Udruga hrvatskih sudaca protiv spajanja ministarstava pravosuđa i uprave
Grbin najavio kandidaturu za predsjednika SDP-a
Večernji list: Plenković - ostaje većina ministara
Jutarnji list: Vrh SDP-a zazire od Peđe Grbina
HAK: Na graničnim prijelazima moguća čekanja
DHMZ: Sunčano i vruće
Beroš: Moguće nove preporuke HZJZ-a za veća okupljanja, zasad bez zabrana

  Zdravlje

Forum seniora SDP-a obilježilo Međunarodni dan starijih osoba

        29.09.2012.         2650 pogleda
Forum seniora SDP-a obilježilo Međunarodni dan starijih osoba

Na Gradskom trgu u Virovitici od 10 do 11 sati provodili su mjerenje tlaka a zainteresiranima su bile podijeljene i jabuke kao simbolički znak zdravlja te edukativni materijali o prehrani starijih osoba.

Rezolucijom UN-a upozoreno je da svjetsko stanovništvo ubrzano stari te da se povećava broj stanovnika starijih od 65 godina. Njihov život treba se prilagoditi uvjetima sredine u kojoj žive i to tako da protječe u što humanijim i boljim socijalnim i materijalnim uvjetima, ističe se u Rezoluciji.

Komentari

Za korisnike FacebookaZa korisnike foruma

    Registriraj se

Ako prilikom prijavljivanja dolazi do greške, kliknite OVDJE.

bbc/cro
2.10.2012. 16:18
Fabijane,, za tvoju informaciju postojimo već 150 godina i na tvoju žalost postojat ćemo 1500 godina..
Puno pozdrava od "onog hespeovca"!!!!!!!
nicko
1.10.2012. 0:23
shvatit ću ovo krasno izražavanje za jednog svećenika kao da ne želiš javno napisati da su dokazi postojanja duha i djeda mraza apsolutno jednaki.
nemogu za tebe reći da si glup jer je pljačkanje raje na način na koji vi to radite jednostavno genijalno. o gluposti propovjedaj na sljedećem bogoslužju, vjerujem da ovce neće shvatiti
btw. zbor sv. cecilije u crkvi sv. roka. hoćeš da imenujem i prije navedene? npr. časnu koja je psovala boga dok se jedna osoba ključna za božićnu priredbu nije pojavila na probi zbog bolesti?
vobrado
30.9.2012. 23:24
Jadno! I ti bio član crkvenog zbora??? Tko zna čijeg zbora i kakvog zbora. Ovo samo potvrđuje koliko je velika ljudska glupost općenito a i u tvom slučaju!
nicko
30.9.2012. 22:40
evo jedan prigodni uz pitanje za vobrada: vjeruješ li u duhove (duha)? a u djeda mraza? argumentiraj :D

Poslije mnogo nagovaranja, muž je odveo ženu na prvu partiju golfa u njenom životu. Kao što se moglo i očekivati, njen prvi udarac završio je u prozoru predivne kuće u blizini golf igrališta.

Muž je poludio:

-Upozorio sam te da budeš oprezna, sada moramo ići tamo i platiti štetu.

I tako je par otišao do kuće i pokucao na vrata.

Iznutra se čuo ugodan glas:

-Uđite!

Kad su ušli, prestravili su se, ne samo da je prozor bio razbijen, i staklo svuda po podu, nego se razbila i predivna antička vaza.

Na trosjedu je ležao mladi muškarac:

-Jeste li vi par koji je razbio prozor?

-Da , gospodine, strašno nam je žao, - kažu oni.

-Oh, ma ne trebate se ispričavati, zapravo ja sam vam vrlo zahvalan.
Vidite, ja sam duh i bio sam zarobljen u toj vazi više od tisuću godina.
Sad kad ste me oslobodili, mogu vam ispuniti tri želje. Ako vam ne smeta, i jednom i drugom ću ispuniti po jednu želju, ali zadnju bih ostavio za sebe.

Mladi par je odmah pristao. Muškarac je razmislio na trenutak pa rekao da želi milijun eura svake godine do kraja života.

- Nema problema, to je najmanje što mogu učiniti, i uz to vam jamčim dug i zdrav život.
A sad vi, gospođo, što vi želite?

Ona kaže da u svakoj državi na svijetu želi ogromnu kuću s poslugom.

- Smatrajte to riješenim - kaže duh.

- A koja je tvoja želja?- pitaju oni.

- Pa dobro, budući da sam bio zarobljen više od tisuću godina, moja želja je da spavam s vašom ženom.

Muž pogleda ženu i reče joj da ona odluči, sad kad su bogati i imaju sve te kuće. Ona razmisli, reče da joj nije svejedno, ali da bi, s obzirom na sve, mogla to podnijeti.

Duh i žena odu uz stepenice i provedu ostatak dana uživajući jedno u drugom.
Duh je bio nezasitan. Muž je sjedio u prizemlju i slušao vrištanje i požudu ljubavne igre.

Poslije tri sata seksa bez prestanka, duh se okrene i pogleda ženu pravo u oči.

- Koliko godina imate vi i vaš muž?- upita je.

-Trideset i pet, isto smo godište - odgovori žena.

