Banner
HAK: Kolnici mokri
DHMZ: Oblačno, povremeno s kišom
Za dva vanjska člana Vijeća za provedbu Kodeksa ponašanja 24 prijave
U Hrvatsku stiglo novo cjepivo protiv dominantnog omikrona
Na Zeljarijadi u Vidovcu predstavljena rekordna mega sarma dugačka 1.501 metar
DHMZ: Narančasto upozorenje na količinu kiše te jake udare vjetra
Nekoliko stotina mladih liječnika zatražilo hitnu reformu zdravstva

  Prosvjeta

Europski novac za moderniju nastavu

        01.10.2010.         1323 pogleda
Europski novac za moderniju nastavu

SLATINA - Ravnatelj Agencije za strukovno obrazovanje i obrazovanje odraslih Ivan Šutalo i ravnatelj Srednje škole Marka Marulića Slatina Petar Žarković potpisali su ugovor o provedbi IPA programa za razvoj ljudskih potencijala, komponenta Implementacija novih kurikuluma, pod nazivom "Uvođenje e-učenja radi unaprjeđivanja nastavnih procesa u strukovnim programima u Srednjoj školi Marka Marulića Slatina i Srednjoj školi Isidora Kršnjavog Našice".

Ukupna vrijednost projekta iznosi 161.163 eura, a nepovratna sredstva Europske komisije iznose 85 posto, odnosno 136.876 eura. Najveći dio sredstava bit će utrošen na edukaciju nastavnika za primjenu modernih pristupa u poučavanju. Nastavnici će steći nova znanja kroz e-learning akademiju i tečaj engleskog jezika, u školi će opremiti dvije učionice za e-learning, a na studijskom putovanju upoznat će se s praktičnom primjenom takvog načina poučavanja.

U Agenciji za strukovno obrazovanje i obrazovanje odraslih u ponedjeljak je s ravnateljima škola iz cijele Hrvatske potpisano 18 ugovora. Srednja škola M. Marulića Slatina jedina je u Virovitičko-podravskoj županiji kojoj je odobren projekt iz navedenog IPA programa. Partneri škole u projektu su Virovitičko-podravska županija i Srednja škola I. Kršnjavog Našice, a pomoć u pripremi i ostvarenju projekta pruža županijska Razvojna agencija Vidra.

Na svečanosti potpisivanja ugovora govorili su ravnatelj Agencije Ivan Šutalo, državni tajnik u Ministarstvu obrazovanja Želimir Janjić i državni tajnik u Ministarstvu gospodarstva Krešimir Rožman.

Komentari

Za korisnike FacebookaZa korisnike foruma

    Registriraj se

Ako prilikom prijavljivanja dolazi do greške, kliknite OVDJE.Još iz kategorije Prosvjeta