Banner
Reformist Čačić: Sramotno dovoditi u vezu zločinačku NDH s Domovinskim ratom
SABA: Raos izjednačio ustašku NDH s današnjom suverenom i demokratskom Hrvatskom
Oboljeli od rijetke bolesti srca i dalje čekaju dostupnost lijeka u Hrvatskoj
Plenković: Svi dijelimo vrijednosti jednakosti i poštivanja manjina
Milošević: Raosova izjava o NDH je sramotna
Milošević: Raosova izjava o NDH je sramotna
Jutarnji list: Postroženi uvjeti za gotovinske kredite

  Domovinski rat & branitelji

Dvjestotinjak branitelja odalo počast Željku Ercegu

  Vladimir Grgurić/Glasslavonije.hr           06.11.2016.         1186 pogleda
Dvjestotinjak branitelja odalo počast Željku Ercegu

Zajednica udruga i članova HVIDR-a Virovitičko-podravske županije i Udruga HVIDR-a Orahovica, a pod pokroviteljstvom Općine Čačinci, organizirali su 1. memorijal Željko Erceg - Lujza, u spomen na preminulog ratnog vojnog invalida iz Domovinskog rata. Erceg je bio 90-postotni ratni vojni invalid, hrvatski branitelj i dragovoljac, pripadnik 2. bojne, 132. brigade HV-a te jedan od osnivača Udruge HVIDR-a u Orahovici. Memorijal je igran u dvije discipline i to visećoj kuglani i elektronskom pikadu, a riječ je o disciplinama u kojima se i Željko natjecao kao član orahovačke HVIDR-e.

Uoči početka Memorijala dvjestotinjak branitelja okupilo se na Čačinačkom groblju gdje su paljenjem svijeća i molitvom odali počast Ercegu na njegovom grobnom mjestu, a potom su branitelji odali počast i svim poginulim braniteljima iz Domovinskog rata kod njihovog spomen-obilježja u središtu Čačinaca. Na svečanosti otvaranja memorijala nazočne su pozdravili predsjednik HVIDR-e Virovitičko-podravske županije Nenad Križić i predsjednik HVIDR-e Orahovica Damir Vratković, a potom je o dugogodišnjem radu Željka Ercega kao jednog od osnivača orahovačke HVIDR-e govorio prvi predsjednik ove udruge Franjo Bačmaga.

Nazočne je pozdravio i prvi dopredsjednik Skupštine Virovitičko-podravske županije i predsjednik HVIDR-e Slatina Mato Bubaš, a Memorijal je otvorio načelnik Općine Čačinci Mirko Mališ.

Uz mnoštvo hrvatskih branitelja sudionika, treba svakako reći kako su dio memorijala bili i članovi HVIDR-e Brodsko-posavske županije na čelu s predsjednikom Štefanom Paunom te članovi Udruge specijalne policije Trenk iz Požege.

Komentari

Za korisnike FacebookaZa korisnike foruma

    Registriraj se

Ako prilikom prijavljivanja dolazi do greške, kliknite OVDJE.Još iz kategorije Domovinski rat & branitelji