Banner
Reformist Čačić: Sramotno dovoditi u vezu zločinačku NDH s Domovinskim ratom
SABA: Raos izjednačio ustašku NDH s današnjom suverenom i demokratskom Hrvatskom
Oboljeli od rijetke bolesti srca i dalje čekaju dostupnost lijeka u Hrvatskoj
Plenković: Svi dijelimo vrijednosti jednakosti i poštivanja manjina
Milošević: Raosova izjava o NDH je sramotna
Milošević: Raosova izjava o NDH je sramotna
Jutarnji list: Postroženi uvjeti za gotovinske kredite

  Prosvjeta

Elena Bićanić učenica Osnovne škole Josipa Kozarca iz Slatine sudjeluje na čak pet državnih natjecanja

  Petar Žarković/ Glasslavonije.hr           01.06.2017.         3225 pogleda
Elena Bićanić učenica Osnovne škole Josipa Kozarca iz Slatine sudjeluje na čak pet državnih natjecanja

Učenici Osnovne škole Josipa Kozarca i njihovi mentori pozvani su na čak sedam državnih natjecanja, što je najviše u povijesti škole.

– Naši djelatnici i učenici doista su ponosni na rezultate koje su postigli na natjecanjima školske i županijske razine, koji su rezultirali tako brojnim pozivima na natjecanja državne razine - kaže pedagoginja škole Ana Metić.

Učenici škole sudjelovali su na natjecanjima iz fizike, kemije, tehničke kulture, građanskog odgoja i obrazovanja, GLOBE-a i Sigurno u prometu, Modelarskoj ligi. Škola ima i jednu učenicu koja je zasigurno rekorderka, možda čak i na državnoj razini. Naime, učenica 7. razreda Elena Bićanić predstavljala je svoju školu na čak pet državnih natjecanja (fizika, kemija, tehnička kultura, modelarska liga, građanski odgoj i obrazovanje). U školi ističu da je za njih bilo posebno priznanje poziv na natjecanje iz fizike jer Elena je od 43 kandidata bila jedina sedmašica u Hrvatskoj pozvana na to državno natjecanje.

– Osim Elenom, ponosimo se i ostalim učenicima, sudionicima državnih natjecanja. To su Tvrtko Kolarić, učenik 5. razreda (Sigurno u prometu), Iskra Maravić, učenica 8. razreda (tehnička kultura, modelarska liga), osmašice Sonja Prebeg, Marija Bljakaj i Vlatka Pačarić (GLOBE), te učenici 6. razreda Venio Rulj i Noa Fazekaš te sedmašice Ivona Bosec i Ana Čurić (građanski odgoj i obrazovanje) - ističe Metić.

Učenice 7. razreda Elena Bićanić, Ivona Bosec i Ramona Mikolić osvojile su 1. mjesto u konkurenciji 46 ekipa u svojoj kategoriji na najvećem ekipnom natjecanju iz matematike u Hrvatskoj Mathema u Koprivnici. Uspjesima učenika škole valja dodati i međunarodno matematičko natjecanje Klokan bez granica, na kome je među 42.160 hrvatskih natjecatelja svoje matematičke vještine pokazalo i 75 učenika OŠ Josipa Kozarca od 2. do 8. razreda, a nagrađeno je deset najuspješnijih.

Čestitke za predani rad s učenicima idu i njihovim mentorima Draganu Menčiku (sigurno u prometu, tehnička kultura, modelarska liga), Martini Bukvić (fizika), Kseniji Vujić (kemija), Ružici Vujić (GLOBE) i Ljiljani Peretin (građanski odgoj i obrazovanje, matematika), Denis Vujanović (matematika), ali i ravnateljici Kseniji Vujanović Juras i svima ostalima koji su osigurali uvjete za tako uspješan pedagoški rad.

 

Komentari

Za korisnike FacebookaZa korisnike foruma

    Registriraj se

Ako prilikom prijavljivanja dolazi do greške, kliknite OVDJE.Još iz kategorije Prosvjeta