Primorac: U 2023. zaplijenjeno 70 tona duhana i 1100 kilograma droge
Uskoro bi moglo početi punjenje dijela Trakošćanskog jezera
Počeli radovi na gradnji vukovarske obilaznice
Šesnaest hrvatskih LGBTIQ+ organizacija ogradilo se od objave Zagreb Pridea
Bjelovarsko kazalište dobiva profesionalnu predstavu Čaruga
U veljači izdano 3,8 posto manje građevinskih dozvola nego lani
Dječja bolnica u Klaićevoj dobila novi MR uređaj, vrijedan gotovo dva milijuna eura

  Zavičajno društvo Virovitičana

Fra Ma Fu festival na zagrebačkom "Ilica - Q’art Dar-mar": Izložba fotografija "Dok nas smrt ne rastavi Matije Turkalja

        17.12.2022.         2781 pogleda
Fra Ma Fu festival na zagrebačkom "Ilica - Q’art Dar-mar": Izložba fotografija "Dok nas smrt ne rastavi Matije Turkalja

Izložba fotografija "Dok nas smrt ne rastavi" Matije Turkalja, nastala u produkciji Fra Ma Fu festivala, u nedjelju će (18. prosinca, 12 sati) biti otvorena u prostorijama Zavičajnog društva Virovitičana (Ilici 43) u okviru Adventskih događanja u kvartu - Projekt Ilica: Q’art Dar-mar. Izložba je prvi put postavljena 2018. godina na 4. Fra Ma Fu festivalu u Centru kulture Fažana, a godinu dana kasnije, na petom izdanju, u Caffe baru Public u Daruvaru. Virovitičani su izložbu mogli vidjeti u veljači 2019. godine u okviru manifestacije Roklicerovre večeri u Cugu.

 
Izložba, kako joj i samo ime nagovještava, govori o vjenčanju. Autor nekonvencionalnim pristupom otkriva detalje koji promaknu u kaotičnosti takvih skupova. Odabirom momenata koje naglašava prati cijelu priču od početka do (skoro) kraja, ne samo glavnih aktera, već jednakom pažnjom uključuje i sve ostale sudionike slavlja.
 
Matija Turkalj (Virovitica,1982.) fotografira od 2000. godine. Osnivanjem vlastitog studija, 2008. godine, profesionalno se posvećuje fotografiji i videu. Snima prirodu, kulturne znamenitosti, svakodnevni život. Surađuje s lokalnim turističkim zajednicama i snima promotivne fotografije i filmove. Autor je više glazbenih spotova. Značajniji radovi su filmovi 5 for life (2008.), Županija s osmjehom (2010.), Virovitica trijem Slavonije (2012.), Virkas (2015. - 2018.), Naših pedeset proljeća (2018.) te fotografije Park prirode Papuk, Virovitica Nature, Grad Virovitica, Grad Slatina. Osvojio je nagradu za montažu filma 5 for life na Međunarodnom festivalu turističkog filma ITF’CRO 2008. godine.  Izlagao je na više samostalnih i skupnih izložbi.

Ovom izložbom Zavičajno društvo Virovitičana u Zagrebu i Fra Ma Fu festival po drugi puta sudjeluju u popularnom zagrebačkom festivalu "Ilica - Q’art Dar-mar".  Prvi put je to bilo u rujnu ove godine kad su izložene karikature Petra Pismestrovića.
 
 
 

Komentari

Za korisnike FacebookaZa korisnike foruma

    Registriraj se

Ako prilikom prijavljivanja dolazi do greške, kliknite OVDJE.Još iz kategorije Zavičajno društvo Virovitičana