Primorac: U 2023. zaplijenjeno 70 tona duhana i 1100 kilograma droge
Uskoro bi moglo početi punjenje dijela Trakošćanskog jezera
Počeli radovi na gradnji vukovarske obilaznice
Šesnaest hrvatskih LGBTIQ+ organizacija ogradilo se od objave Zagreb Pridea
Bjelovarsko kazalište dobiva profesionalnu predstavu Čaruga
U veljači izdano 3,8 posto manje građevinskih dozvola nego lani
Dječja bolnica u Klaićevoj dobila novi MR uređaj, vrijedan gotovo dva milijuna eura

  Obrtništvo

Edvard Željko Barčan, vlasnik zlatarskog obrta prvi zatražio utvrđivanje statusa tradicijskog obrta

        19.03.2013.         5059 pogleda
Edvard Željko Barčan, vlasnik zlatarskog obrta prvi zatražio utvrđivanje statusa tradicijskog obrta

Edvard Željko Barčan, vlasnik zlatarskog obrta iz Pitomače, prvi je na području Virovitičko-podravske županije od HOK-a zatražio uvjerenje kojim će mu se utvrditi status tradicijskog odnosno umjetničkog obrta. Sukladno propisanoj proceduri i na temelju zahtjeva Edvarda Željka Barčana, vlasnika zlatarskog obrta iz Pitomače, posebna komisija Hrvatske obrtničke komore pregledala je 14. ožujka 2013. njegovu radionicu, opremu i proizvode kako bi mogla predložiti da mu se dodijeli znak i uvjerenje kojima se potvrđuje status tradicijskog odnosno umjetničkog obrta.

Komisiju čine dr. sc. Arijana Koprčina iz zagrebačkog Muzeja za umjetnost i obrt, Nada Škrlin iz Škole za primijenjenu umjetnost u Zagrebu i Ivan Došen, majstor zlatar iz Požege, a uz članove komisije nazočili su i Vladimir Ivoš, predsjednik Obrtničke komore VPŽ, Božidar Jeremić, komorski tajnik i Matija Duić iz komorskog ureda HOK-a. Obrt „Barčan" utemeljio je još davne 1952. godine djed sadašnjeg vlasnika, koji je treća generacija zlatara u obitelji.

Radionica i Edo godinama su angažirani u provođenju majstorskih ispita pri OK VPŽ te su stekli reputaciju jednog od najkvalitetnijih hrvatskih obrta u zlatarskoj branši. Kada bude dobio znak i uvjerenje HOK-a, obrt „Barčan" bit će prvi službeni tradicijski odnosno umjetnički obrt na području Virovitičko-podravske županije.

Komentari

Za korisnike FacebookaZa korisnike foruma

    Registriraj se

Ako prilikom prijavljivanja dolazi do greške, kliknite OVDJE.Još iz kategorije Obrtništvo