tko je u jednom danu smijenio 28 direktora firmi koje su poslije toga završile u stečaju, prodaji i likvidaciji. I sada takvi govore, tko je ugasio svjetlo? Nama se tovari da nismo znali reagirati kada su bili prosvjedi. Svemu tome treba dati ime i prezime. Prosvjede je organizirao Miketek, financirao ga je HDSSB, a cilj  je bio srušiti ministra Pankretića i na taj način natjerati HSS- da izađe iz vlade, srušiti vladu, jer onda je njima netko obećao da Glavašu neće biti suđeno. To je istina. A kako oni gledaju  na ovu državu pokazali su prije nekoliko mjeseci. Skupljali su tisuće i tisuće eura da bi podmitili Vrhovni sud i to je pogled na Hrvatsku. U ratu su svi pridonosili da 'Osijek ne bude Ocek', ali se sada ne smije dopustiti da Osijek bude Odsjek. Jer, ono što vam se sada nudi je Inati se Slavonijo, ne priznaj Zagreb i tako dalje, rekao je Friščić ističući da će se HSS tome suprotstaviti.

Komentari

Za korisnike FacebookaZa korisnike foruma

    Registriraj se

Ako prilikom prijavljivanja dolazi do greške, kliknite OVDJE.

Dizel
4.11.2011. 20:31
Prije bi glas dao podunavskim srbima nego ovim dupeliscima i uvlakačima.
mikeško
4.11.2011. 9:42
izborni prag je za HSS put na mjesec biciklom!
vwvtc
3.11.2011. 21:57
Friščiću daj molim te promjenite ime stranke jer to je uvreda onoj izvornoj stranci Stjepana Radića.Odavno je poznato da ne zastupate niti seljake niti građane nego se borite za vlastite fotelje što ste uostalom i pokazali zadnje 4 godine a jedino se nadam da narod nije glup pa da će vam to i pokazati 4.12.!!!
NOVI
3.11.2011. 20:09
mastermind-zašto to smatrati tragedijom,čim su okrenuli leđa članstvu i počeli trgovati sa HDZ-om oko fotelja za sebe morali su znati da ih na izborima čeka ono što su zaslužili. Ovo posebno vrijedi za HSS,jer da se i moglo naslutiti da će koalirati sa HDZ-om poslije izbora,vjeruj mi da nebi imali 6 zastupnika u saboru. Sada se kao pravi trgovački putnici nemalo nude svakome ko nasjedne na one gluposti iz navodnog programa HSS.a. Prije bih dao glas bilo kome nego njima,i zato bolje da ih nema na sceni nego da se predstavljaju kao neko tko vodi brigu o selu i poljoprivredi.
mastermind
3.11.2011. 19:41
Koja tragedija je zadesila dvije najstarije hrvatske stranke...nekoć Radićev HSS Friščić doveo do toga da vjerojatno neće ni biti u Saboru, a nekoć Starčevićev HSP jedan Đapić doveo na rub propasti. Pa ova dvojica se negdje okreću u grobu...
hdznedajboze
3.11.2011. 18:02
Optimist je čovjek koji nije svjestan svojih pogrešaka i nada se uspijehu.Poljoprivredni proizvođači zbog naziva stranke(HSS)više nemaju pravo na pogrešku.Hrvatsko selo je na rubu izumiranja,svjedoci smo svakodnevnih gašenja obiteljskih OPG-ea.HSS u proteklih 4 godine ništa nije poduzeo da se to zaustavi već je svesrdno pomogao HDZ-eu da selo padne na koljena.
mikeš
3.11.2011. 12:38
stranka koju vode neseljaci ja osobno nemogu smatrati da je neka ozbiljna stranka.
nano
3.11.2011. 12:22
E moj prvi selak, lampu HSS je prvi počeo gasiti Tomčić, a t si prosuo i ono malo ulja što je ostalo iz njega. Pozivate se na poštenje, da ga ima imalo nikad ne bi držali ljestve lopovima iz hdz-a, poštenje vi ne prepoznajete a narod dao bog dat će svoje mišljenje na izborima, bili crni ili crveni, jer njih možeš i vidjeti za razliku od vas bezbojnih.
SIDRO
3.11.2011. 11:59
MALO SUTRA-A da nije HSS ugasio to svijetlo???


Još iz kategorije Izbori 2011