Banner
U Hrvatskoj 10 slučajeva majmunskih boginja, očekuje se dolazak cjepiva
Hrvatska po stanovniku godišnje baca oko 71 kilogram hrane
Djeci iz Ukrajine darovani bicikli, romobili, role i oprema
Na Makarskom primorju više od 55.000 gostiju
U Međimurju otvoren vidikovac na Mađerkinom bregu s pogledom na četiri države
Njemački predsjednik: Putin vodi rat protiv europskog jedinstva
Neslužbeno: gorivo će pojeftiniti

  Prosvjeta

„Festival matematike“ Pula – Nazori i Tehnička škola Virovitica treći!

  Jasminka Viljevac, prof.           01.06.2009.         4842 pogleda
„Festival matematike“ Pula – Nazori i Tehnička škola Virovitica treći!

U organizaciji Hrvatskog matematičkog društva na „Festivalu matematike" u Puli  28. i 29. svibnja održano je ekipno natjecanje učenika osnovnih i srednjih škola. Našu županiju na tom natjecanju predstavljali su učenici iz Virovitice, Slatine i Gradine. Zahvaljujući Županiji, gradovima Virovitici i Slatini, školama, izdavačkoj kući „Profil", Udruzi prirodoslovaca „Ω 7" iz Virovitice i Udruzi matematičara iz  Slatine na tom je natjecanju sudjelovalo devet naših ekipa.

Ekipe su se natjecale u četiri kategorije: omikron, omega, sigma i gama. U kategoriji „Omikron" natječu se učenici do najviše šestog razreda iz kojega može biti najviše dva učenika. Učenici O.Š. Vladimir Nazor iz Virovitice Jelena Viljevac, Filip Stevanovski,  Frano Šušak i Ivan Rakocija u toj su kategoriji osvojili 3. mjesto te  su nagrađeni medaljama i peharom. Učenici O.Š. Gradina osvojili su 10. a O.Š. Josipa Kozarca 17. mjesto od trideset i jedne ekipe.

U kategoriji „Omega" u kojoj može biti najviše dva učenika osmog razreda natjecale su se tri ekipe. Ekipa O.Š. V. Nazor bila je 15., a O.Š. Josipa Kozarca 24. od 44. ekipe. U kategoriji „Sigma" natjecali su se učenici strukovnih i tehničkih škola. Učenici Tehničke škole iz Virovitice Bruno Dan, Konstantin Ribić, Danijel Ilakovac i Matija Košutić  osvojili su također 3. mjesto, medalje i pehar.

U najjačoj kategoriji „Gama" natjecale su se 43 gimnazijske ekipe. Našu županiju predstavljali su učenici Gimnazije Petra Preradovića (12.) i  učenici S.Š. Marka Marulića (29.). Ovo natjecanje izuzetno motivacijski djeluje na učenike, zanimljivo je i nadasve korisno pa zbog toga u Udruzi prirodoslovaca „Ω 7" iz Virovitice i Udruzi matematičara iz  Slatine razmišljamo  o organizaciji ovakvog natjecanja na razini županije za sve osnovne i srednje škole. Nadamo se da ćemo uz pomoć Županije, Gradova, škola i sponzora prikupiti dovoljno sredstava za realizaciju ovog projekta koji će sigurno doprinijeti boljim ocjenama iz matematike u školama, ali i boljim rezultatima na testovima vanjskog vrjednovanja znanja.     

Komentari

Za korisnike FacebookaZa korisnike foruma

    Registriraj se

Ako prilikom prijavljivanja dolazi do greške, kliknite OVDJE.

B-B-B
1.6.2009. 22:29
Bravo za Doris Jagarinac


Još iz kategorije Prosvjeta