Banner
Uvodi se specijalizacija sudaca za slučajeve nasilja nad ženama
Saborska oporba: Banožić treba vratiti stan i odgovarati
Možemo predlaže usklađivanje mirovina s rastom plaća
Jutarnji list: Nedjeljama 20 posto manje računa nego lani
Večernji list: Rata stambenog kredita ista kao i mjesečni najam
Kampanja Budi mRAK roditelj: Raste broje cijepljenih protiv HPV-a
Situacija s covidom u Hrvatskoj stabilna

  In memoriam

Dvije godine od smrti Dragutuna Vukušića

        27.02.2013.         3056 pogleda
Dvije godine od smrti Dragutuna Vukušića

Dvije godine prošlo je od kako je iznenada preminuo Dragutin Vukušić, dugogodišnji uspješni gospodarstvenik i jedan od najpoznatijih političara u regiji. Od samostalnosti Republike Hrvatske bio je jedan od osnivača Socijaldemokratske partije te njezin član do smrti.

U utorak, 26.veljače, članovi SDP-ovog Foruma seniora grada Virovitice, stranački prijatelji  i poznanici, polaganjem vijenca i paljenjem svijeća odali su dužno poštovanje svome kolegi. Predsjednik Foruma seniora, Zdenko Deskar, podsjetio je prisutne na sve što je Drago značio SDP-u, a pogotovu forumu seniora na lokalnoj i državnoj razini.

„Malo je bilo ljudi takvog elana i želje za prenošenjem znanja i iskustva, pogotovu mladima,kao što je to bio slučaj sa Dragutinom.  Nije prihvaćao odgovore „ne mogu" i „nemam vremena". Uvijek dostupan za lijepu riječ, savjet. Danas tek vidimo koliko to znači. U našoj stranci, forumu, u bilo kojoj situaciji bio je motor, pokretač  i animator. Jednom riječju, prijatelj", zaključio je Deskar.

Dragutin Vukušić bio je dugogodišnji predsjednik gradske organizacije SDP-a, predsjednik županijske organizacije SDP Virovitičko-podravske županije, potpredsjednik Foruma seniora SDP Hrvatske. Bio je član predsjedništva Saveza antifašista Republike Hrvatske, saborski zastupnik  u mandatu  2000.-2003. Tijekom 36 godina radnog staža bio je direktor dvije velike tvornice tekstila, Siscije iz Siska te virovitičke Virovitičanke.

Forum seniora SDP Virovitica

Komentari

Za korisnike FacebookaZa korisnike foruma

    Registriraj se

Ako prilikom prijavljivanja dolazi do greške, kliknite OVDJE.

čistač
27.2.2013. 19:15
Upoznao sam ga 1982.godine kao gospodarstvenika, zatim sam ga ponovno upoznao 1999. kao povjerenika SDP-a za Virovitičko-podravsku županiju, dosta smo vremena proveli u razgovorima kako dogovorenim tako i pri slučajnim susretima.Nismo se uvjek slagali, ali uvjerio me je, da je iskren čovjek, samo da nije bilo dr. Babića sadašnjeg sindikaliste liječnika vjerovatno bi i ozbiljnije surađivali. Hvala mu na vremenu koje mi je posvetio u verbalnoj komunikaciji.
nadakon
27.2.2013. 17:00
Da bio je zaista čovjek koji je imao uvijek pravu riječ i strpljenje za svakoga šta je danas rijetkost..politička i moralna veličina..
kišni
27.2.2013. 16:23
Otišao je čovjek velikog srca i poštene duše na drugu stranu rijeke vjerujem da peca veće ribe jer u ovoj muljagi nije imao više što. Kada sam upoznao tog čovjeka nisam mogao vjerovati da i pošten čovjek može biti političar, a on je to i stvarno bio, imao je toplu riječ za svakoga, u jednom razgovoru mi je rekao da ovo što se danas događa nema veze sa ničim bio mje čovijek od riječi a takav je i otišao.


Još iz kategorije In memoriam