-Bez zafrkancije, toliko godina, a još uvijek oboje vjerujete u duhove?
vobrado
30.9.2012. 20:39
Dužan sam ispriku jer sam nesvjesno otvarajući članak, mislio da je to događaj od danas. Kod ostalih riječi ostajem!
fortitude
30.9.2012. 20:35
e, moj vobrado, teško da su omeli bogoslužje subotom u 10 sati....ali ako ti tvrdiš tako nek ti bude. nevjerojatna je ta tvoja inkvizicijska retorika, rekao bih čak i bezobrazna. od vremena borgija bilo je dovoljno u nekoga uprijeti prst i to je bio signal da ga nekakva "svetost" prikrati za glavu. na sreću danas to više ne ide baš tako ali je taktika ista.
i da, nitko te ne napada iako se ponašaš mazohistički i uporno tražiš nekog tko će te lupit po "tekstu"...i to ti uspijeva.
što se tiče promiskuiteta "mladih trudnica", točno je, ne treba prviše komentirati-to je stvar obitelji i socijialnih službi. dakle, to svakako nije razlog da ih nekakav pop naziva kurvama kako reče netko u komentarima ispred.
na kraju, što se tiče problema oko pokopa, budite uvjereni da ovi koji nemaju za pokop sigurno nisu među onima koji organiziraju karmine po restoranima ili kupuju skupe vijence ( a baš bi bilo dobro prokomentirati čija je to "izmišljotina.. ) ali je i to pravo onih koji si to mogu priskrbiti za nekoga s kime se opraštaju.
vobrado
30.9.2012. 19:02
Hvala na "korektnim" komentarima! Budući da nema smisla odgovarati na isti način, ipak bi trebalo spomenuti kako se mnoge takve akcije provode od članica Udruge Katoličkih medicinskih sestara i liječnika, ali se to nigdje ne spominje. Potrebno je ponovno spomenuti da Crkva Katolička živi od dobrovoljnih priloga svojih vjernika. Znači, vjera nije nikome nametnuta, a tako i dobrovoljni prilozi u zajednici kojoj pripadaš.
O pogrešnom odgoju ovoga ili onoga nisam niti želim biti sudac. Svaki čovjek pokušava zajednici u kojoj se kreće dati najbolje što ima, obogatiti je svojim radom i djelovanjem. "Naknadne reklamacije se ne uvažavaju!"
Glede moralnog stanja našega društva iluzorno je nešto otvoreno i korektno reći jer će se odmah smatrati konzervativnim i nazadnim. Promiskuitet naših mladih nije potrebno komentirati ako imamo trudnice od 14, 15 ili 16 godina.
Ponavljam i slijedeće: svaki član određene grupe svojim dobrovoljnim prilogom ili članarinom pomaže svoju grupu. Zašto to ne bi činili i članovi Crkve Katoličke. A da svećenik neće obaviti sprovod vjerniku svoje zajednice besplatno, ako je to potrebno, je čista laž i politička demagogija. Ako rodbina pokojnika ima dovoljno novca za plaćanje nebrojenih vijenaca, limene glazbe, karmina po restoranima, neka plati i obred sprovoda svećeniku zajednice kojoj pripada. I to je pošteno.
Eto, ja ovako! Pozdrav!
drug
30.9.2012. 17:21
@vobrado, Barem je bilo besplatno... oni koji iskeno vjeruju u Isusa, badava im, ako to ne pokazu novcem nadležnim dušebrižničkim ustanovama,a čovjeka crkva poštuje koliko platiš. ako nisi platio sahranu, sahrane te kao psa. Dakle vjernici vjeruju u Isusa a dušebrižnici u novac...
nicko
30.9.2012. 17:07
i da ne bi sad išao pričati da sam ja pogrešno odgajan ili nešto takvo, dodati ću da sam godinama bio u crkvenom zboru i to mi je bitno pomoglo da spoznam kakvi ste i što radite. da li je normalno da popovi govore djevojčicama od 14 godina da su kurve ili da "časna" nekog šamara?
nicko
30.9.2012. 17:01
bog treba onima koji si ne znaju sami pomoć, a bogoslužje vama služi samo da bi pobrali pare od ionako opljačkanog naroda i usput promovirali političku opciju koju možete lakše ucjenjivat.
popovi i političari su najveći šljam društva. koristite iste metode - pljačkate lažima i apsolutno ništa ne radite, a živite bolje od većine, prežderavate se i radite suprotno zapovjedima koje ste sami izmislili - kako političari ne poštuju zakone koje sami donose tako i vi ne poštujete "božje" zapovjedi
jedina očigledna razlika je ta što političare malo rijeđe uhvate kako napastuju djecu
vobrado
30.9.2012. 15:05
Hvale vrijedan potez volontera SDP-a. Pomoći ljudima izmjeriti tlak kako bi što lakše prebrodili krizna vremena koja su pred nama. Pametnome je dovoljno spomenuti da su tlak mjerili u vrijeme bogoslužja u katoličkoj, baptisičkoj i advenstisčkoj crkvi. Dakle, ostali su dosljedni svom bezboštvu. Vrijedna akcija u krivo vrijeme s krivim (prikrivenim) ciljevima.
Biti ću napadnut, ali neka.
crna ruka
29.9.2012. 22:51
Nikica će nekome dići tlak!
Fabijan
29.9.2012. 20:22
a gle onog haespeovca kako si mjeri tlak... šta će šima reći i ostali iz stranke?... ako uopće postoje?... kao stranka...


Još iz kategorije ZdravljeVirovitica.net koristi kolačiće kako bi Vama omogućili najbolje korisničko iskustvo, za analizu prometa i korištenje društvenih mreža. Za više informacija o korištenju kolačića na portalu Virovitica.net kliknite ovdje.