Banner
Hrvatski saboru u srijedu o konačnom prijedlogu Zakona o turizmu
Lalovac (SDP): Osobni podaci 313.000 građana našli su se na crnom tržištu
Mađerić: Zakonom se sprječava zlouporaba prikupljenih sredstava humanitarne pomoći
Pripuz pisao Milanoviću zbog Jakuševca: Zamjera mu selektivni pristup
PISA testovi: Hrvatski učenici u prosjeku, osim u matematici
Zavod za javno zdravstvo: Nema ugroze zdravlja građana
Zavod za javno zdravstvo: Nema ugroze zdravlja građana

  Zavičajno društvo Virovitičana

Fra Ma Fu festival na zagrebačkom "Ilica - Q’art Dar-mar": Izložba fotografija "Dok nas smrt ne rastavi Matije Turkalja

        17.12.2022.         2579 pogleda
Fra Ma Fu festival na zagrebačkom "Ilica - Q’art Dar-mar": Izložba fotografija "Dok nas smrt ne rastavi Matije Turkalja

Izložba fotografija "Dok nas smrt ne rastavi" Matije Turkalja, nastala u produkciji Fra Ma Fu festivala, u nedjelju će (18. prosinca, 12 sati) biti otvorena u prostorijama Zavičajnog društva Virovitičana (Ilici 43) u okviru Adventskih događanja u kvartu - Projekt Ilica: Q’art Dar-mar. Izložba je prvi put postavljena 2018. godina na 4. Fra Ma Fu festivalu u Centru kulture Fažana, a godinu dana kasnije, na petom izdanju, u Caffe baru Public u Daruvaru. Virovitičani su izložbu mogli vidjeti u veljači 2019. godine u okviru manifestacije Roklicerovre večeri u Cugu.

 
Izložba, kako joj i samo ime nagovještava, govori o vjenčanju. Autor nekonvencionalnim pristupom otkriva detalje koji promaknu u kaotičnosti takvih skupova. Odabirom momenata koje naglašava prati cijelu priču od početka do (skoro) kraja, ne samo glavnih aktera, već jednakom pažnjom uključuje i sve ostale sudionike slavlja.
 
Matija Turkalj (Virovitica,1982.) fotografira od 2000. godine. Osnivanjem vlastitog studija, 2008. godine, profesionalno se posvećuje fotografiji i videu. Snima prirodu, kulturne znamenitosti, svakodnevni život. Surađuje s lokalnim turističkim zajednicama i snima promotivne fotografije i filmove. Autor je više glazbenih spotova. Značajniji radovi su filmovi 5 for life (2008.), Županija s osmjehom (2010.), Virovitica trijem Slavonije (2012.), Virkas (2015. - 2018.), Naših pedeset proljeća (2018.) te fotografije Park prirode Papuk, Virovitica Nature, Grad Virovitica, Grad Slatina. Osvojio je nagradu za montažu filma 5 for life na Međunarodnom festivalu turističkog filma ITF’CRO 2008. godine.  Izlagao je na više samostalnih i skupnih izložbi.

Ovom izložbom Zavičajno društvo Virovitičana u Zagrebu i Fra Ma Fu festival po drugi puta sudjeluju u popularnom zagrebačkom festivalu "Ilica - Q’art Dar-mar".  Prvi put je to bilo u rujnu ove godine kad su izložene karikature Petra Pismestrovića.
 
 
 

Komentari

Za korisnike Facebooka



Za korisnike foruma

    Registriraj se

Ako prilikom prijavljivanja dolazi do greške, kliknite OVDJE.



Još iz kategorije Zavičajno društvo Virovitičana