Plenković: Grbin kapitulirao, Milanović krši Ustav, Most politička sitnež
Udruga osoba s amputacijom poziva na uvođenje novog standarda proteza i kolica
Bulj: Koruptivnoj hobotnici i Plenkovićevoj vladi uskoro će doći kraj
HZJZ: Pojava hripavca u EU zemljama ne može se dovoditi u vezu s našom situacijom
Možemo: Zabranit ćemo prodaju dugova i uvesti zastaru za dugove do 3 prosječne plaće
WHO: Virus hepatitisa dnevno ubije 3500 ljudi
Zemlja ruši globalne toplinske rekorde deseti mjesec zaredom

  Dossier Palm

Dvije godine od smrti Siniše Palma (5): Pokop tajni i bestidna javna kleveta

  Iva Anzulović           05.06.2021.         4722 pogleda
Dvije godine od smrti Siniše Palma (5): Pokop tajni i bestidna javna kleveta

Samo dan nakon što je pronađen uz obalu Drave, Siniša Palm položen je u obiteljsku grobnicu na virovitičkom groblju. Bio je utorak. Posljednji ispraćaj počeo je u 15 sati a ceremoniju je vodio svećenik fra Rozo Brkić iz Župe Sveti Rok pred mnoštvom okupljenih ljudi i zaposlenika Gradske uprave, uključujući gradonačelnika. Ono što obitelj u tom trenutku nije znala, a što se šaputalo svo vrijeme, bila je vijest kako je iz gradske blagajne nestalo nekoliko milijuna kuna i kako gradonačelnik Kirin za to okrivljuje upravo pokojnika kojeg ispraćaju.

ŽURAN SPROVOD I SPORA ISTRAGA

Obitelj nije znala ništa ni o kakvim milijunima, ni o kakvim optužbama. Nisu znali ništa izuzev toga kako su Sinišu danonoćno tražili od petka do ponedjeljka. Policija im je sugerirala neka se sprovod organizira odmah, bez običaja verestovanja dok su majci pokazali fotografiju lica njenog sina objasnivši kako je za nju tako bolje jer je tijelo bilo u lošem stanju. Gradonačelnik je već tijekom posljednjeg ispraćaja svog najbližeg suradnika "raspolagao saznanjima" kako je on bio kockar i godinama je "imao slabost". Javnost, ni dvije godine kasnije, toj tvrdnji u prilog nije dobila nikakav dokaz ali gradonačelnika to nije spriječilo da 5.lipnja, tek dan nakon posljednjeg ispraćaja, javno optuži pokojnika.

Nakon što su o optužbama saznali netom nakon što je Siniša položen u grobnicu, članovi obitelji odmah su zaključali Sinišinu sobu kako ne bi uzurpirali istragu i očekivali dolazak policije. Dan nakon sprovoda, suočeni sa javnom optužbom gradonačelnika, nisu odlazili od kuće iščekujući policijske službenike. Nisu došli. Tek nakon mjesec dana upornih poziva majke na službene brojeve, pojavili su se zaposlenici Ministarstva unutarnjih poslova te ponijeli osobno računalo Siniše kako bi presnimili njegov sadržaj sa hard diska. Računalo majci do dan danas nije vraćeno, jednako kao ni uže na kojem je Siniša navodno visio. Majci još uvijek policija nije dala ni oproštajno pismo kojeg je Siniša navodno napisao a koje je majci pokazano na trenutak i nije sigurna kako je to rukopis njenog sina.

Ivica Kirin nakon sprovoda

No, najveća je enigma ona oko Sinišinog osobnog mobitela. Već dvije godine, naime, policijski službenici tvrde majci kako Siniša uz sebe nije imao nego službeni mobitel Gradske uprave. Dakle, osobni mobitel kojeg je locirao putem GPS-a HGSS u ponedjeljak a majka sa zetom u subotu - nestao je. Dapače, policijski službenici su rekli majci "neka mobitel potraži doma, možda se negdje zagubio". Iako su svi propusti policije prijavljeni unutarnjoj kontroli MUP-a u Zagrebu, jedini službenik kojem se sudilo u Osijeku bio je onaj koji je u subotu poslijepodne zaprimio prijavu majke o nestanku a potragu nije pokrenuo. U policijskoj postaji Virovitica dan danas negdje stoje osobno računalo Siniše Palma, navodno oproštajno pismo i uže koje, iz nekog razloga, službenici odbijaju vratiti majci, pravnoj nasljednici ostavštine svoga sina. Zašto?

Već dvije godine nakon posljednjeg ispraćaja, Sinišina nerazjašnjena smrt utegom je cijele Virovitice. Brojne nedosljednosti u izjavama i postupcima gradonačelnika Kirina upotpunjuju propuste policijskih službenika koji su, pak, svojim službenim postupcima unatrag dvije godine dokazali kako štite nekoga tko ima veze za Sinišinom smrću. Koga?

Čitajte sutra: Kronološka analiza slučaja i otkriveni tragovi


Komentari

Za korisnike FacebookaZa korisnike foruma

    Registriraj se

Ako prilikom prijavljivanja dolazi do greške, kliknite OVDJE.Još iz kategorije Dossier Palm