Primorac: U 2023. zaplijenjeno 70 tona duhana i 1100 kilograma droge
Uskoro bi moglo početi punjenje dijela Trakošćanskog jezera
Počeli radovi na gradnji vukovarske obilaznice
Šesnaest hrvatskih LGBTIQ+ organizacija ogradilo se od objave Zagreb Pridea
Bjelovarsko kazalište dobiva profesionalnu predstavu Čaruga
U veljači izdano 3,8 posto manje građevinskih dozvola nego lani
Dječja bolnica u Klaićevoj dobila novi MR uređaj, vrijedan gotovo dva milijuna eura

  Ekologija

Flora d.o.o. zajedno s Osnovnom školom Gradina organizirala sakupljanje otpada

  virovitica.hr           10.06.2011.         7965 pogleda
Flora d.o.o. zajedno s Osnovnom školom Gradina organizirala sakupljanje otpada

Virovitička komunalna tvrtka Flora d.o.o. u suradnji s Osnovnom školom Gradina organizirala je akciju sakupljanja otpadnog papira i elektroničkog i električnog (EE) otpada po naseljima općine Gradina. Akcija se je provodila u proteklih mjesec dana pri čemu su učenici prikupili oko 6.000 kg otpadnog papira i oko 1800 kg EE otpada.

Djelatnici tvrtke Flora d.o.o. danas su u školi Gradina predali prigodne nagrade učenicima, koji su osvojili prvo, drugo i treće mjesto u sakupljanju papira, određeno prema sakupljenoj količini po razredima.

Kako su nam rekli predstavnici  tvrtke Flora d.o.o. Danijela Karlović i Maja Bičak učenici su otpadni papir svakodnevno donosili u školu i odlagali u Flora-in spremnik za papir, a letke sa točno navedenim danom i načinom skupljanja EE otpada učenici su raznosili po kućanstvima, da bi navedenog dana djelatnici  tvrtke Flora Vtc d.o.o. obišli naselja općine Gradina i sakupili pripremljeni EE otpad od kućanstava.

Komentari

Za korisnike FacebookaZa korisnike foruma

    Registriraj se

Ako prilikom prijavljivanja dolazi do greške, kliknite OVDJE.

12344321
13.6.2011. 17:42
treba pustiti neka institucije odrade posao. Ministarstvo prosvjete neka ispita ravnatelja zašto tjera djecu da skupljaju otpad. Inspekcija rada i inspekcija zaštite okoliša neka ispitaju floru zašto zapošljavaju maloljetnike i zašto djeca skupljaju opasni otpad. Da se ne bi ponovilo.
argus
13.6.2011. 8:11
Treba pročitati tekst do kraja. Evo kopirani tekst:
"učenici su otpadni papir svakodnevno donosili u školu i odlagali u Flora-in spremnik za papir, a letke sa točno navedenim danom i načinom skupljanja EE otpada učenici su raznosili po kućanstvima, da bi navedenog dana djelatnici tvrtke Flora Vtc d.o.o. obišli naselja općine Gradina i sakupili pripremljeni EE otpad od kućanstava." Dakle, djeca su skupljala papir, pa što je u tome loše ? Umjesto da npr. stare novine bace zajedno s ostalim smećem oni su ih skupili i odložili u poseban spremnik. A što se tiče EE otpada, s a m o su raznosili letke kako bi kućanstva pripremila takav otpad a onda su ga djelatnici Flore sakupili.
12344321
12.6.2011. 22:49
Evo kopiram tekst iz vijesti: "Akcija se je provodila u proteklih mjesec dana pri čemu su učenici prikupili oko 6.000 kg otpadnog papira i oko 1800 kg EE otpada." Meni nije pohvalno da djeca skupljaju nikakav otpad, a pogotovo opasni. Akoti misliš da je to pohvalno neka tvoje dijete skuplja.
argus
12.6.2011. 21:29
pročitao sam tekst, ali u njemu piše da nisu djeca skupljala električni otpad već djelatnici Flore a djeca su samo raznosila letke i skupljala papir što je u svakom slučaju pohvalno da djeca nešto korisno naprave a ne da se bave nasiljem
12344321
12.6.2011. 10:45
osobno ću prijaviti ravnatelja zato što izrabljuje djecu tjerajući ih da skupljaju otpad. Piše da su učenici prikupili i 1,8 tona opasnog ee otpada, a mislim da je to posao za mnoge druge inspekcije.


Još iz kategorije Ekologija