Primorac: U 2023. zaplijenjeno 70 tona duhana i 1100 kilograma droge
Uskoro bi moglo početi punjenje dijela Trakošćanskog jezera
Počeli radovi na gradnji vukovarske obilaznice
Šesnaest hrvatskih LGBTIQ+ organizacija ogradilo se od objave Zagreb Pridea
Bjelovarsko kazalište dobiva profesionalnu predstavu Čaruga
U veljači izdano 3,8 posto manje građevinskih dozvola nego lani
Dječja bolnica u Klaićevoj dobila novi MR uređaj, vrijedan gotovo dva milijuna eura

  Virovitica

Flora kupila novi kamion za istovremeno skupljanje odvojenog i komunalnog otpada

        12.07.2010.         5297 pogleda
Flora kupila novi kamion za istovremeno skupljanje odvojenog i komunalnog otpada

Nova FLORINA investicija je tehnološki napredno, ekonomično i vrlo inteligentno rješenje: kamion smećar namijenjen za istovremeno, a odvojeno sakupljanje komunalnog i izdvojenog korisnog otpada. Umjesto jedne, kamion sadrži dvije potpuno odvojene i neovisne komore, od kojih druga komora služi za prijevoz odvojeno skupljenog papira i plastike. Drugo je to takvo vozilo u voznom parku FLORA-e. Unatoč recesiji i sveprisutnim poteškoćama u poslovnom okružju, FLORA nije odustala od plana nabave ovog visokovrijednog vozila, ocjenjujući ga neophodnim zbog proširenja područja odvojenog skupljanje korisnog otpada s Grada Virovitice i na središta okolnih općina (Špišić Bukovica, Gradina, Lukač i Suhopolje).

Stanovnici okolnih općina, kao i građani Virovitice, u dobrom dijelu pokazali su se savjesni i odgovorni, te prihvatili svoju obvezu i FLORA-inu uslugu za izdvajanje i odvojeno skupljanje korisnog otpada. Ova FLORA-ina investicija „teška" je skoro 2 milijuna kuna, te će ju FLORA iz vlastitih sredstava otplaćivati kroz slijedećih 5 godina.

Komunalna nadogradnja, izvedena na MAN-ovu (318KS) troosovinskom podvozju, njemačke je tvrtke HALLER, po mnogima najbolje u Europi što se tiče kvalitete izrade, funkcionalnosti, inovativnosti i pouzdanosti. Kapacitet komora je 21m³, što uz uz pojačane nosive sposobnosti, izuzetno jaku potisnu hidrauliku, te brze utovarne mehanizme omogućuje zavidnu učinkovitost u obavljanja ove djelatnosti. Osim učinkovitosti, posebna paţnja posvećena je zadovoljavanju najviših ekoloških standarda, te ergonomiji, sigurnosti i zaštiti na radu korisnika

Ovim, trećim vozilom originalne njemačke kooperacije „MAN podvozje-HALLER komunalna nadogradnja" kompletirali smo najkvalitetniju „ergelu" kamiona smećara u Hrvatskoj. Unatoč visokoj cijeni ovih renomiranih proizvođača pokazalo se da nismo pogriješili, jer naše najstarije ovakvo vozilo u tri godine svakodnevne uporabe niti trena nije bilo u zastoju niti doživjelo ijedan kvar! „Sretan sam što imam vrijedne i brižne radnike, što im mogu priuštiti ovakve najkvalitetnije radne strojeve i uređaje, te tako i našim korisnicima pružiti vrhunsku uslugu na nivou najrazvijenijih europskih zemalja",  kaže Željko Iharoš, direktor FLORE.

Gradonačelnik Ivica Kiirn ističe daje ponosan na rad FLORE jer je pokazala da se i u teškim vremenima, mudrom razvojnom strategijom utemeljenoj na širenju djelatnosti i balansiranom ulaganju u tehnologiju i intelektualni potencijal poduzeća, od jedne male „gradske" tvrtke domaćom pameću može stvoriti respektabilan gospodarski subjekt spreman za tržišne utakmice, ne hrvatske već europske lige prvaka. „Nije to samo moje mišljenje, to mi svakodnevno zavidnim komentarima potvrđuju moji kolege gradonačelnici diljem hrvatske", naglašava Kirin.

 

Komentari

Za korisnike FacebookaZa korisnike foruma

    Registriraj se

Ako prilikom prijavljivanja dolazi do greške, kliknite OVDJE.Još iz kategorije Virovitica