Banner
Milošević: Milanović iznevjerio povjerenje birača
Banožić: Ne impresionira me glumatanje fakina sa zagrebačkih ulica
Plenković pozvao OLAF i DORH da stanu pred mikrofone ako imaju nešto
Plenković pozvao Raspudića na covid-odjel i nazvao ga besramnim licemjerom
Raspudić: Pozivam premijera na sučeljavanje, a ne paradiranje kroz bolnice
Quo vadis, Aida? proglašen najboljim europskim filmom
Studentima od 1. siječnja minimalna satnica 29,30 kuna

  SDP

Forum žena SDP-a poziva vlast za borbu protiv nasilja nad ženama izdvoji više novaca

        22.09.2010.         1455 pogleda
Forum žena SDP-a poziva vlast za borbu protiv nasilja nad ženama izdvoji više novaca

U povodu obilježavanja 22. rujna, Nacionalnog dana borbe protiv nasilja nad ženama, i jedanaestu godinu nakon tragičnog događaja - ubojstva triju žena na zagrebačkom Općinskom sudu, članice Socijaldemokratskog foruma žena SDP-a žele upozoriti kako, usprkos zakonskoj regulativi i naporima na podizanju razine svijesti o potrebi borbe protiv rodno uvjetovanog nasilja, i dalje svjedočimo brojnim slučajevima nasilničkog ponašanja prema ženama u obitelji i široj zajednici, koji često, propustima funkcioniranja sustava, završavaju smrtnim posljedicama.
Samo ovu godinu obilježilo je nekoliko tragičnih slučajeva ubojstava žena, pri čemu je istraga pokazala kako se radilo o evidentnom nefunkcioniranju institucija sustava.

Usvajanjem zakona i regulativa nije postignut cilj po kojem će ministarstva i druge nadležne institucije međusobno surađivati i imati visokoprioritetni položaj u odnosu na financiranje ne samo iz državnog proračuna, već i na razini lokalne i regionalne samouprave. Stoga u povodu obilježavanja Nacionalnog dana borbe protiv nasilja nad ženama pozivamo sve građanke i građane da traže od svih institucija više suradnje, više financijskih sredstava i programa, a kako borba protiv nasilja nad ženama ne bi ostala na margini društvenih kretanja i sadržaj rada nevladinih udruga, angažiranih političkih stranaka i demokratski osviještenih političarki i političara, već u središtu aktivnosti svih odgovornih institucija.
Socijaldemokratski forum žena SDP-a poziva Vladu RH i jedinice lokalne samouprave da za borbu protiv nasilja nad ženama izdvoji veća financijska sredstva, pokažu više odgovornosti i zaista pokažu „nultu stopu nasilju".

Komentari

Za korisnike FacebookaZa korisnike foruma

    Registriraj se

Ako prilikom prijavljivanja dolazi do greške, kliknite OVDJE.Još iz kategorije SDP