Izumrla jadranska vrsta morskog psa pronađena u Crnom moru
Glavni odbor potvrdio Milanovića za SDP-ova kandidata za predsjednika Republike
Božinović: Država i kompanije moraju činiti sve u zaštiti od kibernetičkih napada
Plenković: Idući tjedan Vlada i predsjednik o imenovanju Markića ravnateljem SOA-e
Voštana replika kipa A. Lincolna rastalila se zbog ogromnih vrućina u Washingtonu
Michael Jackson je umro s 500 milijuna dolara duga
Umjetna inteligencija uči jezik tumora radi bolje dijagnoze

  SDP

Forum mladih SDP-a: Hoće li HDZ sankcionirati članove koji su koristili lažne profile?

  sdp/vn           02.06.2024.         1945 pogleda
  Forum mladih SDP-a: Hoće li HDZ sankcionirati članove koji su koristili lažne profile?

Forum mladih SDP-a Hrvatske oštro osuđuje skandalozne postupke Hrvatske demokratske zajednice (HDZ-a) i Mladeži HDZ-a te inzistira da se javno očituju o otkriću koje je objavila Meta, tehnološka kompanija koja je vlasnik društvenih mreža Facebook i Instagram. Meta je jasno, neupitno i nedvojbeno potvrdila kako je postojala organizirana mreža od 150 lažnih profila povezanih s Mladeži HDZ-a, koja je izvršila koordiniranu prevaru na društvenim mrežama.

Podsjećamo, GONG je još sredinom veljače razotkrio ovu sramotnu mrežu lažnih profila na Facebooku koji su bili aktivni isključivo ispod objava HDZ-a, hvalili njihove „uspjehe“ te istovremeno kritizirali i otvoreno vrijeđali oporbu i građane koji su sudjelovali na prosvjedima.

Napominjemo kako se ovdje ne radi o indicijama ili spekulacijama, već o službenom sigurnosnom izvještaju za prvi kvartal 2024. godine jedne od najvećih kompanija. Ovakvi postupci predstavljaju novo moralno dno koje je HDZ dotaknuo, ali i ozbiljan napad na demokraciju i demokratske postulate manipulacije javnim mnijenjem kroz jeftine i bezobrazne trikove. Ovo je ozbiljan presedan koji potvrđuje podmuklo podrivanje demokratskih vrijednosti i namjerno varanje građana.

Forum mladih SDP-a poziva Mladež HDZ-a i HDZ da javno objave imena osoba uključenih u ovu sramotnu kampanju. Inzistiramo da preuzmu odgovornost za ovakvu orkestriranu prevaru građana i da javnost izvijeste o sankcijama za one koji su sudjelovali u ovoj manipulaciji.

Komentari

Za korisnike FacebookaZa korisnike foruma

    Registriraj se

Ako prilikom prijavljivanja dolazi do greške, kliknite OVDJE.Još iz kategorije SDP