Banner
Hrvatski saboru u srijedu o konačnom prijedlogu Zakona o turizmu
Lalovac (SDP): Osobni podaci 313.000 građana našli su se na crnom tržištu
Mađerić: Zakonom se sprječava zlouporaba prikupljenih sredstava humanitarne pomoći
Pripuz pisao Milanoviću zbog Jakuševca: Zamjera mu selektivni pristup
PISA testovi: Hrvatski učenici u prosjeku, osim u matematici
Zavod za javno zdravstvo: Nema ugroze zdravlja građana
Zavod za javno zdravstvo: Nema ugroze zdravlja građana

  Promet

Dvije mlade vozačice uzrokovale prometne nezgode u Virovitici

  mup/vn           13.11.2023.         4558 pogleda
Dvije mlade vozačice uzrokovale prometne nezgode u Virovitici

Protekli tjedan je na prometnicama Virovitičko-podravske županije evidentirano 15 prometnih nesreća, od kojih tri s ozlijeđenima i dvanaest s materijalnom štetom. Dva vozača osobnih automobila, jedan vozač motocikla i jedan putnik u osobnom automobilu lakše je ozlijeđeno.

Kod jednog počinitelja prometne nesreće (20-godišnje vozačice osobnog automobila ) utvrđena je nedozvoljena koncentracija alkohola u organizmu. Ona je upravljala tehnički neispravnim vozilom i kod kružnog toka na križanju Ulice Stjepana Radića i Vinkovačke ceste u srijedu oko 18,30 sati, izlazeći sa parkirališnog prostora trgovačkog centra „Lidl“ u Ulici Stjepana Radića prvo prešla preko bankine i udarila u metalni nosač stupa javne rasvjete koji je od udarca oštećen. Nastavivši nekontrolirano kretanje preko nogostupa i zelenog raslinja vozilom je udarila u nosače dva prometna znaka koji su oštećeni, a vozilo je ostalo zaustavljeno na kolniku Ulice Stjepana Radića.

Prometna nesreća u kojoj su dvije osobe lako ozlijeđene, vozačica i suvozačica u osobnom automobilu, se dogodila u petak u 19,25 sati u Podravskoj ulici u Virovitici, na pružnom prijelazu koji nije osiguran uređajima za zatvaranje prometa niti uređajima za davanje znakova kojima se najavljuje približavanje vlaka (uređaji su postavljeni ali još nisu u funkciji). 

Mlada, 18-godišnja vozačica se na tom prijelazu ceste preko željezničke pruge nije uvjerila da ga može prijeći na siguran način u trenutku kada je prugom naišao vlak. Od udara osobnog automobila u lokomotivu osobni automobil je odbačen u stranu pri čemu je udario u nosač prometnog znaka koji je oštetio, a metalni nosač prometnog znaka je zajedno sa poklopcem motora vozila udario u metalno kućište uređaja za zatvaranje prometa koji je oštećen.

Komentari

Za korisnike FacebookaZa korisnike foruma

    Registriraj se

Ako prilikom prijavljivanja dolazi do greške, kliknite OVDJE.Još iz kategorije Promet