Banner
Amsterdam planira zabraniti pušenje trave u centru grada
Obilne oborine na području više županija
Grbin: ZOR se sveo na ideološki stav gdje treba provoditi nedjelju ujutro
Plenković: Hrvatsku svi gledaju kao nogometnog giganta
Grbin: Plenkovićeva godina isporuke je pomalo kićenje tuđim perjem
U Hrvatskoj 250.000 ovisnika o alkoholu; među prvih pet u EU po konzumaciji
Hrvatska: 373 nova slučaja koronavirusa

  Virovitičani u Zagrebu

Fra Ma Fu festival na zagrebačkom "Ilica - Q’art Dar-mar": Izložba fotografija "Dok nas smrt ne rastavi Matije Turkalja

        17.12.2022.         1621 pogleda
Fra Ma Fu festival na zagrebačkom "Ilica - Q’art Dar-mar": Izložba fotografija "Dok nas smrt ne rastavi Matije Turkalja

Izložba fotografija "Dok nas smrt ne rastavi" Matije Turkalja, nastala u produkciji Fra Ma Fu festivala, u nedjelju će (18. prosinca, 12 sati) biti otvorena u prostorijama Zavičajnog društva Virovitičana (Ilici 43) u okviru Adventskih događanja u kvartu - Projekt Ilica: Q’art Dar-mar. Izložba je prvi put postavljena 2018. godina na 4. Fra Ma Fu festivalu u Centru kulture Fažana, a godinu dana kasnije, na petom izdanju, u Caffe baru Public u Daruvaru. Virovitičani su izložbu mogli vidjeti u veljači 2019. godine u okviru manifestacije Roklicerovre večeri u Cugu.

 
Izložba, kako joj i samo ime nagovještava, govori o vjenčanju. Autor nekonvencionalnim pristupom otkriva detalje koji promaknu u kaotičnosti takvih skupova. Odabirom momenata koje naglašava prati cijelu priču od početka do (skoro) kraja, ne samo glavnih aktera, već jednakom pažnjom uključuje i sve ostale sudionike slavlja.
 
Matija Turkalj (Virovitica,1982.) fotografira od 2000. godine. Osnivanjem vlastitog studija, 2008. godine, profesionalno se posvećuje fotografiji i videu. Snima prirodu, kulturne znamenitosti, svakodnevni život. Surađuje s lokalnim turističkim zajednicama i snima promotivne fotografije i filmove. Autor je više glazbenih spotova. Značajniji radovi su filmovi 5 for life (2008.), Županija s osmjehom (2010.), Virovitica trijem Slavonije (2012.), Virkas (2015. - 2018.), Naših pedeset proljeća (2018.) te fotografije Park prirode Papuk, Virovitica Nature, Grad Virovitica, Grad Slatina. Osvojio je nagradu za montažu filma 5 for life na Međunarodnom festivalu turističkog filma ITF’CRO 2008. godine.  Izlagao je na više samostalnih i skupnih izložbi.

Ovom izložbom Zavičajno društvo Virovitičana u Zagrebu i Fra Ma Fu festival po drugi puta sudjeluju u popularnom zagrebačkom festivalu "Ilica - Q’art Dar-mar".  Prvi put je to bilo u rujnu ove godine kad su izložene karikature Petra Pismestrovića.
 
 
 

Komentari

Za korisnike FacebookaZa korisnike foruma

    Registriraj se

Ako prilikom prijavljivanja dolazi do greške, kliknite OVDJE.Još iz kategorije Virovitičani u Zagrebu