Banner
Amsterdam planira zabraniti pušenje trave u centru grada
Obilne oborine na području više županija
Grbin: ZOR se sveo na ideološki stav gdje treba provoditi nedjelju ujutro
Plenković: Hrvatsku svi gledaju kao nogometnog giganta
Grbin: Plenkovićeva godina isporuke je pomalo kićenje tuđim perjem
U Hrvatskoj 250.000 ovisnika o alkoholu; među prvih pet u EU po konzumaciji
Hrvatska: 373 nova slučaja koronavirusa

  Fotografija

Foto natječaj „Papuk – ljepota zaustavljena u vremenu“ - prvu nagradu dobio je Željko Vajak iz Osijeka

        25.11.2014.         2161 pogleda
Foto natječaj „Papuk – ljepota zaustavljena u vremenu“ - prvu nagradu dobio je Željko Vajak iz Osijeka

Javna ustanova PP Papuk je povodom obilježavanja 15 godina Parka po prvi puta organizirala foto natječaj "Papuk-ljepota zaustavljena u vremenu". Cilj ovog natječaja bio je potaknuti sve posjetitelje, slučajne prolaznike i zaljubljenike u prirodu da ljepote Parka ovjekovječe objektivom i kroz fotografiju ostave svoj trajni trag prisutnosti u slavonskoj oazi prirodnih i kulturno – povijesnih vrijednosti. U sklopu Dana otvorenih vrata Parka 14. studenog 2014. na Jankovcu pobjednicima foto natječaja dodijeljene su novčane nagrade.

Odaziv na foto natječaj bio je iznenađujuće velik. Na natječaj se prijavilo 82 kandidata sa 323 fotografije iz cijele Slavonije i šire, pa čak i susjedne Mađarske. Stručni žiri u sastavu Šime Strikomana, Josipa Mikolčića i Duška Mirkovića, je teškom odlukom izabrao samo 3 najbolje od svih pristiglih fotografija. Prvu nagradu dobio je Željko Vajak iz Osijeka s fotografijom “Paralele”, drugo mjesto odnijela je Dora Dvoržak iz Našica s fotografijom “Ravnoteža”, a fotografija “Parovi” autora Josipa Ledinšćak iz Našica zauzela je treće mjesto.

Park prirode Papuk izraditi će promidžbeni stolni kalendar za 2015. godinu koji će uz nagrađene fotografije krasiti i fotografije drugih kandidata. Budući da je odaziv na foto natječaj bio iznenađujuće velik JU Park prirode Papuk za sljedeću godinu planira otvoriti novi foto natječaj za koji se nadamo da će privući i više prijava.

Komentari

Za korisnike FacebookaZa korisnike foruma

    Registriraj se

Ako prilikom prijavljivanja dolazi do greške, kliknite OVDJE.Još iz kategorije Fotografija