Banner
MORH: Upis u vojnu evidenciju nema obavezu služenja vojnog roka
Influenceri sve traženiji, postaju atraktivno zanimanje
Osječki KBC nabavlja PET/CT uređaj
Piletić: Vlada pomaže umirovljenicima petim paketom mjera
Okrugli stol o umjetnoj inteligenciji - Hrvatska još nema nacionalnu strategiju
Vrhovni sud: Sudska odluka nema značenje kakvo joj pripisuje udruga Franak
Feministička udruga Ženska soba u kampanji za prava žrtava kaznenih djela

  Glazba

Festival Pitomača 2011. - nagrada publike Renati Sabljak

        13.06.2011.         2247 pogleda
Festival Pitomača 2011. - nagrada publike Renati Sabljak

Uz pokroviteljstvo Virovitičko-podravske županije i Općine Pitomača, visoko pokroviteljstvo predsjednika Hrvatskog sabora, organizaciji Udruge glazbeni festival Pjesme Podravine i podravlja, u Sportskoj dvorani Osnovne škole Petra Preradovića Pitomača, uz Večer podravlja, završio je 19. glazbeni festival Pjesme Podravine i podravlja Pitomača 2011. Drugoj večeri, između ostalih, nazočili su potpredsjednik Hrvatskog sabora Vladimir Šeks, saborski zastupnik Josip Đakić, virovitičko-podravski župan Tomislav Tolušić, zamjenik župana Zdravko Dijaković, načelnik Općine Pitomača Željko Grgačić,...

U Večeri podravlja, gledatelji nazočni u Sportskoj dvorani OŠ Petar Preradović, izabrali su najbolje skladbe koje su dobile nagradu publike. Tako je 3. nagrada publike pripala pjesmi Ružmarin koju je izveo Mirko Švenda Žiga. Druga nagrada pripala je Slavonskim dukatima za izvedbu „Lola i frajla". Prva nagrada publike pripala je Renati Sabljak koja je s Đurđevčicama izvela skladbu Cimer trava.

Na festivalu je proglašen i Hit 2010, odnosno pjesma koja se po podacima ZAMP-a (Zaštita autorskih muzičkih prava), s prošlogodišnjeg 18. glazbenog festivala Pjesme Podravine i podravlja Pitomača 2010, najviše puštala na radijskim postajama širom Hrvatske. Radi se o skladbi „Dame biraju" u izvedbi Garavuša.

Komentari

Za korisnike FacebookaZa korisnike foruma

    Registriraj se

Ako prilikom prijavljivanja dolazi do greške, kliknite OVDJE.Još iz kategorije Glazba