Banner
Uvodi se specijalizacija sudaca za slučajeve nasilja nad ženama
Saborska oporba: Banožić treba vratiti stan i odgovarati
Možemo predlaže usklađivanje mirovina s rastom plaća
Jutarnji list: Nedjeljama 20 posto manje računa nego lani
Večernji list: Rata stambenog kredita ista kao i mjesečni najam
Kampanja Budi mRAK roditelj: Raste broje cijepljenih protiv HPV-a
Situacija s covidom u Hrvatskoj stabilna

  Gospodarstvo

Eurovoću dodijeljen Halal certifikat

        05.07.2012.         1301 pogleda
Eurovoću dodijeljen Halal certifikat

Danas je u Orahovici Centar  za certificiranje halal kvalitete svečano uručio halal certifikat za grupu Eurovoće, proizvođača pasteriziranog voća i povrća iz Orahovice. Rukovoditelj Centra Aldin Dugonjić je na početku svečanosti pozdravio sve prisutne, ukratko objasnio proces certificiranja te obznanio odluku Upravnog odbora Centra o dodjeli halal certifikata. Certifikat je direktoru proizvodnje, Željku Jurkinu uručio izaslanik muftije Nermin Botonjić.

Halal kvaliteta podrazumijeva skup postupaka u procesu proizvodnje te ukupnost karakteristika proizvoda i usluga koje su u skladu s šerijatskim  propisima. Ovim certifikatom  otvaraju se mogućnosti za 44 zemlje u svijetu koje već prilikom uvoza hrane traže proizvode koji imaju oznaku halal kvalitete. Proizvodi s certifikatom halal kvalitete ne vežu se više isključivo uz pripadnike islamske vjeroispovijedi. Oni su prepoznati kao hrana za zdrav život pa tako, primjerice, u Velikoj Britaniji halal hranu konzumira šest milijuna ljudi, a od toga su samo dva milijuna islamske vjeroispovijedi.

Zahvaljujući Centru za certificiranje na dobroj suradnji Željko Jurkin je izrazio uvjerenje kako će certifikat otvoriti neka od vrata zemalja u kojima je ovaj sustav kvalitete obvezan.

Eurovoće  od samih početaka ulaže u svoje poslovanje, prati svjetske trendove, te udovoljava kriterijima kupaca, stoga u svoje poslovanje, osim halal certifikata ima implementiran sustav upravljanja sigurnošću hrane po normi ISO 22000:2005 i principe dobre proizvođačke prakse po načelima HACCP, te Kosher certifikat.

 

Komentari

Za korisnike FacebookaZa korisnike foruma

    Registriraj se

Ako prilikom prijavljivanja dolazi do greške, kliknite OVDJE.

đuro strašni
6.7.2012. 13:41
pa normalno,ulazimo na mala vrata.....


Još iz kategorije Gospodarstvo