Banner
Na Bujštini obilježena 77. godišnjica bitke kod Kućibrega
Hrvatski inovatori osvojili zlatne, srebrne i brončane medalje u Njemačkoj
DP: Covid potvrde za ulazak u Sabor zadiru u ljudske i političke slobode
Arhiv HRT-a do 1990: Kulturno dobro vrijedno milijarde kuna izlazi iz bunkera
Umrla Jelena Brajša, dugogodišnja ravnateljica Caritasa
Božo Petrov pozitivan na koronavirus
Večernji list: Probijen zadnji tunel na pristupnim cestama Pelješkom mostu

  Zdravlje

Edukacija u okviru preventivnog programa „Kako ne utopiti mladost u alkoholu“

  Siniša Brlas           20.10.2021.         211 pogleda
Edukacija  u okviru preventivnog programa „Kako ne utopiti mladost u alkoholu“

U srijedu 20. listopada 2021. godine u Tehnološko-inovacijskom centru Virovitica održana je edukacija edukatora koji će provoditi preventivne aktivnosti među mladima u Virovitičko-podravskoj županiji u okviru preventivnog programa pod nazivom „Kako ne utopiti mladost u alkoholu“.

Program će se u našoj županiji provoditi tijekom tri godine (2021.-2023.), a cilj mu je osnažiti samozaštitne kapacitete učenika u odgojno-obrazovnim ustanovama i ostalih mladih u Virovitičko-podravskoj županiji u prevenciji ovisnosti i afirmaciji zdravlja osvješćivanjem rizika od pijenja alkoholnih pića. Također će biti osnažena i međusektorska suradnja u prevenciji i suzbijanju ovisnosti i rizičnih ponašanja mladih. Sustavom praćenja procesa i ishoda vodit će se računa o tome da sve aktivnosti budu učinkovite i da mladi i zajednica od programa imaju maksimalne koristi za zdravlje i sigurnost u prometu.

Nositelj ovoga programa je Zavod za javno zdravstvo „Sveti Rok“ Virovitičko-podravske županije koji će aktivnosti provoditi u suradnji s partnerima (udruženjima klubova liječenih alkoholičara Virovitica i Slatina) i suradnicima (odgojno-obrazovnim ustanovama, policijom i stručnjacima pojedincima). Temelj aktivnosti je specifična edukacija mladih o prednostima nepijenja i rizicima pijenja alkohola na zdravlje.

Edukacija edukatora (a to su partneri i suradnici u provedbi programa) organizirana je kako bi se educirani edukatori uspješno nosili sa izazovima edukacije koju će provoditi među mladima i kako bi stekli odgovarajuća znanja o temi vezanoj uz rizike pijenja alkohola. Stoga su angažirani vodeći domaći stručnjaci iz područja rizičnih ponašanja mladih, sigurnosti u prometu i prevencije ovisnosti koji su bili predavači na ovoj edukaciji.

Program „Kako ne utopiti mladost u alkoholu“ osmislili su stručnjaci Zavoda za javno zdravstvo „Sveti Rok“ Virovitičko-podravske županije, financiran je od strane Ministarstva zdravstva, a usklađen je s Europskim standardima kvalitete u provedbi preventivnih aktivnosti među djecom i mladima te ima visoke standarde u prevenciji i suzbijanju ovisnosti.

Voditelj programa
Siniša Brlas, prof.

Komentari

Za korisnike FacebookaZa korisnike foruma

    Registriraj se

Ako prilikom prijavljivanja dolazi do greške, kliknite OVDJE.Još iz kategorije Zdravlje