Banner
U Hrvatskoj 10 slučajeva majmunskih boginja, očekuje se dolazak cjepiva
Hrvatska po stanovniku godišnje baca oko 71 kilogram hrane
Djeci iz Ukrajine darovani bicikli, romobili, role i oprema
Na Makarskom primorju više od 55.000 gostiju
U Međimurju otvoren vidikovac na Mađerkinom bregu s pogledom na četiri države
Njemački predsjednik: Putin vodi rat protiv europskog jedinstva
Neslužbeno: gorivo će pojeftiniti

  Roklicerove večeri

Ekipa iz Cuga u Varaždinu predstavila Roklicerove večeri

  Goran Gazdek           28.07.2019.         3341 pogleda
Ekipa iz Cuga u Varaždinu predstavila Roklicerove večeri

Roklicerove umjetničke večeri predstavljene su u Varaždinu, u popularnom Rock Art Caffeu (Petra Preradovića 24) na manifestaciji „Impuls – poezija u kafiću“, koju organizira varaždinska udruga za promicanje kulture „Ritam misli“. Duh Roklicerovih večeri i Caffe bara Cug u kojoj se održavaju, svojim pjesmama i pričama dočarali su Biljana Kovačević, Sanja Tkalčec, Darko Jirouš i Zlatko Erjavec te Zlatko Kovačević Saxa s nekoliko glazbenih brojeva. Oni su uz Marijanu Mikulec iz Oroslavlja bili glavni gosti večeri koju su osmišljeno, kreativno, nadahnuto, s puno duha i energije moderirali Ljubica Ribić i Milan Novak.

Ljubica je biografski predstavila svakog gosta i postavila po nekoliko pitanja kako bi ih publika što bolje upoznala.

„Mi pišemo za sebe i tako sebe oslobađamo, ali pišemo i da nas netko pročita, da nas razumije i pronađe dio sebe“, rekla je Ljubica prije nego je Biljana pročitala pjesme Agnus Dei, Dug, Boja jeseni i Ognjiše.

Milan je nakon toga pitao Biljanu kakav je osjećaj kad dođe prva knjiga. „To je nešto prekrasno, neopipljivo. Baš kao kad rodiš dijete, ne znaš kako će izgledati“, rekla je Biljana.

„Već kod pjesme je takav osjećaj“, replicirao je Milan.

Potom je predstavila Sanju Tkalčec koja se Umjetničkim večerima u Cugu priključila kao publika.

„Nisam znala da imam u sebi imam dar za pisanje. Moji su roditelji bili nastavnici hrvatskog, a ja sam obožavala matematiku. Nakon jedne od Umjetničkih večeri moj je auto skoro odletio na policijsko vozilo dok sam strugala šajbu od leda. Opisala sam tu zgodu i to poslala Robiju. Njemu se to svidjelo i jedva me nagovorio da to pročitam pa me zamolio da nešto napišem i za sljedeću subotu“, prisjetila se Sanja.

Ona je pročitala priču Zvijezde su mi obećale.

Zatim su predstavljen Zlatko Erjavec Ero koji se prisjetio promocije knjige u Varaždinu i Darko Jirouš koji na Ljubičino pitanje (obzirom da je po struci dipl.ing drvne industrije) da mu inspiracija nisu drvo, šuma i biljke.

Ero je pročitao priču Otrov za žene, a Darko nekoliko svojih pjesama.

Ljubicu je posebno impresioniralo  kako to da Darko sve svoje pjesme zna napamet.

„Ni sparina ne može zaustaviti riječi i glazbu, poezija i proza izmjenjivale su se uz zvuke glazbe i osmijehe prijatelja. Još jedna večer prepuna različitosti koje se povezuju nitima dubokih emocija zapisanih u neke sate prebiranja naših misli“, zapisala je dan kasnije na Facebooku Ljubica Ribić.

Komentari

Za korisnike FacebookaZa korisnike foruma

    Registriraj se

Ako prilikom prijavljivanja dolazi do greške, kliknite OVDJE.Još iz kategorije Roklicerove večeri