Banner
Milošević: Milanović iznevjerio povjerenje birača
Banožić: Ne impresionira me glumatanje fakina sa zagrebačkih ulica
Plenković pozvao OLAF i DORH da stanu pred mikrofone ako imaju nešto
Plenković pozvao Raspudića na covid-odjel i nazvao ga besramnim licemjerom
Raspudić: Pozivam premijera na sučeljavanje, a ne paradiranje kroz bolnice
Quo vadis, Aida? proglašen najboljim europskim filmom
Studentima od 1. siječnja minimalna satnica 29,30 kuna

  Prosvjeta

Elena Bićanić učenica Osnovne škole Josipa Kozarca iz Slatine sudjeluje na čak pet državnih natjecanja

  Petar Žarković/ Glasslavonije.hr           01.06.2017.         3176 pogleda
Elena Bićanić učenica Osnovne škole Josipa Kozarca iz Slatine sudjeluje na čak pet državnih natjecanja

Učenici Osnovne škole Josipa Kozarca i njihovi mentori pozvani su na čak sedam državnih natjecanja, što je najviše u povijesti škole.

– Naši djelatnici i učenici doista su ponosni na rezultate koje su postigli na natjecanjima školske i županijske razine, koji su rezultirali tako brojnim pozivima na natjecanja državne razine - kaže pedagoginja škole Ana Metić.

Učenici škole sudjelovali su na natjecanjima iz fizike, kemije, tehničke kulture, građanskog odgoja i obrazovanja, GLOBE-a i Sigurno u prometu, Modelarskoj ligi. Škola ima i jednu učenicu koja je zasigurno rekorderka, možda čak i na državnoj razini. Naime, učenica 7. razreda Elena Bićanić predstavljala je svoju školu na čak pet državnih natjecanja (fizika, kemija, tehnička kultura, modelarska liga, građanski odgoj i obrazovanje). U školi ističu da je za njih bilo posebno priznanje poziv na natjecanje iz fizike jer Elena je od 43 kandidata bila jedina sedmašica u Hrvatskoj pozvana na to državno natjecanje.

– Osim Elenom, ponosimo se i ostalim učenicima, sudionicima državnih natjecanja. To su Tvrtko Kolarić, učenik 5. razreda (Sigurno u prometu), Iskra Maravić, učenica 8. razreda (tehnička kultura, modelarska liga), osmašice Sonja Prebeg, Marija Bljakaj i Vlatka Pačarić (GLOBE), te učenici 6. razreda Venio Rulj i Noa Fazekaš te sedmašice Ivona Bosec i Ana Čurić (građanski odgoj i obrazovanje) - ističe Metić.

Učenice 7. razreda Elena Bićanić, Ivona Bosec i Ramona Mikolić osvojile su 1. mjesto u konkurenciji 46 ekipa u svojoj kategoriji na najvećem ekipnom natjecanju iz matematike u Hrvatskoj Mathema u Koprivnici. Uspjesima učenika škole valja dodati i međunarodno matematičko natjecanje Klokan bez granica, na kome je među 42.160 hrvatskih natjecatelja svoje matematičke vještine pokazalo i 75 učenika OŠ Josipa Kozarca od 2. do 8. razreda, a nagrađeno je deset najuspješnijih.

Čestitke za predani rad s učenicima idu i njihovim mentorima Draganu Menčiku (sigurno u prometu, tehnička kultura, modelarska liga), Martini Bukvić (fizika), Kseniji Vujić (kemija), Ružici Vujić (GLOBE) i Ljiljani Peretin (građanski odgoj i obrazovanje, matematika), Denis Vujanović (matematika), ali i ravnateljici Kseniji Vujanović Juras i svima ostalima koji su osigurali uvjete za tako uspješan pedagoški rad.

 

Komentari

Za korisnike FacebookaZa korisnike foruma

    Registriraj se

Ako prilikom prijavljivanja dolazi do greške, kliknite OVDJE.Još iz kategorije Prosvjeta