Banner
Večernji list: Hrvati po gorivo opet u BiH
Saborska oporba: Hrvatska nema jasnu strategiju protiv covida
Plenković: Cijena benzina ograničava se na 11,10, a dizela na 11 kuna
Bačić: HDZ nije ni zločinačka niti kriminalna organizacija
Plenković: Sanadera meni prišit neće nitko !
Jandroković: Nosim politički teret, ali ne i odgovornost za ono što nisam kriv
Raspudić: Koruptivni vuk HDZ-a ne mijenja ni ćud, ni dlaku

  Poljoprivreda

Frankovka 2013. zlatna na Vinofestu u Vršcu

  Vladimir Grgurić/Glasslavonije.hr           30.03.2016.         1336 pogleda
Frankovka 2013. zlatna na Vinofestu u Vršcu

Vino Frankovka 2013. Poljoprivrednog poduzeća Orahovica ponovno je nagrađena. Ovaj put to kvalitetno orahovačko vino odnijelo je zlatnu medalju iz Vršca s 11. festivala vina Vinofest 2016. Frankovka 2013. zasluženo je i nedvojbeno osvojila zlatnu medalju u kategoriji crvenih vina. Na štandu Turističke zajednice Grada Orahovice predstavljena su i druga vrhunska vina PP Orahovica, kao što su bijelo vino Silvanac Zeleni 2013. te crveno vino Frankovka 2013. Također, OPG Matković iz svojih je “iskrenih” vina izdvojio Frankovku 2013., Cabernet Franc 2013., Cuvee 2013. i Pinot Crni 2012.

- Što reći nego da smo presretni. Ovo je, naime, prvi izlazak ove mlade frankovke iz našeg podruma, prvo predstavljanje i odmah zlato. Festival je odlično organiziran, konkurencija na natjecanju vina kvalitetna, s dosta vina iz Rumunjske, Mađarske, Makedonije, Srbije i drugih zemalja i treba svakako reći da je ukupno dodijeljeno samo pet zlatnih medalja, među kojima je i naša frankovka. I silvanac zeleni nam je osvojio srebro, no tu moram reći kako su Srbi drukčiji od nas, oni vole starija, “žuta”, vina, a ne mlada kao mi. U svakom slučaju, bilo je sjajno i pokupili smo vrijedne nagrade – rekla je enologinja PP Orahovica Ivana Nemet.

Turistička zajednica Grada Orahovice na festivalu je pohvaljena od posjetitelja i sudionika za izvrsnu prezentaciju grada Orahovice i njezinih vina. Izložbeni štand TZ-a, bogat materijalima promidžbe grada Orahovice i raznih manifestacija, potaknuo je posjetitelje festivala da saznaju više o Orahovici, a, što je najvažnije, mnogi su izrazili želju za dolaskom.

Komentari

Za korisnike FacebookaZa korisnike foruma

    Registriraj se

Ako prilikom prijavljivanja dolazi do greške, kliknite OVDJE.Još iz kategorije Poljoprivreda