Primorac: U 2023. zaplijenjeno 70 tona duhana i 1100 kilograma droge
Uskoro bi moglo početi punjenje dijela Trakošćanskog jezera
Počeli radovi na gradnji vukovarske obilaznice
Šesnaest hrvatskih LGBTIQ+ organizacija ogradilo se od objave Zagreb Pridea
Bjelovarsko kazalište dobiva profesionalnu predstavu Čaruga
U veljači izdano 3,8 posto manje građevinskih dozvola nego lani
Dječja bolnica u Klaićevoj dobila novi MR uređaj, vrijedan gotovo dva milijuna eura

  Virkas

Edmundu Kinu publika dodijelila ocjenu 4.55! Gosti iz Vršca: Gostoprimstvo za svaku pohvalu. Što o predstavi kažu gledatelji

  Ivana Horvat           20.02.2018.         1852 pogleda
Edmundu Kinu publika dodijelila ocjenu 4.55! Gosti iz Vršca: Gostoprimstvo za svaku pohvalu. Što o predstavi kažu gledatelji

Predstava Edmund Kin Narodnog pozorišta Sterija iz Vršca, izvedena drugog dana, drugog vikenda Virkasa 2018. svidjela se gledateljima. Dobila je vrlo dobru ocjenu, 4.55. Ravnateljica vršačkog kazališta (od veljače 2017. godine), Marina Lazarević, izuzetno je zadovoljna prijemom virovitičke publike. „Imala sam malu trenu, ali super je prošlo jer ste divna publika i još bolji domaćini“, rekla nam je Marina.

Ta beogradska glumica je završila je srednju baletsku i nižu muzičku (klavir i klarinet), diplomirala na Fakultetu dramskih umjetnosti u Beogradu, studirala je i ruski jezik na Filološkom fakultetu u Beogradu, nastupala u beogradskom Narodnom pozorištu, Pozorištu „Duško Radović”, Pozorištu Dadovu i drugim, a virovitička publika ju je gledala ju predstavama Pozorištu Timočke krajine „Zoran Radmilović” iz Zaječaru.

„Ovdje sam treći puta, i uvijek mi je ugodno. Ove godine mi je bilo malo drugačije jer sam do sada u Viroviticu dolazila kao glumica, a sada sam opuštena jer nisam trebala da se šminkam i spremam za nastup. Virovitičko kazalište je bilo i na festivalu u Vršcu, s predstavom Kralj Ubu nastupali su zadnjeg dana kada je publika već pomalo umorna, jer tamo su predstave svaki dan, a ne vikendom kao ovdje ali je predstavu odlično prihvaćena. Ova suradnja će se sigurno nastaviti ovim svojim dobrim tokom“, izjavila nam je nakon predstave ravnateljica Marina Lazarević.

Edmunda Kina igrao je glumac vršačkog teatra Srđan Radivojević koji je u Virovitici prvi put gostovao s predstavom Ožalošćena porodica u studenome 2014. godine. „Rasterećeni smo izašli da odigramo predstavu jer znamo da je publika navijački nastrojena. Nemamo taj problem da moramo osvajati publiku, znamo da nam daje vjetar u leđa i pomaže predstavi da krenemo punim jedrima. Predstava malo duže traje, ali nismo imali ozbiljnije primjedbe po tom pitanju“, kazao je Srđan i zaključio: „Divno nam je u Virovitici, gostoprimstvo za svaku pohvalu“.

Srđan Radivojević o predstavi
Irfan Mensur je režirao i odlično je igrati u predstavi gdje je glumca režiser. To je za nas bio veliko olakšanje. Šalili smo se kako je on bio glumac u ulozi redatelja. I zaista je bila pjesma raditi na njoj. Od samog starta nam je bilo jasno što hoće, samo je trebalo vremena da se to sklop i da legne. To je jedna pitka drama, trudili smo se da je malo stiliziramo, da napravimo pozorište i ništa više od toga. Kad tako krenemo sa skromnim pristupom, bez većih ambicija, to ume da odskoči i bide kvalitetnije od onoga što smo mi očekivali.Tekst je pisao Irfanov brat koji je predstavu gledao na našem gostovanju u Beogradu. Bio je to lijep susret, a meni je bila čast da upoznam nekoga tko je napisao ovako nešto. Briljantan um.

A što o predstavi kažu gledatelji?

 Jadranka Puzak
Večerašnja predstava mi se jako svidjela. Scenografija se konstantno mijenjala, bila je jednostavna i pratila promjene u radnji, promjenu mjesta, promjenu atmosfere i pokazali su da se s jako malo stvari može puno napraviti. Kostimi, a posebno haljine bili su prekrasni.

Senka Hećimović
Na početku predstave činilo mi se da će biti dosadno, ali je poslije bilo super. Sve mi se svidjelo: kostimi, frizure, tekst, izvedba - sve je za 5 i dala sam im i ocjenu 5.

Ljiljana Tonković
Predstava odlična, Uloge su jako zahtjevne, a glumci su predstavu odlično odglumili, dali nam puno lijepih poruka i potaknuli nas na razmišljanje. Odmah su nam dali zaključak kako se uvijek isplati biti moralan, pošten i svoje dostojanstvo održati do kraja pa po cijeni života. U svakom pogledu predstava je bila jako dobra.

Željko Kopas
Predstava je bila sadržajna, lijepa, kostimirana, jednostavno zanimljiva. Scenografija je izgledala jednostavna, ali zahtjevna. Scenografiju treba pripremiti za svaku scenu, a da to ipak na nešto izgleda. Glumci su profesionalci i odradili su jako težak posao.

Komentari

Za korisnike FacebookaZa korisnike foruma

    Registriraj se

Ako prilikom prijavljivanja dolazi do greške, kliknite OVDJE.Još iz kategorije Virkas