Banner
DHMZ: Oblačno uz povremenu kišu
Danas besplatan ulaz u Muzejsko-memorijalni centar Dražen Petrović
Večernji list: Stočari po utovljenoj svinji gube 600, a junetu i 2500 kn
Petero članova Znanstvenog savjeta ogradilo se od istupa Gordana Lauca
Centar i GLAS: Zakon o obnovi je neprovediv, a njegove izmjene još jedna obmana
Marić (SDP): Želi se potezom pera bolnice oteti županijama
MORH poručio Milanoviću da poštuje zakone koje je donijela njegova Vlada

  Predsjednički izbori

Eppur is muove - Kika, sretno ti bilo!

  gb           05.01.2020.         3085 pogleda
Eppur is muove - Kika, sretno ti bilo!

Tko god kaže da ga politika ne zanima, griješi. Može osoba biti apolitična, tako se deklarirati, ali se politika itekako poteže kroz sve segmente života.

Počinje već u vrtićkoj dobi, pri upisu. Nastavlja se tijekom školovanja. Mlade osobe nisu toga ni svjesne, ali njihovi roditelji jesu. Ukoliko nemaš nekog strica, kuma ili ujaka na vodećoj poziciji, postoji velika vjerojatnost da ćeš ostati u zapećku i nikako među „odabranima“.

Prvo zaposlenje već podiže svjesnost o pripadnosti, političkoj, naravno. Teorija da su svi oni isti, više ne pali. Možda jesu, ali iskaznica vodeće stranke je garancija da ćeš dobiti posao.

Zašto ovo pišem?Zato što večeras osjećam neizmjernu radost i ponos. Možda ipak ima nade za nas.

Pratim DIP-ove stranice i rezultate izbora. Kao prvo, lokalpatriot sam, volim svoj grad, tu sam i tu ću ostati. Što god da se dogodilo. Mogu se po gradu saditi maćuhice, mogu se sjeći stabla i rušiti parkovi, ali moji su korijeni ovdje i nitko ih neće posjeći.

Moram priznati da su me obuzele emocije i biti jasan i kocizan u ovom trenutku je teško. Ali ono što htjedoh reći je slijedeće.

Zanimao me je rezultat privremenih rezultata po županijama. U svim razvijenim županijama, izbore je dobio Milanović. Što je veća bijeda i sirotinja tu je pobjedu odnijela Kolinda. Pametnome dosta.

U Virovitici, mom gradu, pobjedu je odnio Milanović. Bude li se napokon moji sugrađani? Žele li napokon promjene? Dosta im je strahovlade, nepotizma i šuškanja iza kuloara? Postali su svjesni da će 17 milijuna kuna koji nedostaju u gradskom proračunu „iskihati“ oni kroz razna davanja?

Bravo Viriovitica! Samo, brinem se zbog Kike. Koli ju je udomila u svrhu kampanje i promiđbe. Nadam se da neće završiti ponovo u skloništu.

Eppur is muove,  napokon se kreće.

Komentari

Za korisnike FacebookaZa korisnike foruma

    Registriraj se

Ako prilikom prijavljivanja dolazi do greške, kliknite OVDJE.Još iz kategorije Predsjednički izbori