Banner
Izložba posvećena Milku Kelemenu u Etnografskom muzeju
DHMZ: Pretežno oblačno s kišom, lokalno obilnom
Plenković o zelenim putovnicama: Mislim da bi sve moglo biti gotovo do ljeta
U utorak i srijedu zatvoren željeznički prijelaz u Ulici Svetog Jurja u Podgorju
Milanović: Zlata Đurđević je moja kandidatkinja za Vrhovni sud
UIO: Žene u Hrvatskoj još uvijek ostaju bez posla zbog trudnoće
Jutarnji list: Beroš zarađuje kao vještak, ali ne stigne na sud

  Dossier Palm

Dvjestotonjak pitanja u Ivinoj kutijici: Zašto je Simpa mrtav

  Goran Gazdek           15.06.2019.         5216 pogleda
Dvjestotonjak pitanja u Ivinoj kutijici: Zašto je Simpa mrtav

Prvo su proširili vijest da se odustalo od javne akcije prikupljanja pitanja građana vezanih uz krađu više milijuna kuna iz gradskog proračuna i nerazjašnjenog samoubojstva pročelnika Siniše Palma, a onda naložili radnicima da vodom natope Gimnazijski most i prostor ispred, ali se Iva Anzulović nije smela. „Pa nisam ja aktivistica od jučer niti mi je to prva ovakva akcija pa sam u planu imala i varijantu B. Očekivala sam da će nešto smisliti i pokušati mi otežati organizaciju, ali nisu uspjeli. Dapače, pomogli su mi. Na zamjenskoj lokaciji banner je bio vidljiviji prolaznicima, gostima Kuće sladoleda, a tko god je prošao autom morao ga je zapaziti“, rekla je Iva i u svom šeretskom stilu dodala: Ne mogu meni Šabani pokvariti planove.

Iva se, dakle, preselila na drugi most, bliži središtu grada gdje je frekvencija prolaznika puno veća i na njemu izvisila banner s pitanjem: „Zašto je Simpa mrtav?“. Kraj mosta postavila je plavu kutiju na kojoj je pisalo: „Skupljam vaša pitanja“.

Građani su malo lutali, ali joj nitko nije zamjerio promjenu lokacije jer su vrlo brzo prozreli protuakciju vlasti i shvatili da je riječ o podmuklom činu onih koji već više od deset dana skrivaju podatke

A tu na prostoru koji je nekada bio park okupilo se njih dvjestotinjak. Mnogi su Ivi čvrstim stiskom ruke čestitali na angažmanu, trudu i upornosti u borbi da istina izađe na čisto, mnogi su joj upućivali riječi podrške da izdrži i ne odustane, mnogi su je željeli upoznati „uživo“ jer je znaju preko medija i društvenih mreža. Bilo je i suza!

Skup je protekao mirno i bez ikakvih govorancija. Među okupljenima bila su i dva člana Gradskog vijeća, Darko Lešković iz Mosta i Siniša Prpić iz HSPD-a, a došao je i predsjednik SDP-a Virovitičko-podravske županije Mate Vukušić. Policijskih službenika nije bilo, bar ne onih u odorama. Špijuna i dojavnika kao i uvijek ima. Gradonačelnik Ivica Kirin i njegova supruga Sanja su, kažu nam okupljeni, nekoliko puta prošli autom i smijali se, cerekali. Ali, tko se zadnji smije, najslađe se smije. Kirin bi rekao: A jel?

Iva je zadovoljna brojem okupljenih. „Drago mi je da odaziv dobar i da sam motivirala građane da promisle, komentiraju i pitaju. Na 68 papirića postavljeno je nešto manje od 200 pitanja koje ću izvjesiti kraj ulaza u gradsku upravu uoči sjednice Gradskog vijeća i tako ih javno postaviti gradonačelniku Kirinu“, izjavila je Anzulović.

Dodala je da je prvenstveni cilj ove akcije upozoriti građane da ne šute i ne okreću glavu pred problemima. „Danas je to Siniša Palm, sutra to može biti vaše ili moje dijete“, rekla je.

Komentari

Za korisnike FacebookaZa korisnike foruma

    Registriraj se

Ako prilikom prijavljivanja dolazi do greške, kliknite OVDJE.

Pametni
15.6.2019. 19:24
Hm , krenulo je?


Još iz kategorije Dossier Palm