Banner
Beroš: Epidemiološka situacija dobra, no okupljanja mogu pogoršati stanje
DHMZ: Pretežno sunčano i vruće, popodne mogući pljuskovi
Više turista nego cijele 2020., iznos fiskaliziranih računa bolji od 2019.
Sudarila se dva teretna vlaka kod Križevaca, ozlijeđen strojovođa
Prijatelji životinja: Pripazite gdje ostavljate životinje na čuvanje
Još dvije braniteljske udruge osudile istup Vučemilovića i podržale Medveda
Plenković ponovno pozvao građane na cijepljenje

  Promet

FlixBus među rijetkim prijevoznicima koji održava međunarodnu povezanost Slavonije

  vn           06.05.2021.         590 pogleda
FlixBus među rijetkim prijevoznicima koji održava međunarodnu povezanost Slavonije

FlixBus, europski sinonim za putovanja autobusom započeo je s oporavkom svoje zelene mreže linija diljem Europe što je rezultiralo i boljim povezivanjem Hrvatske s međunarodnim destinacijama, a to se pogotovo odnosi na Slavoniju. Kao rezultat stabilne potražnje, iz Vukovara, Vinkovaca, Županje, Osijeka, Slavonskog Broda, Valpova te gradova uz podravsku magistralu poput Virovitice, Pitomače, Đurđevca ili Koprivnice, putnicima su na raspolaganju određene destinacije u Sloveniji, Austriji i Njemačkoj. To se posebno odnosi na destinacije poput Münchena, Stuttgarta, Karlsruhea ili Frankfurtakoje sudostupnei do 5x tjedno.

˝Usprkos brojnim ograničenjima i poteškoćama uzrokovanim epidemijom nastojimo odgovoriti na potrebe naših putnika stabilnom ponudom kako domaćih tako i međunarodnih linija. FlixBus posebnu pažnju posvećuje upravo povezivanju Slavonije, regije koja ima ogroman turistički potencijal 365 dana u godini temeljen prije svega na autentičnim lokalnim sadržajima“ - ističe Ante Grbeša, direktor FlixBus CEE South regije.

Upravo dobra prometna povezanost uz jednostavnu, kvalitetnu i pristupačnu uslugu jedan je od preduvjeta razvoja turizma kako Slavonijetako i cijele Hrvatske.

S obzirom na nadolazeću sezonu Grbeša naglašava: „Potražnje ima, a u skladu s njenim rastom, povećavat će se broj polazaka i uvoditi nove destinacije.“

 Osim međunarodnom mrežom FlixBus Slavoniju povezuje i s gradovima unutar Hrvatske. U suradnji s hrvatskim autobusnim partnerima Osijek je zelenim autobusima direktno povezan s Varaždinom i Čakovcem, dok se iz Slavonskog Broda i Osijeka uz sve FlixBus benefite direktno putuje do Zagreba, Zadra ili Splita.

Sigurnost tijekom putovanja

S obzirom da se epidemiološke mjere razlikuju po državama te se vrlo često mijenjaju što je pak posebno izazovno na međunarodnim linijama FlixBus putnike savjetuje da prije putovanja provjere sigurnosne mjere države u koju putuju što se posebno odnosi na ograničenja vezana uz granične prijelaze.

U skladu s mjerama sigurnosti poseban naglasak je stavljen na higijenu i dezinfekciju autobusnog prostora za putnike i vozače, zaštitnoj opremi za vozače kao i regulirani ukrcaj i iskrcaj putnika uz dozvoljenu popunjenost kapaciteta država u koje se putuje.

Sve dostupne destinacije, polasci i cijene mogu se provjeriti putem FlixBus web stranice ili aplikacije, a kako bi se smanjio nepotreban fizički kontakt te izbjegli dugački redovi, putnike se potiče da već kod kupovine svojih karata razmišljaju o svojoj sigurnosti koristeći online način kupovanja.

Komentari

Za korisnike FacebookaZa korisnike foruma

    Registriraj se

Ako prilikom prijavljivanja dolazi do greške, kliknite OVDJE.Još iz kategorije Promet