Izumrla jadranska vrsta morskog psa pronađena u Crnom moru
Glavni odbor potvrdio Milanovića za SDP-ova kandidata za predsjednika Republike
Božinović: Država i kompanije moraju činiti sve u zaštiti od kibernetičkih napada
Plenković: Idući tjedan Vlada i predsjednik o imenovanju Markića ravnateljem SOA-e
Voštana replika kipa A. Lincolna rastalila se zbog ogromnih vrućina u Washingtonu
Michael Jackson je umro s 500 milijuna dolara duga
Umjetna inteligencija uči jezik tumora radi bolje dijagnoze

  Prosvjeta

EU novcem potiču sport i obrtništvo

  Petar Žarković/ Glasslavonije.hr Foto: Dragutin Fišli           29.06.2017.         1394 pogleda
EU novcem potiču sport i obrtništvo

OŠ Eugena Kumičića počela je provedbu trećeg projekta iz EU programa prekogranične suradnje Mađarska – Hrvatska, a ovaj put partneri su OŠ Sebestyén Tinódi Lantos iz Szigetvara i Srednja škola Marka Marulića Slatina. Riječ je o projektu skraćenog naziva STILL, kojim se nastoje ojačati “Sport, ICT i jezične kompetencije u službi očuvanja tradicije obrtništva i konkurentnosti na tržištu rada učenika Slatine i Szigetvara”. Od 249.999,14 eura vrijednosti projekta udio EU je 85 posto, dok će 15 posto financirati osnivači škola, u Hrvatskoj je to Virovitičko-podravska županija. Škola kao nositelj projekta imat će budžet od 140.497 eura, mađarskom partneru na raspolaganju će biti 99.502,14 eura, a Srednjoj školi Marka Marulića 10.000 eura.

Tijekom 16 mjeseci trajanja u Hrvatskoj i Mađarskoj bit će provedene brojne sportske i aktivnosti na poticanju poduzetništva i organizirane radionice za učitelje i učenike, tečajevi mađarskog i hrvatskoga jezika, a bit će kreirana i dva nova kurikula s implementacijom ICT kroz izradu digitalno obrazovnih sadržaja.

Da bi se ostvarili ciljevi, škola E. Kumičića Slatina dobit će na betonskom igralištu zaštitni sloj od tartana, iscrtanu mini atletsku stazu, izmijenjene sve vanjske sprave na igralištu (vratnice, koševi), obnovljeni sanitarni čvor i garderobe u sportskoj dvorani, a CNC stroj, 3D printer i laserski graver služit će za potrebe poticanja učenika za obrtnička zanimanja i za unaprjeđenje nastave tehničkog odgoja. Očekuje se također mogućnost raznovrsnijeg i kvalitetnijeg rada Učeničke zadruge te zanimljive i kreativnije izvannastavne aktivnosti.

Na početnoj konferenciji projekt je predstavila ravnateljica Božica Majhen, a predavanje o temi “Važnost bavljena sportom za uspjeh u učenju, kao i podizanje kvalitete za provođenje slobodnog vremena djece i mladih” održao je dr. Miroslav Venus. Uz predstavnike projektnih partnera i brojnih učitelja i profesora iz triju škola, na konferenciji je bio zamjenik virovitičko-podravskog župana Marijo Klement.

Komentari

Za korisnike FacebookaZa korisnike foruma

    Registriraj se

Ako prilikom prijavljivanja dolazi do greške, kliknite OVDJE.Još iz kategorije Prosvjeta